ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BerkayKaslan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Nisan 2015 13:12
Son Ziyaret:
21 Ocak 2017 15:40
Toplam Mesaj:
18 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berkay Kılıçaslan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Berkay Kılıçaslan | Bitkili Lepistes

SON 10 MESAJI

Benim Bu Akvaryum İyimi
50cm yazmak istediniz heralde? 50x30x20 ye benziyor akvaryumunuz. Bu şekilde akvaryum olmaz, yavru balıklar kurtulamaz, balıklarınız sürekli stresli yaşar ve rahat doğum yapamaz.
Yeni Kurduğum Akvaryumum
[QUOTE=apaydin2148]Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba arkadaşlar.

Akvaryuma 3 dişi 1 erkek lepistes ve 1 çöpçü almıştım. Sonra büyük bir hata yaparak 1 erkek ithal lepistes ve 2 dişi daha ekledim. İthal lepistesten dolayı balıklarda kuyruk büzülmesi ve erimesi meydana geldi, 3 balığım öldü. Şu an yine ilk aldığım gibi 3 dişi 1 erkek lepistes var. Bu arada aldığım çöpçü akvaryumda yok, ortadan kayboldu :)

Dişilerden biri doğrdu, 4 tane yavru var akvaryumda. Doğumu göremediğim için sadece 4 tane mi doğurdu, diğer yavruları büyük balıklar yedi mi takip edemedim.

Yavru beslemesini nasıl yapmalıyım ? yavrular için artemia alacağım fakat hepsi tek akvaryumda olduğu için büyük balıklar artemiaları yavrulardan önce yemez mi? nasıl bir yol izlemeliyim?

Teşekkürler.

[/QUOTE]

Merhaba, dış filtre kullanıyorsanız çöpcünüzü dış filtre çekmiş olabilir, bir kontrol edin. Copcu balikları akvaryumda yeterli oksijen olmazsa sürekli yukarı-asagı yüzüyorlar, akvaryumdan atlamış olabilir, akvaryumun çevresini kontrol edin.

İmkanınız varsa bir adet yavru akvaryumu edinmenizi öneririm. Ben önceden kullanıyordum, yavru büyütmek için en iyi yöntem.

Yavru yemi olarak balıklarınıza verdiğiniz yemi çok ufak parcalar şeklinde verebilirsiniz veya yavru yemi alabilirsiniz. Protein ağırlıklı beslemenizi öneririm doğrudan gelişimlerini etkiliyor.

Birde renkli lamba takarsanız renklenmelerine yardımcı olacaktır.
Akvaryuma Toprak Eklemek
Balık yakaladığınız fileye kumu alın, yavaşca akvaryuma daldırın tabana geldiğinizde ani hareket etmemeye dikkat ederek fileden boşaltın.
Yeni Aldığım Yavrulukta Nasıl Yemleme Yapacağım?
Bu kuluçka makinesi yavruluk değil ve yavruluk olarak kullanılması hata. Kuluçka makineleri yumurta olarak doğan yavruların çıkartılması için kullanılır. Bunda yavru büyümez, işkence makinesi olur bu yavrularınıza.
Çamur/sığ Su/betta İlişkisi :)
Benim bildiğim çamurlu sularda değil aksina berrak sularda yaşıyorlar. Video çeken insanlar suya bastıkça çamur oluyor, dikkat edin videoyu izlerken yaşadıkları sular berrak
Yani Akvaryum Kurdum Beni Bilgilendirir Misiniz?
Aleyküm selam. Maalesef 40lt akvaryum 13 adet japon için yetersiz. İlerde büyüyecek olmalarınıda hesaba katın. Bence daha büyük bir akvaryuma geçmelisiniz. 40lt akvaryumunuzuda başka bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

Isıtıcı almanızı öneririm. Oturma odasında olsa bile gün içinde ısı artıp düşebilir. Bu da balıklarınızın dayanıklılığını düşürerek hasta olmalarına sebep olabilir. 100w ısıtıcı işinizi görecektir fiyatları ortalama 15-20TL.[EDIT]BerkayKaslan,2015-12-20 12:20:26[/EDIT]
Elektirikler Giderse Ne Olur?
Merhaba, öncelikle şunu söylemek istiyorum oksijen, ısı gercekten bir sorun. Bazı arkadaşlar sorun olmaz, balıklar yüzeyden oksijen alabilir yazmış neden yazdıklarını anlamadım. Yüzeyden nefes alan balık Beta'dır (labirentli balıklar) Sarı prenses labirentli değil, yüzeyden bizim soluduğumuz havayı soluyamazlar. Eğer akvaryumunuzda oksijen seviyesi az ise olası bir elektrik kesintisinde akvaryumunuza oksijen verilemeyeceği için sudaki oksijen miktarı düşer ve bu durum ilerledikce balıklarınızı rahatsız eder.

Isıtıcı konusuna gelicek olursak eğer, kısa bir süre içinde suyunuzun ısısı çok düşer ise balıklarınızın dayanıklılığı azalacaktır ve beyaz benek gibi hastalıklara davetiye cıkar.
20 Litre İçin Balık Tavsiyesi
[QUOTE=umut34123]Saylongoz felan degilde japon veya betta beslenmez mi birde çöpçü[/QUOTE]

Betta besleyebilirsiniz. Kafanızda fikir oluşması için kendimden örnek veriyim, şuan boş duran 20lt akvaryumumu yavaş yavaş kuruyorum. Şimdilik icine max 5-6 lepistes atıcam ilerde canlı sayısı arttığında yeni büyük bir akvaryum alıp yetişkinleri büyük akvaryumu gecirip, 20lt lik akvaryumuda yavru akvaryumu yapıcam inşallah. Sizde böyle birsey yapabilirsiniz
55 Litre Akvaryum İçin Balık Tavsiyesi
[QUOTE=Murro]

Yavruları ayırmış mıydınız?[/QUOTE]

Evet ayırıyordum, ilk zamanlar yavrulukta bakmayı denedim ama yavrulukta yavrular cok yavas büyüyordu veya yavruluktan kacıp anaclar tarafından yeniliyordu. O zamanlar şansa denk gitti 20lt 10TL'ye akvaryum buldum. Alıp yavru akvaryumu yaptım, bir pipo filtre ve bir adet ısıtıcı ile. Yavru akvaryumunu herkese öneririm, dertsiz tasasız büyüyor yavrularınız :)
85 Litre Akvaryuma Balık Önerileriniz Nedir?
Bence yapay bitki almayın, canlı bitkilere bakması sanıldığı kadar zor değil. Saz, eledoa, tilki kuyruğu gibi basit bitkilerle cok güzel bi lepistes akvaryumu kurabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.