ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gokhanuc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Mayıs 2015 09:31
Son Ziyaret:
02 Temmuz 2015 03:44
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
gökhan uç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

gökhan uç

SON 4 MESAJI

Büyük Tanka Geçiş..
[QUOTE=mecomeco]Hayırlı olsun , akvaryumunuz çok güzel , sağlıkla büyütün isongaları. Bana göre çoğu markanın ürünü de kaliteli. Ekonomik durumunuza göre sump kurulumunu yapın. İlla da şu ürün olsun demeyeceğim. Kum olarak da ph'ı sabit tutan (mercan kırığı , aragonit vb.) kum kullanın.[/QUOTE]
Çok teşekkürler Abdülmecit Bey. Yorucu bir işti ama inşallah buna değecek. Sump malzemelerinin bir kısmını akvaryumla birlikte almıştım.Elyaf,substrat ve bioball aldım ekstradan. Kum olarak ta mercan kırığı kullanmayı düşünüyorum. Bugün doldurmayı düşünüyordum aslında ama galiba hafta içine sarkacak. 
Büyük Tanka Geçiş..
Dün akşam nihayet kurulum işine başladık. Resimleri sizlerle paylaşmak istedim. Hem de görüş ve önerilerinizi dinlemek istedim.

 Sump montajında ve depo rekorlarının akvaryuma montajında rahat çalışmak için ncelikle mobilyanın arka kontraplak kısmını  ve yan tarafını söktük.


Sump kısmı ikiparça olarak tasarlanmış. Nakliye durumunda kolaylık sağlaması amacıyla. İlk iş balkonda sumpı temizleme işlemi...




Daha sonra iki parça olan sump ı dolabın içine yerleştirdik ve birleştime işlemini yaptık..





Binanın içinde duran akvaryumu güç bela dolabın üstine koyduk ve rekorların montajı..





Bu sabah çektiğim son kareler. Büyük bir kısmını bitirdik işin çok şükür. Bağlantı yerlerine sıktığımız silikonların kuruması için pazar gününe kadar bekleyeceğiz. Sonra boru bağlantıları ve dekor işlerini de halledip suyu dolduracağız hayırlısıyla..




Büyük Tanka Geçiş..
İyi temennileriniz için çok teşekkürler hoşbuldm. Sıralama olarak ilk bölme tamam.Diğer malzemeler için sıralama nasıl olmalı peki? Kum olarak benim de aklımda mercan vardı. Fiyat olarak ta kalsiyum karbonatlı kumlara göre daha uygun. 25 kg yeterli olur mu acaba?
Büyük Tanka Geçiş..
 Selam arkadaşlar. Aslında 10 yılı aşkındır forumun üyesiyim.Ama hobiyi uzun zaman önce bıraktığımdanmıdır artık hiç girmiyordum. Foruma üye olduğum mailim de iptal olmuştu. Yeni bir üylelik aldım ben de.. Konuya geleyim.. 2 ay önce 60*60*60 tankımda 28 adet isonga beslemeye başladım. Yavrudan aldım hepsini. Amacım bi süre bu tanka besleyip tankı büyütmekti. O bir süre tahminimden kısa sürecek galiba. Ben de şimdiden büyüteyim dedim hazır yaz da geldi. 150*60*65h sumplu akvaryum bu hafta evimde olacak inşallah. 

Sormak istediğim kullanacağım kum, filtre makzemeleri ve aydınlatma konusunda.Aydınlatma olarak led var alacağım akvaryum da. Acaba yeterli olur mu? Fİltre malzemeleri konusunda da o kadar çok görüş var ki! Onu koy bunu koy... (Sump ım 6 bölmeli bu arada).Bu konuda da tecrübeli arkadaşların fikirlerini almak isterim. Son olarak kum olarak ne önerirsiniz. 
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.İyi forumlar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 38 Online Kullanıcı, 21 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.