ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
atlantis917
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
88
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ocak 2017 10:55
Son Ziyaret:
07 Mart 2024 12:58
Toplam Mesaj:
88 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erdal ÖLÇER
Doğum Tarihi:
13 Temmuz 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erdal ÖLÇER

SON 10 MESAJI

Küçük Akvaryumlara Balık Önerileri
[QUOTE=momentS][/QUOTE]
Mrb, sitenin en üstünde ansiklopedi sekmesi var, onu tıklayınca hangi canlı türü hakkında bilgi almak istiyorsanız orayı incelemenizi öneririm.
örneğin sizin dediğiniz sarı prenses için;
ansiklopedi-tatlısu canlıları-malavi gölü-sarı prenses.
bu şekilde arama yapabilirsiniz.
he derseniz ki ben öyle arama-tarama, araştırma yapamam, o zaman en kısa yoldan hobi edinmeyi bırakmalısınız çünkü hobi edinmek araştırmak, bir şeyler denemek ve yanılmak, bu şekilde de kendinizi geliştirmek demek.[:iyi:]
iyi hobiler dilerim.
Low Tech Hangi Gübreler Kullanılmalı?
Lav kırığı kullanmak biraz sıkıntılı bir durum aslında. İçerdiği minerallerden dolayı bitkiler için çok güzeldir fakat zeminde yaşayan corydoraslar ve diğer zemini eşeleyen türler için ise katildir, ağızlarını yüzlerinin parçalanmasına neden olur.
Daha iyi açıklamak için;
1 - lav kırığı sudan dahi hafif olabilir ve üzerine konan kumun illaki üstüne çıkar. kolay ufalandığı için tel ile ayırırım deseniz bile zaman içinde tozlar halinde yukarıya çıkıp kendi rengi haricindeki diğer renk kumların üzerinde sırıtacaktır.
2 - köşeli yapısı, bıçak gibi olmasına neden olduğu için bir çok balığınızın ölümüne neden olacaktır.

Not: içerisinde dünyamızı oluşturan minerallerin bir çoğunu barındırmakta (özellikle demir) budan dolayı kökten beslenen bitiler için çok güzel gübre kaynağı olabiliyor, ben akvaryumda kullandığım kısa sürede üzerindeki anubias neredeyse iki haftada bir yaprak açıyordu. diğer bitkilerde ise budamaya yetişemiyordum.

Öneri olarak; yumruk büyüklüğünde olan lav taşlarından alıp anubias ve benzeri bitkileri üzerine sarmak ve kum olarak jbl manado gibi lav taşının rengine yakın kum kullanmakolabilir.

ek olarak : kökten beslenen bitki bakmayacaksanız (Cryptocoryne, Echinodorus türleri gibi) misket gübre pek işinize yaramayacaktır. Ludwigia(gül) tarzındaki bitkiler genelde yaprak altlarından kök çıkartıp suyun içindeki gübreleri tüketiyorlar. anubiaslarda genellikle kökleri kum altında baktığımız bir tür değil yani sizin için pek sonuç vermeyebilir.

benim görüşelerim bu şekilde, tabi ki siz değerlendirip karar vereceksiniz.
Neonun Ağzındaki Beyazlık
[QUOTE=Yavuztrkr]Daha demin gördüm neonumun ağzında böylr bir beyazlık var neden olur? [/QUOTE]

geçmiş olsun neon hastalığı olarak söylenir, bende de oldu 1 yılda 30 neonumdan 1 adet kaldı. onunda zamanın dolmasını bekliyorum.
merak etmeyin başka balığa bulaşmıyor.
Çöpçü Balığı Kedi Balığı Mı Bilmiyorum Ama
[QUOTE=ceyh]

Bence ezber bozan canlılar, benimkiler hep orta kesimde dolaşıyorlar, yemi yüzeyden yiyorlar, dediğiniz gibi hızlıca hava da alıyorlar ama genelde dipte değiller.[/QUOTE]

Sizde hangi cory türü var? çok az da olsa orta seviyede takılan türleri var
Çöpçü Balığı Kedi Balığı Mı Bilmiyorum Ama
Akvaryum yüzeyinde hafifte olsa akıntınız var mı. Coryler yüzeye hızlıca çıkıp hava alıp dine geri döner, yüzeyde takılmazlar. Akvaryumunuzun oksijensiz olabilir.
Apistogramma Hobihane İlk Adımlar
[QUOTE=yagiz_yagiz] [/QUOTE]
yakın sayılırmışsınız, 4.levent'e göre en azından :) kurduğunuz yer ziyarete müsait olursa ileride bir gün uğramak isterim açıkçası. kolay gelsin şimdiden.
Apistogramma Hobihane İlk Adımlar
Hayırlı olsun, konuyu favorilere ekledim. Apistolar için gördüğüm ilk hobihane.
Hobihanenizi İstanbul'da nereye kuruyorsunuz?
Vatozum Erkek Mi ?
Normalde 6-7cm den önce bıyık çıkmıyor olması gerekli ama beslenmeden kaynaklı balığınız küçük olabilir. bıyıkları çıkmaya başladığına göre kendisi tahminen 7 aylık ve benim tahmin ettiğim gibi 7 aylık ise balığınız erkektir. dişide bıyık 3-4 yaşta olur oda olursa.
İkinci Filtre
[QUOTE=Gavaria653665] [/QUOTE]
150 lt havuz balığı olan koilerinize bir hayli dar gelecektir. bir süre sonra birbirlerinin kuyruklarına vs.'ye saldırmaya başlayabilirler.
japonlar da oldukça çok dışkılıyorlar diye biliyorum bir iç filtre yetersiz gelebilir ama aradaki açığı başka bir iç filtre ile kapatmayın sunsun gibi düşük debili saatte 400lt çevirebilen bir filtre bulabilirseniz güzel olabilir.
40x40x40 Bitkili Apisto
[QUOTE=penamyok] [/QUOTE]
aslında başakşehir çatalcanın burnunun dibi illaki vardır diye düşünüyorum ama markette değil de daha çok damacana olarak satan yerlerde bulabilirsiniz sanırım veya arnavutköy'ün köylerinden gelen sularda olabilir. bildiğim kadari ile istanbul'da karadeniz'e yaklaştıkça suların ph'ı düşüyor. 10lt su 8 tl ise 19lt lik su daha uyguna gelecektir aslında

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.