ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
casualities
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Eylül 2015 09:50
Son Ziyaret:
30 Eylül 2016 13:52
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Koray Erdal
Doğum Tarihi:
17 Eylül 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Marketing
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

- If it doesn't sell, it isn't creative.

SON 7 MESAJI

Hailea A50 Akvaryum Kurulumu/genel Tavsiye Ricası
[QUOTE=Tunc Berk]İçerideki hava kabarcıklarınin hareketinden bana fazla gibi geldi.
Karşı cama çarpıp tekrar filtre çıkışına doğru dönen bir akıntı var bu akıntı canlıların canını sıkar bence.
Rp-400 kurup denemenizi tavsiye ederim birde.
Sizin dış filtreye ihtiyacınız yok.[/QUOTE]

Tamamdır, diğer filtreyle de deneyeceğim. Bu şekilde kaç gün beklemek lazım acaba, balık tercih etmeden önce? Biraz araştırdım yine, japon balığı ile başlamak iyi olur diye düşünüyorum. Sağlıklı, temiz, sorunsuz bir 6 ay geçirebilirsem; ondan sonra karar vermek iyi olabilir. Ne dersiniz?
Hailea A50 Akvaryum Kurulumu/genel Tavsiye Ricası
Merhabalar tekrar, aşağıdaki linkte paylaşılabilir bağlantı var. Google Photos üzerinden direk izleyebilmeniz lazım.

Buna göre, farklı videoları inceledim ve açıkçası normal gibi geldi. Tabi en kısıkta şu an. Sizin yorumunuzu da merak ediyorum. Akvaryuma su, aquatan ve nitrivec konmasının üzerinden tam 24 saat geçti, o zamandan beri çalışıyor. Ayrıca dış filtreye ihtiyacım var mıdır yine de?

https://goo.gl/photos/Z2XxPT12MnE9VsHQA

[EDIT]casualities,2015-09-22 18:45:02[/EDIT]
Hailea A50 Akvaryum Kurulumu/genel Tavsiye Ricası
Tamamdır, muhakkak göndereceğim. Bu arada videoda dikkatimi çeken EHEIM'in neredeyse dibe konmuş olması. Hiç bu şekilde düşünmemiştim. Sanki altında boşluk olması gerekiyormuş gibi bir düşüncem vardı. [:)]
Hailea A50 Akvaryum Kurulumu/genel Tavsiye Ricası
Akşam 19:00'dan sonra fotoğrafını paylaşabileceğim ofiste olduğum için. Sonuçta altındaki motor suyu çekiyor değil mi? Güçlü olduğu için sürekli bir akıntı vardır. Tüh.

Kendi filtresi takılı değil, akvaryumla beraber ayrıca kutuda geliyor, normal takıyorsunuz cama vantuzla. Tepesinde fıskiye olduğu için çok ses yapıyor ve çıkarmama rağmen ses azalmadı. Ben de hem gözüme ufak geldiği için hem de birebir kapasiteli bir ürün almanın doğru olmayacağını düşünerek EHEIM'i aldım. Ancak hata etmişim demek ki [:)][EDIT]casualities,2015-09-22 11:30:31[/EDIT]
Hailea A50 Akvaryum Kurulumu/genel Tavsiye Ricası
Tamamdır, balıkları koymadan önce kafa motorunu mutlaka çıkartmış olacağım. Ancak EHEIM iç filtre kalsa olmaz mı? [:)] Tepesindeki debi ayarını minimuma getirince çok hafif bir sirkülasyon oluyor sanırım. Bir de cihazın tabanıyla akvaryum tabanı arasında 3 cm boşluk var, bu avantaj olabilir mi bu durumda?

Bu arada evet, şelale filtrede kartuş mevcut.
Hailea A50 Akvaryum Kurulumu/genel Tavsiye Ricası
Teşekkürler cevabınız için.

Uzun vadede akvaryum değişimi yapacağımı düşünerek hava motorunu ve iç filtreyi aldım aslında. Şelale tipi filtre ve kafa motoru da bir arkadaşımdan ikinci el olarak hediye gibi geldi diyebilirim. Kullanma şartım tabi ki yok, kafa motorunu bu ilk kurulumda suda sirkülasyon olsun ve kumun pisliği daha rahat emilsin diye çalıştırıyorum. Şu anda hakikaten bir "El Nino" durumu mevcut [:)]

Discus'u birazcık araştırınca belirttiğiniz gibi uygun olmayacak bu akvaryum. Ufak, saklanma çabası olan, hareketli balık(lar) beslemek doğru olacaktır diye düşünüyorum. O halde dış filtre konusunda bir açığım var ve bunu çözmem gerekiyor. Diğer malzemeler ile belki bir nano akvaryum kurabilirim [:)]
Hailea A50 Akvaryum Kurulumu/genel Tavsiye Ricası
Merhabalar,

Geçtiğimiz hafta itibariyle, 2 yaşındaki oğluma fanusta hediye olarak gelen Japon balığı ile birlikte bu hobiye adım atmış bulundum. Beklendiği üzere, araştırma yapıp uygun akvaryum, filtre vs. ayarlayana kadar 2 gün içerisinde öldü.

Bunun bir daha yaşanmaması için birkaç gündür özellikle yabancı forumları takip ettim, gerekli cihaz ve koşulları okudum. Aklımdaki kurulumu da netleştirince bu işe bütçe ayırarak satın alımlarımı yaptım.

Öncelikle [B]Hailea A50[/B] model akvaryum aldım [B]60L'lik[/B]. İç filtre olarak [B]EHEIM Pickup 2012 (225-570L)[/B] kullanıyorum. Ayrıca suyun içinde sirkülasyon olması için [B]ATMAN CT AT202[/B] aldım ve kullanıyorum. Daha sonra kullanabileceğimi düşünerek ayrıca [B]EHEIM 3701 (100L)[/B] hava motoru aldım. Dış filtre olarak ikinci el, temiz, şelale tipi [B]ATMAN HF0400[/B] aldım ancak henüz kullanmaya başlamadım. Tabanda yaklaşık 4-5 cm kalınlığında olmak üzere, siyah ve normal kum karışımı bulunmakta. Ayrıca ufak boyda bir çöl kütüğü ve volkanik kaya yerleştirdim. Amacım daha sonra çöl kütüğü üzerinde "[B]java moss[/B]" yetiştirmek. Bunun dışında bir paket aktif karbon aldım ve henüz ne şekilde kullanacağıma emin olamadığım için duruyor. Dün akşam itibariyle, akvaryumu kurdum, çeşme suyuyla doldurdum. İç filtre ve kafa motorunu çalıştırdım. SERA marka Aquatan ve Nitrivec ekledim. Herşey yolunda gibi, suyun bulanıklığı oldukça azaldı, herhangi bir koku yok.

Akvaryuma ne zaman balık koymamı önerirsiniz? Dış filtreyi de şimdiden kullanmaya başlayayım mı? Aktif karbonu bu şelale tipi dış filtrenin yuvasına olduğu gibi dökecek miyim yoksa elyafla sıkıştırmak mı gerekir? Ya da şelale tipi doğru bir tercih midir? Tekrar japon balığı beslemek istediğimden emin değilim, genel görünüşleri itibariyle DISCUS ve TETRA NEON'lar ilgimi çekiyor. 1 ya da 2 adet DISCUS ile birlikte 5-6 adet TETRA NEON bu şekilde bir akvaryum için fazla mı gelir? "Java Moss" eklemek istediğimi yazmıştım, bunun için verebileceğiniz bir tavsiye var mıdır? İç filtrenin kendi oksijen kapasitesi yeterli mi? Hava motorunu da sisteme eklemek gerekir mi?

Genel olarak sorularım bu şekilde, tabi ki bunların dışında tavsiyeleriniz de benim için oldukça önemli olacaktır.

Aşağıdaki bağlantıda, akvaryumun güncel olarak görüntüsü mevcut. Suyu kondu, Aquatan ve Nitrivec eklendi. Bu şekilde tam 24 saat sonrasını görebilirsiniz. Görüntüde, iç filtre çalışıyor sadece.

https://goo.gl/photos/Z2XxPT12MnE9VsHQA

Teşekkürler,[EDIT]casualities,2015-09-22 18:43:34[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.