ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CREWER
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mayıs 2015 20:08
Son Ziyaret:
15 Kasım 2015 04:43
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erhan
Doğum Tarihi:
08 Ekim 1987
Yaş:
36
İl:
Bilecik
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erhan

SON 6 MESAJI

Üretim Tankı İçin Sump
Elimde larva görülmüş 2 cift discusum var. 80*40*50 öçülerinde fazladan elimde olan akvaryumları üretim tankına çevirmeye karar verdim bunun 20 cm kısmına iç sump yapacagım sizce nasıl bir kafa moturu işimi görür
Üretim Tankı İçin Tavsiye
Herkese iyi hobiler

8 balıgımdan 2 ciftim cıktı ve onları hiç ayırmadan ana tankta 2 kez yumurta dokmelerine izin verdim ve bir çift ilk yumurtalarını yerken diğerleri diğer discuslara yem etti. İkinci yumurtalarda yeme ve yedirme sorunu asmalarına ragmen dolleme olmadı ve suan 2 ciftimde 3 ün yumurtalarında larva goruldu nihayetinde. Gelelim asıl meseleye artık ayrılma vakitlerinin geldiğini düşündüğüm çiftlerimi elimde bulunan 40x40x40 2 adet daha once vatoz ürettigim akvaryumlarıma ayırsam mı derken bir üreticide gördüğüm iç sumplu akvaryumları yapabilirim diye düşündüm. 80x40x50 adet iki akvaryumumu 20 cm iç sump yaparak 60x40x50 kısmınıda balıklara ayırsam uygun olur mu? Ve bu sump için atman at 102 kafa motoru 500lt /h yeterli olur mu?
Discuslar Hakkinda Gozlemlerim Ve Dusuncelerim..
Ben sizin diger bilirkisilerin ve yabanci kaynakli makaleleden anladigim kadariyla aslinda cama cam akvaryumdan ziyade su degerlerinin onemli oldugu ideal kum ve suyun dengesini bozmayacak yogunlukta bitki az ama sık yemleme ile nitrat olcumleri ile dogru su degisimi discuslar icin keyifli bir ortam olusturabilirim.

Isin icine uretim girincede es tutmus discleri 240 lt esit sekilde 40 40 50h olculerine bolunmus tankima uretme ve 360 lt tankimda toplama ve boylarina gore 450 lt de ayirma begendigim damizlik altlarimi tekrar bitkili 250 lt tankimda es tutmalari ve gorsellikleri icin 8 - 10 balikla genclestirme yapabilirim bakalim henuz isin ogrenme tarafindayken sabirla onlarin ne istediklerini onlarin dilinden dinlemeye devam diyelim 😊
Discuslar Hakkinda Gozlemlerim Ve Dusuncelerim..
Ben tam techizat girdim ulvi bey bu ise amacim aslinda tam olarak uretimde degil bu krallarin dilini ogrenmek 450 ve 360 lt 2 tank yaptirdim ve canli doguranlardan kalma 1 adet 250 lt 1 adet te icten camla 3 bolunmus 240 lt tankim bulunmakta suan 2 buyuk tankim bos duruyor onceligim onlari cozmek oldugundan sadece takip ediyorum davranislarini 250 lt lik tankimda.

Henuz kaybim olmadi 4 aylik surecte onceligim su idi hic bir sey ilave etmeden sadece musluk suyunu iyi bi sekilde dinlendirerek sehir sebeke suyundaki durumlarina baktim bilecik bu konuda kirecin fazla olmasindan dolayi sikintili fakat bunuda suyu minimum 2 gun dinlendirip 3.gunde dinlendirme bidonlarima icine zeolit yerlestirdigim ic filtrelerimle cozdum uzun zamandir uyguladigim yontemdir suyu agir metallerden arindirmak icin.

Isik konusundada isteklerinin ne oldugunuda gerek gozlem gerekde yazilan makalelerde okuduklarimla hallettim.

Bir tek kum konusunda baliklarin ozellikle 100 cm lik akvaryumda 25 50 12h olculerinden camdan yaptigim saksiya aquaclay crypto ve saz ekerek gordugumde disclerin surekli orda dolastigini ve sadece ben yemlerini sadece cam olan yere attigimda oraya ciktiklarini gordum karinlarini doyurduklarinda yine kum ve bitkilerin oldugu yere toplanmalari ve orada aktif hareketler sergilemeleri onlarin boyle bir ortamda daha huxurlu olacaklari kanisini olusturdu bende
Discuslar Hakkinda Gozlemlerim Ve Dusuncelerim..
Ulvi bey sizden kesinlikle cevap bekliyordum cunku ilk okudugum yazilardir discus icin yazdiklariniz.

Uretime cekilen esler ve yavrularda yuksek protein ve su degerlerindeki onemden dolayi camacam konusunda tamamim bende.

Fakat sizcede damizlik alti dedigimiz boylarda kum ve azami bitki ile daha saglikli olmazmi ve ya sole soyliyim 250 ltde bahsettigim ortami 6 ila 8 disc ile es tutmalarini beklemekte sakinca olmaz ve aksine daha saglikli ciftler cikmazmi
Discuslar Hakkinda Gozlemlerim Ve Dusuncelerim..
10 yillik ozel tur lepistes ve vatoz hayranligim ve tecrubemden sonra akvaryumcumunda destegiyle 4 aydir discus macerasina basladim baliklari yazilanlarin aksine kendim ufak capli denemelerle davranislarini inceliyorum.7 8 cm lik 6 adet pigeon blood ve 2 adet blue turkuaz uzerindeki 4 aylik gozlemlerimi sizlerle paylasip discus hakkinda bilgi dagarcigimi makaleler disinda tecrubelerlede gelistirmek. Amacim tabiki uretmek ama onceligim discuslarin dogal davranislarini ve huzurlu olmalarini saglamak onlari tamamen tanimak sonrasinda uretim zaten dogalarinda olan bisey oldugundan gelecektir..

1-Su degerlerine uretim dusunulmedigi surece disclerin cok umursadigi soylenemez sebeke suyunun iyi dinlendirilmesi gayet yeterliymis megerse. Uretimde ustadlarin ortak bulustuklari konu ise iletkenlik oda dolleme icin ?
2- Isiklandirma denemelerim sonucu gordum discuslar gercekten kuvvetli isigi fazla sevmiyorlar biraz los ortamda daha aktif olduklari asikar 200 lt tankta 72 w 36 w toplam floradanlar ve en sonunda led isiklandirma ile denemelerimde led isikla dusuk aydinlatma ile daha neseli ve akvaryumun neredeyse her kosesini gezer vaziyetteler ?
3- En cok tartisilan kum ve bitki konusu. Malum canli dogurandan sonra kumsuz bir akvaryum hicte cazip gelmiyordu bana cama cam hagen aquaclay ve en sonunda cama cam akvaryumun 4 te 1 tabanini kapliycak sekilde camdan saksi yapip icine kum koyup saz ve crypto ekip denedim
Hagen : denilenler dogru uzellikle pigeonda pigmente sebebyet veriyor ve discleri strese sokuyor.
Aquaclay : istedikleri los ortama katki sagliyor ve kalin tanelerinin alta cokup ust kisimda ufalanan ve daha kucuk boyutlarinin kalmasi ile hem diptende yem yeme durtulerine ters bir durum olmazken bakteri olusumunada musade edecek bi durum olmasi sebebiyle en uygun kum gibi geldi bana.
Beyaz ince silis bulamadigimdandeneme sansim olmadi.
Cama cam akvaryum : Bu konuyu tum ureticler destekliyor. temizlik icin cok iyi birsey gercekten dip cekimini rahat yapiyosunuz.
Cam saksi 4 te 1 kum olan akvaryum discler nerdeyse tum vakitlerini kumun ve bitkilerin oldugu yerde geciriyolardi yemlemeyi cam olan kisimda yapip dibe cokenleri temizlemekte kolay oluyordu.

Kum ve bitki konusunda benim gozlemlerim discler camacam akvaryumlarda sanildigi kadarda mutlu degiller akvaryuma surekli el sokup dip cekilmesinden cokta huzurlu degiller gercekten kumun ve bitkinin oldugu akvaryumda daha aktif ve neseliler. Fakat uretim icinse olay cok farkli acilan konular makaleler v3 incelemelerim sonunda gordugum ve verdigim karar.

Uretim icin zaten cifti 50 50 cama cam akvaryuma atiyoruz. Yavrularida boyla dirmak icin 250 300 lt akvaryuma atiyoruz. Peki 5 6 cm boya ulasmis damizlik alti ve es tutturmaya calistiklarimiz? Iste onlara gayet guzel saz crypto kokler anibuas tarzi bitkilerle fazlada abartilmamis bi bitki tanki degilde discus ortami olusturup boylanan damizlik altina atilan sectigimiz discleri burda bakmak daha mantikli geldi yani uretim dusunmedikce bu baliklarin yasam sagasi bu ?

Ben gozlemlerimi yazarak sizden dogru ve yanlis dusundugum yerleri belirterek daha keyifli bir discus macerasina atilmam icin yol gostermenizi istiyorum..

Simdiden herkese tesekkurler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.