ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nano81
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ekim 2015 08:49
Son Ziyaret:
13 Ocak 2016 21:48
Toplam Mesaj:
22 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
dilek
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

dilek

SON 10 MESAJI

Salyangoz Üredi Misafirimin Türü Nedir?
Benim akvaryumda da var. canilik oluyor biraz ama arada yakaladıklarımı kırıp tetra ve bettama yem olarak veriyorum.
Betta Ve Karides Birlikte Yaşar Mı?
Merhaba,
Bettamın tek yaşadığı 6 litrelik bir nano tank vardı. Sonra Bettamı kuyruk erimesi var diye 30 litrelik neon ve rummynose tetraların olduğu diğer akvaryuma aldım. Haftalardır çok güzel geçiniyorlar, bettam da çok mutlu ve hareketli.
Şimdi o boş duran 6 litrelik akvaryuma bir çift karides alsam koysam diyorum. Küçük mü olur? Bir de ileride eğer bir sebepten Bettayı tekrar küçük akvaryuma koymam gerekirse koyabilir miyim? Ufak tankı yedekte boş mu tutsam bilemedim. Bir de ufak tank için disk şeklinde mini ısıtıcı aldım, oda sıcaklığını birkaç derece arttırıyormuş. karideslere yeterli olur mu?

Teşekkürler.[EDIT]nano81,2015-12-16 10:36:05[/EDIT]
5 Litrelik Akvaryumda 6 Adet Tetra Beslenir Mi?
Ben acemiyken ilk 6 litrelik akvaryum aldığımda o hatayı yaptım. Nasılsa balıklar da küçük diye 6 litreye rummy nose tetra koydum 6 adet. Hayvancıklar bir köşede sinmiş olarak yaşadı 1-2 ay. Sonra anladım ki hayvanlara yazık ediyorum, gittim 30 litrelik akvaryuma aldım, içine canlı bitkiler, mangrow kökü koydum. Balıkları nisbeten büyük akvaryuma koyunca, serbestçe ferah ve mutlu mutlu yüzdüklerini görünce neden daha önce küçücük hapishaneye tıktığım için kendime kızdım. Hatta daha sonra o 6 litrelik tanka betta alıp koydum, onun bile mutsuz ve sağlıksız olacağını düşünüp büyük tanka aldım.
Bu iş yapılacaksa "hobici" gibi yapılsın, aksi takdirde bu hobi değil balıklara zalimlik ve sadistlik olmuş olur.[EDIT]Ebubekir ATAR,2015-12-16 10:48:02[/EDIT]
Barışçıl Tetra Türleri
Rummy nose tetra alın
Lepistes Ölümü
Mangrow kökü de alip koyabilirsiniz. Ph i dusurur.
Akvaryum Dip Süpürgesi
Bu ürünü inceleyin bence. Çin den kargo bedava geliyor.
http://www.ebay.com/itm/Aquarium-Battery-Syphon-Auto-Fish-Tank-Vacuum-Gravel-Water-Filter-Washer-Cleaner-/261515286691?hash=item3ce38698a3:g:cV8AAOSw7I5Tu5S3
Sonunda Herseyim Tamam
Doğal maddelerden oluşan kum ve bol canlı bitki kullansansanız çok daha güzel olur sanki?
Acil Betta Kuyruk Erimesi
Isıtıcı var mı? Yoksa bu soğuk hava yüzünden olmuş olabilir. Isıtıcı kullanmanız lazım.
Suyunu değiştirmek derken? Tamamını mı değiştirdiniz? öyle yapmayın. dipten hortumla su çekip, iyi dinlendirilmiş ve aynı sıcaklıktaki suyu ekleyin.
Bu forumda gördüğüm kimi arkadaşlar, koşulların düzeltilmesini yeterli bulurken, diğerleri de mikofish isimli ilacı öneriyor.
Betta İle Tetra
Betanızın karakterine bağlı.
30 litre tankımda neon tetra ve rummy nose tetralarım vardı toplam 12 adet. Ayrı bir nano tankta ise Betam. Daha mutlu sıcak akvaryumda olsun diye Beta yı diğer balıkların olduğu tanka aldım. haftalar oldu, ama betamın en ufak bir agresif hareketi olmadı. saldırmayı bırakın kovalamadı bile, görmezden geliyor nerdeyse, ilgisini hiç çekmiyor tetralar. Çok mutlu görünüyor. zaten beta ya yüzeye yakın ya da zeminde dolaşıyor. orta seviyede yüzdüğünde tetralar bazen betanın kuyruğunu ısırmak için yaklaştığında (şu ana kadar ısıramadılar gerçi) betam hemen kaçıyor ortamdan öteye gidiyor. tetralar da zaten bırakıyorlar.
iyi ki o ufak tanktan çıkarıp bitkili kalabalık akvaryuma koymuşum, çok mutlu olduğunu görebiliyorum. keyfi çok yerinde.
Bir de ben bir köşeye , yüzeye yakın seviyeye beta hamağı/yatağı yaptım. bir de yüzeyde duran kopmuş ama sağlıklı canlı bitkimi de oraya taktım, orası onun yuvası ve kendi alanı oldu. yüzeye yakın olduğu için tetralar gidip rahatsız etmiyor. beni görünce hemen cama geliyor yem vereceğim diye. yemi bile beraber yiyorlar.

Bu arada yuva gibi yaptığım yer akvaryumun en durgun yeri, motora en uzak yer yani. Suyun durgun olduğu yerleri seviyor.

internette betta hammock diye görsellerde aratmanızı tavsiye ederim. bu arada. ben benimkini kendim yaptım. [EDIT]nano81,2015-12-11 13:48:51[/EDIT]
Lepistes Ölümü
Bence sabırlı olun, şu an hiçbirşey almayın. dengeler daha bir otursun. eğer ölümler devam etmezse o zaman alırsınız.
Bir süre akvaryumda ters giden ne olabilir, onu çözmeye çalışın.
Mesela suyun sıcaklığı kaç derece, suyun Ph oranı nasıl? Balıkları akvaryuma aniden mi koydunuz, su sıcaklığı farkı yüzünden mi hastalandılar mesela? akvaryuma dinlenmemiş musluk suyu mu koydunuz? Bunları bir düşünün. Belirttiğim gibi ben pek tecrübeli değilim, daha tecrübeli arkadaşlar daha kapsamlı yanıt verebilir.
Ama henüz birşey almayın, uygun koşulları oluşmamış akvaryuma girip onlar da ölmesin yazık günah.
bir de bazı akvaryumcular, satış yapmak için birşey olmaz, sorun olmaz, küçük akvaryuma bir sürü balık koyabilirsiniz gibi şeyler söyleyebiliyorlar. [EDIT]nano81,2015-12-11 13:02:57[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.