ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ubeyde
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Mart 2013 10:31
Son Ziyaret:
11 Aralık 2017 01:48
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kemal Arifoğlu
Doğum Tarihi:
28 Haziran 1978
Yaş:
45
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kemal Arifoğlu

SON 10 MESAJI

Vatozum Yumurta Dökmüş
[QUOTE=AkvaryumumEfsane]Anne vatoz harici tüm balıkları akvaryumdan çıkar yavruların çıkmasını bekle yavrular çıkınca kolayca ayarlarsın Keyifli hobiler
AkvaryumumEfsane.
[:)]
tr.
[:)]
gg/[/QUOTE]

Alakası bile yok!!!..
Vatozlarda yumurtalara erkek bakar, birlikte kalmalarında hiç sıkıntı yok, bilmeden atmayalım, milleti yanlış yönlendirmeyin lütfen..
Gökhan kardeşim, vatozlar hariç diğer yavru avlayabilecek Melek dahil cikletlerin hepsini ayırman lazım..
Yavrular çıktıktan en erken 1-2 hafta sonra da o akvaryumun suyuyla pipo filtreli bir yavruluğa ayırıp eski düzenine dönebilirsin, yoksa her hâlukarda yavrular ölür..
kolay gelsin..
Jack dempsey yavruları (bgdj)
[QUOTE=alaiyes] Herkese iyi akşamlar diliyorum ben de sonunda jack dempsey lerimden yavru alıp yaşatmayı başardım.Yaklaşık 10 kere yavru aldıktan sonra bu kere yavrularım yaşadı.200 den fazla yavru aldım ve ayrı bir akvaryuma koydum yavruları.140 litrede 11 tane jack dempsey olunca onlardan da vazgeçemiyorum ama yavru alımı ve yaşatması zor oluyor.Ancak işin sırrını öğrendim galiba, yavrular serbest yüzmeye başladıktan 1 gün sonra alırsam yavrular yaşıyor. Tabi bu işin de bir sonu yok 200 küsür yavru ayrı akvaryuma aldım sonra bir iki batın daha olacak sonra sonra yer ve zaman gerekli. Ama bu aşamada çok güzel ve eğlenceli. Yavrularımı 25 litrelik yeni yaptırdığım akvaryuma koydum filtre olarak sera L 300 kullanıyorum işi şansa bırakmamak için. Herkese iyi akşamlar.[/QUOTE]

Tebrikler Ahmet Bey, darısı başımıza inşallah. Bir çift Ebjd ve bir de Eş Ebjd erkek ve dişi Bgjd sahibiyim.
Eş ebjd'leri ayrı akvaryuma aldım, suları da ph 7 R.Ozmoz suyu, erkek çiftleşmek istiyor ve dişiyi yuvaya çekmek istiyor, dişi pek oralı değil, ama erkğin yanından da pek ayrılmıyor. Erkek 18 cm civarı 1,5 yaşılarında, dişiyse 1 yaşlarında 11 cm gibi..
Eşleri değiştirdim olmadı, herkesi sevdiğiyle bıraktım, ortamlarını hazırladım ama gene nafile..

Siz sürü olarak bırakıp üretmişsiniz anlaşılan, helâl olsun diyorum.. :)
Tetra tec ex1200 Kuruldu-Ses sorunu
Tetra ex 1200'den 2 adet kullanılmış olarak bir arkadaş hediye etti, hobiyi bıraktığı için. Bunlardan biri "New" olanın; suyu kapak contasından ve musluk dirsek içinden kaçırıyordu, ses yoktu.
Diğeri de helikopter gibi sesli çalışıyor ve musluk dirseklerinden sus sızdırıyordu, ayrıca ikisi de hava alma pompasına basınca oradan da su sızdırıyordu.
Bunları bana veren arkadş kendi evinde nasıl kullanıyordu anlamadım.. Kendisi belki de bu filtreler yüzünden bıraktı hobiyi, gerçi taşınıyordu ve onu bahane etti ama bilemiyorum..
Neyse; forumdan su sızdırma işinin çözümünü öğrendim ve muslukların contalarını sanayiden bulup kendim taktım, ana contadan sızdırana da türk usulü çözümlerden uydurdum bir de nolur nolmaz diye bi plastik kovanın içine oturttum, çünkü önceden bir gecede evi mahvetmişti. Şuan bu mesajı yazarken bile hizar gibi çalışıyor kafamı şişiriyor Tetra. Hanım da sinir oluyor, o yüzden yarın birgün söküp kaldıracağım.
Kendim önceden diğer akvaryumum için Fluval 205 almıştım, 2 senedir kullanıyorum, 25-30 cm yaklaşırsam ancak duyabiliyorum sesini, o da birazcık..
Velhâsıl, Tetra evin kapısından içeri bastırılacak bişey değil, yemini falan alın ama filtrelerini görünce son sürat koşarak oradan uzaklaşın. Hâlâ bu kadaaar yazılanlara rağmen gidip bu markayı parayla alanlara acayip şaşıyorum, ben bedava aldım, bin pişmanım..
Saygılar...
Pleksi kapak çalışmam
Çok güzel olmuş, tebrikler, ama DCFix kaplama yapacaktınız madem bu kadar zahmete girmeseydiniz, siyah ya da koyu gri flexinin kendi görüntüsü de gayet güzel.
ben benzerlerini 3-5 cm sert strafordan yaptım, dcfixle kapladım, sizinki kadar güzel olmasa da herkes beğeniyor, hem masrafı çok düşük ;) led, fan vb.. herşeyi yapıştırabiliyorsunuz.. kes kes yapıştır :)
4 akvaryum var evde, 2'si hazırdı, diğer 2'sinin kapağını da bu şekilde yaptım..

Tül Kuyruk Bronz Cory'lerim
Maşallah çok güzeller,
akvaryum tabanına ince silis kum koyabilirseniz, bıyıklarının zarar görmesini engellersiniz, hem de çok neşeli ve hareketli olurlar.
Ayrıca kafalarını gözlerine kadar kuma sokup, kumu solungaçlarından çıkararak gezmelerini izlemek de çok eğlenceli oluyor :)
AULONCARA USİSYA (NADİR TÜR)
Merhabalar Murat Bey, öncelikle tebrikler, çok güzel balıklar ve çok güzel bir tür seçimi.. Zevk sahibi bir insan olduğunuz anlaşılıyor..
Ben de bir malawi fanatiğiyim, galiba forumda da sadece sizde var bu tür.
Mbuna furyası yüzünden İmparator ve diğer malawi çeşitlerine ilginin düşük olması çok sıkıcı..
Bende de şu an Aulonocara çeşitlerinden;
Aulonocara baenschi (Sarı İmparator),
Aulonocara Firefish,
Aulonocara sp. Red Rubescens (Red Rubin) german red,
Aulonocara saulosi (Mavi İmparator)
bulunuyor.
Sarı, kırmızı, mavi ve koyu pembeyi dizdim anlıyacağınız :)
Mavi imp. hariç diğerlerini yosun akvaryumun ithalatından almıştım.. Renkleri bence hiçbir mbuna türünde yok. Ayrıca diğer pek bulunmayan malawi türlerinden Steveni taiwan, Milomo ve Lithobates'im de var ve bunlardaki zevk de ne frontosa da ne tropheus'da var.. (onlarıda denedim önceden ve elden çıkardım)
Bu arada ben de Antalya-muratpaşada'yım. Yeni fotoğrafları bekleriz.. :)
göz fungusu
Merhabalar;
Göz Fungusu çok önemli bir hastalık, milletin devamlı şikayet ettiği beyaz benek bunun yanında elinde pamukşeker tutan 5 yaşındaki çocuk kadar masum kalır... Hastalık farkedildiğinde bile pek çok balık için artık çok geç oluyor.. En çok bulaşma sebebi dışarıdan eklenen yeni bir balık. Balık alırken gözlerine iyi dikkat etmek lâzım, ben golü burdan yedim..
Bu problemi yaşamış ve pek çok balığımı kaybetmiş biri olarak çözümü şu şekilde buldum;

1- Biyo firmasının MİKOFİSH adında bir ilacı var, antibiyotik temelli,koyu sarı renkli bir çözelti, kullanım talimatına uyarak kullandım.
    Ayrıca hasta balıkları yakalayıp gözlerine 1'er damla ilaçtan damlatıp, 5-10 saniye bekletip tekrar suya saldım, bunu günaşırı yaptım.. Akvaryumu komple karantinaya aldım, vatozları, çöpçüleri çıkarmadım, ilaçtan kötü etkilenmediler..
2- Sıcaklığı 12 saatliğine 32 dereceye getirdim.
3- 100 lt'ye 2 avuç olacak şekilde kaya tuzu eritip döktüm.
4- Havalandırmayı yapabildiğim en yüksek seviyeye getirdim. Bunun için hava motorunun 4 çıkışından 3'ünü akvaryuma verdim. (1'ini de yavruluğa verdim)
5- İlacı uygulayınca 3-4 saat filtreyi kapalı tuttum. Sonra çalıştırdım, filtrede aktif karbon-kömür kullanmadım.
6- 2 gün sonra %50 olacak şekilde su değişimi yaptım.
7- Daha sonraki hergün 1/3 oranında su değişimi yaparak suyu normal berraklığına ve balıkların rahat edebiliceği orta bir kaliteye getirebildim.

İlaçtan sonraki 4. günde hastalık durumu kötü olan balıklarda çok iyi toparlama olmuştu, durumu orta derece olanlar tamamen iyileşti.
Müdahale edene kadar da 10 civarı balığım ölmüştü (-ki bu 2 gün içinde oldu). ilaçlamadan sonra ölen olmadı, onu da belirteyim.

Bu arada ilaçtan dolayı filtre ve akvaryumdaki bakteriyel denge yokoldu, hatta bütün bakteriler  yokoldu, o yüzden filtre malzemelerini de sıcak suyla iyice yıkadım, resteledim. Bu temizlikten 1 hafta sonra koku ve renk normale döndü, balıkların durumu orta kötü olanları tamamen iyileşti, çok kötü görünenleri de tek gözleri kör olarak paçayı yırttı.

Bu arada İCHTHYO kullanmanızı önermem, çok ağır ve kullanması riskli bir kimyasal, akvaryumda vatoz, çöpçü, alg yiyici vb. varsa affetmez götürür, öldürür yani.

Tecrübelerim bunlar, tekrar geçmiş olsun diyorum...



Malmoth2014-06-09 14:43:20
İbrahim Ozan Düzgün'e dikkat fotoğrafları syf 4

Herkese merhabalar ve de geçmiş olsun, ilk başta belirteyim ki bahsedilen adamla hiç alışveriş yapmadım ama bir şeyler de ben yazmak istedim.


Bu foruma katılan herkesin ilk bakması gereken bölüm, bence bu "şikayet var" bölümü..
Burada bahsedilen dolandırıcı ve diğer dolandırıcıların haklarında açılan şikâyet sayfalarına bakıyorum, gördüğüm şu:


İnsanların içinde en naif olanları, hobi sahibi olanlar ve bunların da içinde en naifini akvaryuma gönül vermiş arkadaşlar oluşturuyor, çünkü bu hobi hayvan, canlı sevgisine dayanıyor.
Yani dolandırılmaya, kandırılmaya en müsait kitle!


Zaten bu kadar akvaryum esnafının müşterileri olan bizlere, genelde davranışları hepimizin malumu... Az miktarda (bence) dürüst olan esnafı tenzih edersek, çoğunluğu sattığı malzemenin ya da canlının kusuru varsa söylemez, özelliklerini abartır, fiyatı artık Allah ne verdiyse "ayarlar".. Buna büyük çevrimiçi mağazalar da dâhil...

Şimdi düşünüsek, çoğumuz bir tanıdığımız bizden 300–500 TL borç istese, paramız olsa dahi zorundan veririz, versem mi vermesem mi diye kendimizle mücadele ederiz falan ama;
internetten hiç tanımadığımız birinin,  hiç görmediğimiz canlılarına, malzemelerine 1.000 TL - 2.000 TL tak diye gönderiyoruz (yukarıda başı yanan arkadaşlardan örnekler var)

50–100 TL falan neyse belki anlaşılır, riske değer meblağ gibi ama 300–500–1000–2000 tl gibi meblağlarda arkadaşlar hiç mi cidden korkmuyoruz?

Bir Tropheus kolonisine 1.500 TL veriyorsak binelim otobüse, gidelim kendimiz alalım gelelim, yol masrafımızda olsun 150-200 TL,  1.500-2.000'i veren onu da verir..

Ayrıca bu sahtekar adamların hakkında bu kadar yazılan var, 2 ay sonra başka arkadaşlar gene dolandırılmış.. (bunların da örnekleri yukarıda var maalesef)

Hiç değilse alış-veriş yaptığımız kişilerin adını google'da bir aratalım, belki bir faydası olur, daha da önce aslında forumda aratalım, belki sandığınız gibi çıkar belki çıkmaz..

Yani "Bir yılan deliğinden 2 defa sokulmayalım", yoksa bu gibi dolandırıcılar bizlerin paralarıyla daha çook Jetta'lara biner…

Saygılar...

Jack dempsey yavruları (bgdj)
[QUOTE=Safa]Ben birşey sormak istiyorum, electric blue jack dempsey'lerin Türkiye'deki fiyatları ne kadar? 4-5 cm boyundakilerin. [/QUOTE]
Genelde cm'i 10 TL olacak şekilde yuvalak fiyatlı oluyor. Mesela 2,5-3,5 cm 30tl civarı ve genelde o boylardayken hemen satışa çıkarıyorlar..
antalya'da üreten 3 kişi var yanlış bilmiyorsam, ilanları genelde böyle, ben de bu fiyatlardan aldım.
diğer illerde üretenlerin ilanlarını da gördüm, onlarda da yaklaşık aynı fiyatlar..
Vahşi (Wild) Discuslarım / Resimler Eklendi
Maaşallah, herşey çok güzel görünüyor, hayırlı olsun..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.