ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kerberos
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Kasım 2006 14:04
Son Ziyaret:
23 Aralık 2010 02:45
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Elvan Karaduman
Doğum Tarihi:
03 Ekim 1982
Yaş:
41
İl:
Denizli
Meslek:
eğitimci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Elvan Karaduman

SON 5 MESAJI

su kaplumbağasında depresyon
sayın momo, öncelikle ilginize ve verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ederim ancak bilhassa sizin yazdığınız bir yazıda yem yememenin nedenlerinden biri olarak "psikolojik rahatsızlık" terimi geçiyor. psikolojik rahatsızlık terimiyle kastettiğiniz depresyon değilse (kaplumbağa depresyona girmez demişsiniz) nedir? ve çözümü nasıl olmalıdır? hayvan hasta olmadığına göre, şimdi benim derdimin tek devası ısıtıcı mıdır?
su kaplumbağasında depresyon
onur bey tekrardan teşekkürler. hemen halledeyim ısıtıcı işini. umarım dediğinizde haklı çıkarsınız. bu arada 50 wattlık bir ısıtıcı yeterli olur sanırım, yanılıyor muyum?
su kaplumbağasında depresyon
onur bey, yönlendirmeleriniz için çok teşşekür ederim. yani tek sorun ısıtıcı mı şimdi? umarım öyledir, tek derdi bu olsun yani  benim zannettiğim gibi depresyon, ruhsal bozukluk tarzı birşey yok mu? çünkü eğer öyleyse ona bir arkadaş almayı düşünüyordum vazgeçeyim bari
su kaplumbağasında depresyon
ha bu arada 1 ay boyunca ona en güzel yemleri, en iyi vitaminleri, her ne kadar işe yaramadığı söylense de kabuk sertleştiricileri verdim. yem dışında yeşillikle, meyveyle falan da besledim. (burada önerilen şekilde yiyecekler) ama sanırım onu bir türlü mutlu edemedim. ben kaplumbağamın mutlu olmasını istiyorum, bu konuda yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi umuyorum.
su kaplumbağasında depresyon

siteyi uzunca bir süredir ilgiyle takip etmekteyim. burada çeşitli bilgiler veren tüm arkadaşlara teşekkürler.

1 ay önce bir su kaplumbağası aldım ve sitedeki yönlendirmelerin büyük çoğunluğuna uyarak ona bir akvaryum kurdum. kaplumbağam daha küçücük, serçe parmağım kadar  akvaryumum yaklaşık 30 litre, filtresi, kuru alanı, taşı, kayası, 60 wattlık ışıklandırması vs. var. bir tek ısıtıcısı yok (aslında ona da burada değinmek istiyorum, kaplumbağamın ısıtıcıya ya da ısıtıcının temas halinde kaplumbağaya zararı olur mu?) evimiz kaloriferli, akvaryumun üstü kapalı, su sıcaklığını sık sık kontrol ediyorum, suyu ılıcık ama kaç derece bilmiyorum

2-3 gün öncesine kadar kaplumbağamın hiçbir sorunu yoktu. ama 2-3 gündür, yem yememe, uyuşukluk gibi sorunlar başgösterdi. soluğu hemen veterinerde aldım. güzel bir muayene sonucunda kaplumbağamda hiçbir hastalık olmadığını (genelde burada bahsi geçen üşütme, zatürre, bronşit, akciğer ve böbrek enfeksiyonları vs) öğrendim. veteriner sadece kabuğunun biraz yumuşadığını ve bunun kış aylarında görülen olası bir sorun olduğunu söyleyip d-3 vitamin ampulleri önerdi. dünden beri ampulleri kırıp kabuğuna sürüyorum, yemine enjekte edip yemi öyle veriyorum, suyuna damlatıyorum, günde birkaç saat güneşlendiriyorum.

ama gelelim başlıkta geçen asıl konuya, depresyona. kaplumbağam gerek yalnızlıktan (?) gerekse kış aylarında olmamızdan vs. depresyona girmiş olabilir mi? mesela dün dışarı çıkıp veterinere gittiğimizde ok hareketliydi. hani ""insan yüzü gördü"" denir ya, veteriner bile şaşırdı. acaba kaplumbağamda fizyolojik değil de ruhsal bir sorun olabilir mi?

ilginize şimdiden teşekkür eder, iyi günler dilerim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.