ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
handeakcay
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Kasım 2006 12:39
Son Ziyaret:
12 Haziran 2009 11:56
Toplam Mesaj:
45 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hande Akçay
Doğum Tarihi:
29 Ocak 1974
Yaş:
50
İl:
Istanbul
Meslek:
-
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hande Akçay

SON 10 MESAJI

Yavru Frontosa

Aynı batın 20-30 yavru alın 6 ay sonra dişi erkek boylarından kendini belli eder.600 litre çin 2 erkek 8 balık 600 litre için ideal gerisini çıkartırsınız akvaryumdan.amam daha önce arkadaşlarımında dediği gibi 5 balık çok yanlış bir karar.1 sene bakacaksın hepsi erkek yada dişi çıktı diyelim.O zaman ne yapacaksınız.Frontosa kolonisine dışardan eklenen her balık gruba kabul edilmeyebilir.İşte o zaman bayağı canınız sıkılacaktır.

Blue Zaire Mobaları ürettik
Maşallah diyelim.Bu arada ana tankınızın su değerlerini bize yazacaktınız Murat Bey.Hatırlatayım dedim.Smile
Frontosa brundi cinsiyet?
Resimlerle uğraşmayın bence balığın vent kısmına bakın.En rahat bu şekilde tespit edebilirsiniz.Yada kendiniz çözemezseniz vent fotoğraflarını yayınlayın biz karar verelim.
Blue Zaire Mobaları ürettik
[QUOTE=Aquamania]
 
not; daha önce bahsettiğim diğer ağzı dolu dişiyide dün akşam kusturdum, 6 yavru daha kısmet oldu, artık o yavruluk içinde 8+6= 14 yavru var.
Bir sonraki sayfaya onların fotograflarınıda koyarım
 
saygılarımla...
 
 
[/QUOTE]
 
Hayırlı olsun Murat Bey. Benim ısrarla öğrenmek istediğim konu sizin ana tankınızdaki su değerleridir. ( PH,KH,GH ) Sizin bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip olduğunuzu düşündüğüm için tankınızdaki su değerlerini kendime referans olarak alacağım.İllaki gerek test kitleriyle gerekse test cihazlarıyla bu değerleri sürekli olarak ölçtüğünüzden eminim.Dolayısıyla bu değerlerin rakam cinsinden bizlerle paylaşırsanız sevinirim.
Blue Zaire Mobaları ürettik
Evet sürekli yavru alabilen Murat Bey'i bende tebrik ediyorum.Murat Bey eminim ki ana tankınızdaki su değerlerini sürekli ölçüyorsunuzdur.( En azından su değişimlerinde ) Bize yararı olması açısından suyunuzun Ph , Gh ve KH değerlerini yazar mısınız?
Blue Zaire Mobaları ürettik
[QUOTE=özkoçak][QUOTE=salih26]
Karbonat sertliğini (kH) 16-17 yapmak balıklar için çok tehlikeli olmazmı? Genel sertliği (gH) ben tanganyika akvaryumumda 16-19 aralığında kH ıda 8-10 aralığında tutmaya çalışıyorum.
[/QUOTE]
 
Salih bey,
 
ph değerinizi yazmamışsınız ama tanganyika akvaryumu olduğuna göre 8.5+ olmalı. Ben ph'ı 8.5 ve üzerine çıkardığımda (ki sürekli bu değerlerde seyrediyor, elimden geldiğince 8.5'in altına inmesinme izin vermiyorum) kh'da 16-20 aralığında seyrediyor. gh'ı magnezyum sülfat kullanarak 16'ya sabitleyebiliyorum.
 
Sorum şudur; ph'ı yükseltip, kh'ı 8-10 aralığında nasıl tutuyorsunuz?
 
Saygılar.
 
 
Bende çok merak ediyorum.
[/QUOTE]
Blue Zaire Mobaları ürettik
[QUOTE=MOBA]
Üretildiğini bilmek sevindirici:) Tebrikler.
 
Oğuzhan Bey,
Kh ı yükseltmek ph ıda yükseltmez. Sizdeki F1 ler 11 nisan 2006 doğumlu ve bulundukları akvaryumda ph 8.4 üzerine çıkmadı. Ph arttırmak sizin tercihiniz.
 
Saygılar
[/QUOTE]
 
Peki Engin Bey yukarıda benim ve Salih Bey'in verdiği bilgilerden hangisi doğrudur? Eğer hatam varsa yol yakınken bu hatamdan dönmek isterim ve bu bağlamda Türkiye 'de ( başka arkadaşları küçük görme gibi bir niyetim olmadığını özellikle belirtmek isterim ) bilgisinden emin olduğum ender kişilerden biri olarak size sormak istiyorum.Tanganyikan Gölü su değerleri hangisidir?
1-GH: 7-11
   KH: 12-17
   
2-GH: 16-18
    KH:  8-10
  
 
 
Blue Zaire Mobaları ürettik
[QUOTE=Aquamania]Tüm bu akademik tartışmaları yapıcı bulmakla beraber taraf tutmadan kanaat veya bilgi acıklamadan sadece kaynakça aktarmak isterım,
 
BAENSCH, AQUARIUM ATLAS, SAYFA639...........MERGUS
LAKE TANGANYIKAN CICHLIDS, SAYFA 7...........BARRON'S
TANGANYIKAN CICHLIDS ın theır naturel habıts.........AD KONİNGS
 
bu kaynaklar Salih bey haklı diyor.
[/QUOTE]
 
 
Yani Murat Bey sizin tankınızdaki su değerleri Kh: 8-10 Gh: 17-18 filan mı? Eğer akvaryumunuzdaki KH 8-10 aralığında ise ph 'ı 8.8 'den daha fazla yapmak için ne kullanıyorsunuz?
 
Ben bunları yazarken kimseyi haksız çıkarmaya çalışmıyorum.Sakın beni yanlış anlamayın.Bu tartışmalar sonucunda sizin gibi değerli bu işe gönlünü vermiş insanlardan doğru bigiyi ( şayet benim bilgim hatalı ise ) öğrenmek isterim.
Blue Zaire Mobaları ürettik
One of a kind
Lake Tanganyika is incredibly old and extremely deep. It is thought to have been formed about 20 million years ago, during a time when earth-shattering volcanic activity and turbulence in the earth's surfaces resulted in the formation of the African rift valleys. Lake Tanganyika formed in one of these valleys.

The lake is about 640km/400 miles long but only 80km/50 miles wide at the most. Water temperatures are 23-24?C/73-75?F, and in the shallows between 23?C and 28?C/82?F, with pH 8-9, GH 9-11, KH 15.

Today it is host to an incredible diversity of fish and draws scientists, anglers, fish enthusiasts and tourists from all over the world. Catching stations operate on the lake and wild-caught specimens are exported all over the world.
kAYNAK : http://www.practicalfishkeeping.co.uk/pfk/pages/show_article.php?article_id=143
 
 
oguzhankevser2008-03-14 15:10:59
Blue Zaire Mobaları ürettik
[QUOTE=salih26]En nefret ettiğim şeyi yapıyorum galiba ama,
Siz kesinlikle yanlış yapıyorsunuz. Ben cümleye öyle başlamak istemezdim, ama değerler yazdığınız gibi değil. orada kH ve gH yer değiştirecek. Tüm su kimyasal düzenleyicilere bakınız kullandığınızı söylüyorsunuz orada yazar. Tetra, sera, azoo vs. vs.  Sayın Ballıcalının kaynağından aldığınız belli ama kendiside oraya o değerleri düzeltebilmeyi istediğini fakat site bilgilerine ulaşamadığını söyler.
Tamer bey in çıkarttığı akvaryum dergisinde de doğru ifade ile bilgileri görmek de mümkündür.
Amacım budur şudur demek değil yurt dışı sitelerinde de araştırdığınızda zaten görüyorsunuz karbonat sertliğinin gölde ne seviyelerde olduğunu. bu benim tespitim yada tecrübelerim değildir.
[/QUOTE]
 
KH'ı 8-10 seviyesinde tutupta ph 'ı   9-9.4 seviyesine çıkarmak mümkün değildir.
Araştırmalarınızın yanlış olduğunu bildirmek zorundayım.
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.