ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
refikmolla
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Mart 2016 13:19
Son Ziyaret:
29 Ekim 2016 22:07
Toplam Mesaj:
22 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Refik MOLLA
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Refik MOLLA

SON 10 MESAJI

Kuluçka Makinası
Teşekkürler
Kuluçka Makinası
Selam değerli hobiciler... Sp lerimin ağzından aldığım yumurtaları koyduğum kuluçka makinasını akvaryumun içine mi kurmak zorundayım.. Başka bir kaba büyük bir cam kavanoz gibi yada ufak bir akvaryuma kursam olurmu? Bu ayrı tankta filtrasyon olmak zorunda mı? Konu hakkında bilgilerinizi ve paylaşımlarınızı bekliyorum .. Teşekkürler
Kafa Motorum Uygunmu
Merhaba saygıdeğer akvaryum com üyeleri..
Sayenizde çok şey öğrendim, şimdi size danışmak istediğim konu kafa motoruyla ilgili..
200 litrelik akvaryumda 1800 L/H çalışan kafa motoru uygun mudur? Debiyi çok yükseltip balıkların yorulmasına yol açarmı?
Dış Filtrem Sorunlu Mu?
Teşekkür ederim
Benim filtre malzeme sıralamam tam tersiydi, hemen düzelteceğim.. Debinin düşük olması ve pislikleri çekmemesi bu yüzden olabilir mi?
Dış Filtrem Sorunlu Mu?
Herkese selamlar..
Dophin c-1000 dış filtre kullanıyorum.. 200 litrelik tankta 100 kadar sarı prensesim bar.. Balık sayısının çok olduğunu söyleyeceksiniz biliyorum ama yetişkin değil balıklar, genelde 2-3-4 cm civarındalar..
Dış filtrem balıkların pisliklerini çekmiyor yada en azında bir kısmını çekmiyor. Beyaz silis kum kullandığım için görüntü kirliliği oluşuyor ve bu yüzdendir ki 2 günde bir dip çekimi yapmak zorunda kalıyorum görüntüye önem verdiğim için..
Şimdi sizlere sorup danışmak istediğim filtrem yetersiz mi kalıyor ? Yoksa filtremde bir sorunmu var.. Debisinin yetersiz olabileceğini düşündüğüm için suyun alt kısmını hareketlendirmek maksadıyla kafa motoru aldım.. Yine aynı balık pisliklerinden kurtulamadım..
Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Birde filtrenin su çıkış borusunun altına elyaf koydum merakımdan, ve filtreden çıkan suyun kirli kahverengi olduğunu gördüm ki filtreyi yeni temizledikten sonra..
Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ediyorum...
İç Parazit
Hepinize teşekkür ederim.. Dün akvaryumcuma danıştım mikofish diye bir ilaç verdi.. Dün ve bugün olmak kaydıyla iki doz uyguladım.. Nerdeyse beş gündür yem yemiyen balıklarım az önce bi iştahla saldırdılar yeme.. Hem onların keyfi yerine geldi hem benim..
İç Parazit
İç parazit hastalığı ile ilgili bilgilerinizi istiyorum. Belirtileri nelerdir tedavi yöntemleri nasıldır.. Balıklarda iştahsızlık, yem yememe ve karın bölgelerinin içe doğru meyil alması iç parazit hastalığımıdır...
Prenses Ne Zaman Kusturulur
Geç kaldım dün gece yakalayıp kustursaymışım çok iyi olacakmış, kendi bırakmış yavrularını.. Ben fark edene kadar da olan olmuş.. Sadece 9 yavru kurtarabildim.. Bir dahaki sefere artık.. Teşekkür ederim bilgileriniz için..
Prenses Ne Zaman Kusturulur
Teşekkür ederim bu gece deniyeceğim.. Ayrı bir tankım olmadığı için kusturma yöntemine gideceğim gerçi bu işide ilk defa yapacağım ama internetten bol bol izledim kusturma videolarını , formlarda da okudum.. Başarabileceğimi düşünüyorum... Tabiki balığımı üzmeden....
Prenses Ne Zaman Kusturulur
Bilgiler için teşekkür gece balığı kusturmak için yakalamak istedim ama beceremedim. Belki yarım saatten fazla uğraştım ama nafile.. Şu an için başka bir çözüm bulana kadar beklemedeyim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.