ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
galacuk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Kasım 2006 09:40
Son Ziyaret:
20 Nisan 2007 13:44
Toplam Mesaj:
29 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özgür Tepteli
Doğum Tarihi:
03 Şubat 1977
Yaş:
47
İl:
Izmir
Meslek:
Serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özgür Tepteli
- çevremize doğa sevgisi ve doğal hayatı koruma düşüncesi aşılayalım.

SON 10 MESAJI

Lepistes akvaryumdan zıplar mı ?
kılıçkuyruk dışında akvaryum dışına atlayan bir canlı doğuran ne duydum ne gördüm. Su seviyesi tam hizada olmasın sakın, en az 2 parmak olmalı.
Sizce doğru mu?
Doğruluk veya yanlışlık insana göre değişir. Bana göre balık ve akvaryum ile ilgilenen ve düzgün psikolojik yapıya sahip bir insan böyle yapmaz.
canlı doğuranlar ve ıspanak?

Merhaba arkadaşlar!

3 plati,4 kılıç,10 moly,10 lepistes, 2çöpçü, 1 vatoz

Karışık canlı doğuranlar akvaryumuma haftada 1 kez 1 yaprak kaynatılmış ıspanak veriyorum. Bayılıyor, büyük bir iştahla tüketiyorlar. Miktarı arttırayım mı? Ne sıklıkta vereyim?

Yumurta sarısını da aynı miktarda ve aynı sıklıkta veriyorum. Bunun için ne dersiniz?Miktarı arttırayım mı? Ne sıklıkta vereyim?

dış filtrenin lepistese zararı var mı

Bence yavrulara dikkat etmelisin, dış filtreli akvaryumuma eski akvaryumdan aktarma yaptığımda ilk kötü olay yavrularımın çekilmesi oldu. Filtrenin çekişinin ağzına tül gerdim ve sorun çözüldü ama bana 20 yavruya mal oldu. Tül gerersen problem yaşamazsın ama tülü en geç haftada bir çıkarıp temizlemelisin.

130x100x50 tür tavsiyesi lütfen!

Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim.

Arkadaşlar salonuma vitrin yaptırıyorum, vitrinde vermiş olduğum ölçülerde boşluk var. Diğer ölçülerle oynayamam ve yükseklik en az 100 cm - en cok 140 cm yapabiliyorum. Bu arada yapmış olduğum tür araştırmasında okçu balıklarını gördüm. Belli bir seviyeye kadar su doldurup, üstünü boş bırakarak bu balıklardan besleme fikri uyandı bende. Sanırım bu akvaryuma en uygun bu olur. Bu gün iş çıkışı bir akvaryumcuya gidip fiyat alacağım, fiyat tahmini yapabilirmisiniz ayrıca söylemek istediklerinizi de ekleyebilirsiniz.

Tekrar teşekkürler.

130x100x50 tür tavsiyesi lütfen!

Yeni yaptıracağım 130cm uzunluğunda akvaryumum için yükseklik minimum 100 cm olacak. Genişlik 50 cm. Yüksekliği 120 ya da 130 yapsam cam kalınlığı ne olmalıdır? Bu akvaryumda en uygun hangi tür balık beslenebilir? Acaba deniz akvaryumu mu yapsam?

Acil tavsilerinizi bekliyorum, ilginize teşekkürler!

Deniz akvaryumu kurmak istiyorum!

Şu anda oturma odamda 100 lt. karışık canlı doğuran akvaryumum var. O orada kalsın. Salonum için vitrin yaptırıyorum, mobilyacı istersen vitrinin bir kısmını akvaryum yapabiliriz dedi. Salon için yaparsam müthiş bir akvaryum sistemi kurmak yapmak ve deniz balıkları beslemek istiyorum. Vitrinde akvaryum için 120x100x50 boşluk var. Daha önce deniz akvaryumları ile hiç ilgilenmedim. Ne dersiniz, girişeyim mi? Girişin deyip işin içinden çıkmayın lütfen tavsiyelerinizi de eklerseniz memnun olurum. Mesela ne besleyeyim? Ayrıca İZMİR'de oturuyorum, bu işi yapan gerçek esnaf tanıdıklarınız varsa yazarmısınız!

İlginiz için teşekkürler.

Canlı doğuranlar için bitki ?

Merhaba arkadaşlar

2 gün önce temizliği zor oluyor diye CANLI DOĞURANLAR beslediğim akvaryumumdaki tüm bitkileri kaldırdım ve yerine sadece yeni aldığım saz'lar koydum. Bugün sarardıklarını farkettim. Saz, hiç tanımadığım bir su bitkisi. Işıklandırma ve dış filtre ile havalandırma hakkında ne gibi yavsiyelerde bulunursunuz?

Ayrıca aldığımda da kökleri uzamış, yeni yeni filizler uyanmıştı. O filizleri kökü ile kesip alsam, başka bir yere diktiğimde yaşar mı ?

İlginize teşekkürler.

ZEBRA(brachydanio Rerio) hakkında yardım!

 Halit bey öncelikle ilginiz ve yardımınız için teşekkür ederim.

Dün bu konuyu yazıdıktan sonra çok bekledim ama yardım alamayınca zebralarımı alıp akvaryumcuya gittim. Her ikisi de erkekmiş, dediğiniz gibi ayırt edilebilyormuş. Yanlarına bir dişi aldım. Erkekler adeta insan gibi sevincinden ne yapacaklarını şaşırdılar. Şimdi üçü de neşeli bir şekilde oynuyorlar. Erkeklerin birbirini kovalaması devam ediyor ama eskisi gibi sık ve şiddetli değil.

Ayrıca, yavru almak için sizden anladığım kadarıyla dişinin karnı şişmiş iken, erkekleri alıp ayrı bir boş akvaryuma koyuyorum. Bu akvaryumda 10-15 cm su olacak ve zeminine misket döşenecek. 2 gün sonra dişiyi alıp erkeklerin aynına koyacağım. Yumurta döküldükten sonra üçünüde ana tanka geri koyacağım. Yumurta dökülmüş akvaryumda ışık açmayacağım.

Ben bunları uygulamaya başlayayım, hem de bu arada balıkları daha yakından takip edip daha iyi tanıyayım.

Tekrar teşekkür ederim.

 

Toxates sinek yakalarken

Merhaba,

Öncelikle paylaşım için teşekkürler.

Bu balıklardan temin edip yakın dostluk kurmak gerekir. İZMİR'de varsa paylaşımda bulunalım, alınabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.