ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kolombokolo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
16
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ocak 2015 22:49
Son Ziyaret:
29 Ağustos 2020 08:38
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kolombo kolo
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1981
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Turizm
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

120 Lt Akvaryuma Dis Filtre
[QUOTE=cnyt28]120 lt akvaryum icin dis filtre onerebilirmisiniz hic anlamiyorum kac devirlik vs...[/QUOTE]

Akvaryum ölçüleri nedir.
Yavru Akvaryumu 200 Litre
Gelişmiş balıkların arasındaki boy farkı balıklar arasında ölümle sonuçlanmaz lakin yeni doğan yada 1 aylık balıklar ile 3-4 cm arasındaki balıkları bir araya koyarsanız yavrularınızın ölme olasılığı oldukça yüksek. Bence akvaryumu tül bir çerçeve ile bölerseniz daha iyi olur.

Yada aşağıdaki yöntemi kullanabilirsiniz.

[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/diy_yavruluk_yapimi_kolay_zahmetsiz_k236450.asp[/URL]
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/170711/indir.jpg[/IMG]
Üretimhane Kurmak İsteyenlere (2015)
Merhaba forum üyeleri ve henüz üye olmamış fakat akvaryum sevdasına yakalanıp üye olacaklar :)

Başlık yazıyı tam anlatamasa da içerikte anlatmaya çalışacağım. İnşaAllah faydalı olur. Yaklaşık 2-3 aydır üretimhane kurmak için (resmi üretimhane) araştırmalar yapıyorum. Balık besleme konusunu hobinin yanında ticari bakımdan nasıl değerlendirebilirim diye düşünürken araştırmalara başladım.

Araştırmalarımın sonucu;

[B]Ruhsatlı Üretim hane kurmak için işlemler Yıl 2015[/B]

[B]1- Önce bir şirket kurmak gerekli. [/B]
Bunun iki seçeneği var. LTD veya A.Ş. (ikiside masraflı) veya Şahıs şirketi.
Şahıs şirketi Kurulumu yaklaşık 500 TL yi buluyor.
Şirketin Aylık maliyeti;
Aylık Muhasebeci ücreti 100 TL
Aylık KDV beyannamesi (boş) 30 TL
3 ayda bir stopaj (yer kira ise aylık kira bedelinin %20 si çarpı 3 ay)
3 ayda bir geçici vergi beyannamesi 30 TL
3 ayda bir Gelir vergisi beyannamesi 30 TL
Bunlar boş verildiği haldeki beyanname verme ücretleridir.

[B]2- Gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü tarafından Kuruluş ve Çalışma izninin alınması.[/B]
İki aşamada gerçekleşiyor. Önce şirketinizi kuruyorsunuz. Sonra kuruluş için Gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğüne müracaat ediyorsunuz.
İstenilen Evraklar;
[B]a)[/B]Ek-1, (Başvuru Formu)
[B]b)[/B]İşyerinin yerleşim yeri ve çevresine ait bilgileri gösteren teknik resim kurallarına göre hazırlanmış vaziyet ya da hali hazır planı, (Teknik Resim biliyorsanız kendiniz hazırlayabilirsiniz. Bir mühendis veya mimar imzasına gerek yok.)
[B]c)[/B]İş yerinin tüm bölümleri ve ne amaçla kullanıldığını gösterir, teknik resim kurallarına
göre hazırlanmış bir adet plan örneği ve adresi, (Teknik Resim biliyorsanız kendiniz hazırlayabilirsiniz. Bir mühendis veya mimar imzasına gerek yok.)
[B]d)[/B]Bağlı bulunduğu belediyeden su kullanma belgesi (Su faturası)

Başvuru formunu doldurup Bağlı olduğunuz il müdürlüğüne ön kuruluş izni için müracaat ediyorsunuz 110 TL ücreti var. Daha sonra il müdürlüğü yerinize ekip gönderiyor. Buradaki incelemeler doğrultusunda yerinize onay veriyorlar. Eksiklikleriniz için sizi yönlendiriyorlar.
(Öğrendiğim kadarı ile )
Yerlerin temiz ve su tutmayacak şekilde (örnek fayans) yapılması. Yapılan bölümlerde ısı yalıtımı yapılması. Duvarların ya tavana kadar fayans yada nemi ve rütubeti emen boyalardan yada malzemeden yapılması. Havalandırma için Emiş kısmının bulunması. (İlla galveniz havalandırma yapmanız gerekmiyor. Bir emiş pervanesi ilede oluyor.)

[B]Bu başvuru sonucunda diyelim ki her şeyiniz tamam. Simdi Çalışma izni almak gerekiyor. (Toplamda 1130 TL Ücreti var.)[/B]
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre yerel yönetimler tarafından düzenlenen eğitim sertifikası almanız gerekiyor. (Belediye tarafından kurs düzenleniyor.)

[B]a)[/B]Muayenehane, poliklinik veya hayvan hastanelerinde çalışan ve hizmet içi eğitim
belgesi olan veteriner hekimle yapılmış en az bir yıllık bölge veteriner hekim odası
onaylı noter tasdikli veteriner hekim sözleşmesi, (Aylık 500 TL)
[B]b)[/B]Eğitim yerlerinde görev yapacak uzman eğitimcinin çalışma izni verecek kurumca
onaylı uzmanlık belgesinin aslı veya il müdürlüğünce onaylı fotokopisi, (Bunu araştırmadım.)
[B]c)[/B]Satış yerleri için 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre yerel yönetimler
tarafından düzenlenen eğitim sertifikasının aslı veya il müdürlüğünce onaylı fotokopisi,
[B]d)[/B]Belediyeden alınmış işyeri ruhsatı.

[B]Belediyeden İş yeri Çalışma Ruhsatı alınması[/B]
Bağlı olduğum belediyeye gittim Konudan haberleri yok. Eğer Balık üretimi olarak müracaat ederseniz bu onu Gayri sıhhi işletmeye giriyor ve ruhsat almanız imkansız. Anladığım kadarı ile Petshop olarak müracaat ediliyor. Belediyedeki işlemler normal bir işyeri açma statüsünde ilerliyor. Ekipler gelip bakıyor. İskanı olmayan yerlere bulunduğunuz bölgenin mühendisi veya komisyon onay veriyor.

Kurulacak yerdeki (genelde bodrum katlarda kuruluyor ağırlık dolayısı ile) binadaki diğer kat sahiplerinden imzalı muvafakat almanız gerekiyor. Yani sizin kuracağınız işten rahatsız olmayacaklarını taahhüt ediyorlar. Yangın için belediye kendi içinde çözebiliyorsa kendileri onay veriyor onları aşan kısımlarda itfaiye ye yönlendiriyorlar. Bölgenizde bir ruhsatlı petshop varsa sizde ruhsatı alabilirsiniz.

Evraksal Kurulum Bitti.

Bu arada ruhsatsız üretimhane veya şatış yerlerine Gıda tarım ve hayvancılık il yada ilçe müdürlüğünden gelen ekipler 7000 TL ceza kestiklerini belirttiler. Ne kadar uygulanıyor bilemiyorum.

Aslında yazacak çok şey var daha Şimdilik çıkmam gerekli daha sonra yazıya detaylı devam edeceğim.
Saygılar Selamlar...

25 Tank İçin Hava Motoru Tavsiyesi
İlginize teşekkür ederim. Bu tesisatı 50 lik yani 5 cm çapındaki bir boru ile yapmak yeterlimidir. Numarayı gördüm arayıp bir görüşeyim.
25 Tank İçin Hava Motoru Tavsiyesi
[QUOTE=Kınayu]


Selamlar Taner bey Öncelikle kolay gelsin 25 Akvaryum için Atman Hp 8000 yeterli olacaktır. tek sünger filtre olursa Ama diyorsunuz ikişer adet büyük boy sünger filtre olacaksa O yetmez ekonomiktir Yoksa . O yüzden size Atman Hp 12000 lazım sizin dediginiz çapta bir olaya Blower tuzlu olur. Size naçizane tavsiyem birde denemeyle sabitir. Duvara yapacagınız hazne görevi görecek havayı taşıyacak boruları imkanlarınız ölçüsünde Mümkün oldugunca geniş çaplı yapmaya gayret gösterin yararını göreceksinizdir. Gelelim Akvaryuma ne kadar hava gereklidire bu sizin akvaryum ölçülerinizle o belli yazmışsınız ve O akvaryuma koydugunuz canlı adeti ve sadece akvaryuma hava moturunu oksijen versin diyemi kulandığınıza yoksa hem hava versin hemde sünger filtrelerle azda olsa temizlikte yapsın diye düşünmenizede bağlıdır.
Ama dersenizki İlerde bu akvaryum sayıları artar ozaman Bloweri tabi düşüne bilirsiniz. Ozamana kadar kullanımdaki az sayıda akvaryum için daha büyük watlı bir yüküde karşılamanız gerekecektir.Neşeli sorunsuz Hobiler Saygılarr.. [/QUOTE]

İlginiz için teşekkür ederim.
Atman hava motorlarını hiç bir yerde bulamıyorum. Resun Lp-60'a bakıyorum. Aslında daha ucuz başka markalar da var ama haklarında bilgi yok.
100*40*40 ölçülerinde bir akvaryum için hem biraz filtrede yapması açısından 2 sünger filtre fazlamıdır. yada 1 filtre ideal midir.
Bu tesisatı çap olarak büyük çekmek yani 50 lik pimaş yada benzeri bir boru ile yaptığımda fark ne oluyor. Yani basınç dahamı fazla olur.
Açıkçası Su borusu ile yaptığımda aklıma takılan bir konu vardı. Mesela Resun Lp-60 taktığımızda bastığı hava, havanın çıkış hızından daha fazla olursa Hava motoruna zarar vermezmi. Geniş bir boru ile döşemek bu konudan dolayı aklıma gelmişti ama debi kaybı olurmu diyede düşünmüştüm.

Bir konu daha var kafama takılan. Sistemi kurduk 1 hafta sonra hava motoru bozuldu. Bütün sistem hava motoruna bağlıydı. Akvaryumlara oksijen akışı durdu. Hemen yeni bir motor almaktan başka kullanılan bir yöntem varmı.
25 Tank İçin Hava Motoru Tavsiyesi
Merhaba;

25 adet 100*40*40 akvaryum için (içerisinde büyük boy 2 adet sünger filtre olacak) hava motoru alacağım kafam karıştı yardımlarınızı bekliyorum. Su borusu ile duvara tesisat çekip motoru tesisata bağlayacağım. Ekonomik ve yeterli debide bir hava motoru için tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur musunuz.

Daha önce açılmış olabilir konu fakat yeterli bilgi bulamadım. Nedeni bu tür durumlarda hemen direk Resun Lp 100 tavsiye ediliyor. Birde Blower hava motorlarında benim bulabildiğim en düşük 120 Watt lık var. daha düşük olanını bilen var mı?

Bir hesap varmıdır 100*40*40 bir akvaryum için kaç litre hava gereklidir diye.

Baktığım ürünler;
Atman Hp 12000 340 TL 6600 Lt 60 watt
Resun Lp 60 380 TL 4200 Lt 50 watt
Atman Hp 8000 210 TL 4200 Lt 47 Watt
Aquaticlife blower 250 TL 21000 Lt 120 watt

Sizin önerebileceğiniz farklı modeller varmıdır.

Yardımlarınızı bekler teşekkür ederim.
25 Tank İçin Hava Motoru Tavsiyesi
Merhaba;

25 adet 100*40*40 akvaryum için (içerisinde büyük boy 2 adet sünger filtre olacak) hava motoru alacağım kafam karıştı yardımlarınızı bekliyorum. Su borusu ile duvara tesisat çekip motoru tesisata bağlayacağım. Ekonomik ve yeterli debide bir hava motoru için tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur musunuz.

Daha önce açılmış olabilir konu fakat yeterli bilgi bulamadım. Nedeni bu tür durumlarda hemen direk Resun Lp 100 tavsiye ediliyor. Birde Blower hava motorlarında benim bulabildiğim en düşük 120 Watt lık var. daha düşük olanını bilen var mı?

Bir hesap varmıdır 100*40*40 bir akvaryum için kaç litre hava gereklidir diye.

Baktığım ürünler;
Atman Hp 12000 340 TL 6600 Lt 60 watt
Resun Lp 60 380 TL 4200 Lt 50 watt
Atman Hp 8000 210 TL 4200 Lt 47 Watt
Aquaticlife blower 250 TL 21000 Lt 120 watt

Sizin önerebileceğiniz farklı modeller varmıdır.

Yardımlarınızı bekler teşekkür ederim.[EDIT]tnrsnr,2015-10-21 21:59:15[/EDIT]

Küstünüz mü bana neden kimse bir şey yazmıyo[:)]
Mavi Prenseslerim Erkekmi Disimi
[QUOTE=YYILDIZ51]Şefika hanım da uyarmış sizi.Mesajları kontrol ediniz. Kişiselleştirmeye gerek yok. İyi geceler.[/QUOTE]

Kişiselletirecek bir şey yok sorun da yok. Yanlışlıklar olabilir ve düzeltilir. Sizin yaklaşımınızı sevmedim sadece.

Sizin yaklaşımınızla yaklaşsaydım konuya, " konuyu açan arkadaşa konuyu yeni üye formundada açtığı ve yapılan değerlendirmelere itibar etmeyerek kimse %100 bişe diyemiyormu diye söylenerek, velhasılkelam bunlarada itibar etmeyeceksen yada akvaryumcular doğru diyorsa doğrudur diyorsan arkadaş bende yazılmayanı yazar farkındalık yaparım" derdim ama tabi ben böyle bir tutum içerisinde değilim. yanlış veya doğru sizin tabirinizle sallayarak ikiside dişi dedim. [:)] sizede iyi geceler.
Mavi Prenseslerim Erkekmi Disimi
[QUOTE=Shewolf][QUOTE=tnrsnr]İkiside dişi[/QUOTE]
[:?][:?][:)))] Allah Allah...[/QUOTE]

Evet Allah. ikisinide dişi yaratmış [:)]
Mavi Prenseslerim Erkekmi Disimi
Sizde ilk mesajınızda ikisi de erkek demişsiniz. Ama ben size sallamayın demedim.
Belki yanlışlığınızı fark ettiniz sonra 1 erkek 1 dişi olarak yazdınız. Ama bana yanlışsam düzeltme imkanı vermediniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.