ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emremerth
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mart 2017 17:42
Son Ziyaret:
30 Mart 2017 13:30
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emre mert
Doğum Tarihi:
21 Haziran 1987
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

E.M.

SON 5 MESAJI

Yeni Başlayacağım İçin Tecrübelerinizi Rica Ederim
[QUOTE=emreksk]Emre bey,
Hayırlısı olsun,iyi hobiler.Ben de sizin gibi yeni başladım.2.haftamı bitirmek üzereyim.
65lt tanka lepistes ve 1 adet beta koymuştum.Beta baya agresif çıktı ve doğan bütün yavruları yedi.
Geri iade ettim :/
Benim nacizane tavsiyem hergün 1 2 saat forumda vakit geçirmeniz.Hergün yeni birşey öğreniyorum.[/QUOTE]

Merhaba Emre Bey,

size de hayırlı olsun dileklerimi ileteyim. Meslek icabı sürekli masa başında olduğum için fırsat buldukça siteye tıklayacağım. Şimdiden bir alışkanlık oluşmaya başladı bile.

Lepisteslerinizin yanına koyduğunuz beta dişi mi yoksa erkek miydi? Öğrenmek isterim.

Gerçi ben de henüz türler konusunda çok bilgili değilim. Zamanla ne nedir öğreneceğiz inşallah :)

Yukarıdaki diğer arkadaşların da tavsiyelerine göre canlı doğuran diye adlandırdıkları lepistes ve tetra türlerine yöneleceğim gibi gözüküyor.

Teşekkürler.
Yeni Başlayacağım İçin Tecrübelerinizi Rica Ederim
[QUOTE=Yavuzaga]Mehmet beyin dediği gibi discus zor bir türdür.Ve camın önüne akvaryumu koyarsanız yazın perdeden gelen sıcaklık akvaryumun sıcaklığını arttıracaktır.Neon tetra,cardinal tetra ,ve yellow sword tale lepistes öneririm ben bakıyorum şahsen kuyrukları rengaren saf bir türdür.black moli ,kılıç kuyruk gibi balıklar pek tat vermiyo bana gör.Ve 1 dişi 3 erkek şeklinde almanızı öneririm.Tetraalrda öenmli değil zaten onları üretmezsiniz.[:)][/QUOTE]

1 dişi 3 erkek mi yoksa 1 erkek 3 dişi mi acaba? Akvaryumun yeri konusunda tekrar bir göz gezdireceğim ofiste, tavsiyeleriniz üzere.

[QUOTE=mehmetaydin]Bu türlerin yanına 2 adet dişi beta alıp birkaç gün izleyin. Diğer canlıları tehlikeli şekilde hırpalama söz konusu değilse sıkıntı yok demektir. Bu biraz da gözlem işi diyebiliriz. [/QUOTE]

Teşekkürler Mehmet Bey. Önce akvaryumu hazır edip kurulumu tamamlayayım daha sonra dediğiniz gibi sırasıyla gözlemleyerek hareket edebilirim.
Yeni Başlayacağım İçin Tecrübelerinizi Rica Ederim
[QUOTE=erhanyan]Beta tek bakılması gereken canlılardır. Erkekleri dişilere göre daha agresif olup balıklarınıza da olumsuz etkileri olabilir. Discus ise ayrı bir zevktir tanışma fırsatı bulmadım, bir süre daha akvaryum tecrübemi geliştirip beslemek hatta üretmek isterim. Canlı doğuran ile başlamak en mantıklısı sanki.[/QUOTE]

Biraz baktım da dediğiniz gibi 1 erkek beta 4-5 dişi beta ile birlikte olabilir yazmışlar.

[QUOTE=mehmetaydin]Emre Bey ne olursa olsun güneş ışığına maruz bırakmayın derim. Yaz aylarına giriyoruz sıcaklık açısından da sorun olur diye düşünüyorum. Canlı doğuran türleri bakımı daha kolay türlerdir. Fakat discus daha çok tecrübe isteyen bir tür, açıkçası biraz daha tecrübe kazandıktan sonra deneyimleyin derim. Beta da besleyebilirsiniz ancak erkek beta ciddi anlamda serttir ve akvaryumdaki diğer canlıları hırpalar. Fakat dişi beta ile canlı doğuran besleyen arkadaşlar vardı forumda. [/QUOTE]

Güneş ışığı konusuna dikkat etmem gerekecek o zaman. Canlı doğuran türler dediğiniz ilk mesajda belirttiğiniz gibi "1 erkek 3 dişi full red lepistes, 1 erkek 3 dişi plati, 3-5 adet nerite salyangoz ve 5-6 adet albino cory" balıklar sanırım. Hepsini aynı anda beraber huzurlu bir şekilde besleyebiliriz o halde? Bunların yanına bir kaç dişi beta eklenebilir mi o halde?
Yeni Başlayacağım İçin Tecrübelerinizi Rica Ederim
[QUOTE=mehmetaydin]Emre Bey merhaba.
Birkaç tavsiyede bulunmak isterim. Akvaryumu kesinlikle cam önüne koymayın çünkü güneş ışığı direkt olarak yosuna sebebiyet verir. Akvaryumun konumu güneş ışığına maruz kalmayan bir yer olmalıdır.
Akvaryumun brüt hacmi 72 lt, net hacmi ise sizin dekor düzenlemenize bağlı olarak aşağı yukarı 60 lt olacaktır. Bu hacimde canlı doğuran besleyebilirsiniz. Tek tür ya da birkaç tür karma olabilir. Mesela 1 erkek 3 dişi full red lepistes, 1 erkek 3 dişi plati, 3-5 adet nerite salyangoz ve 5-6 adet albino cory çok hoş olabilir.
Keyifli hobiler.[:)][/QUOTE]

Öncelikle değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler. Yeni bir başlangıç için üreyen türleri beslemem zor olmaz mı dersiniz? Cam önü fakat çok güneş almıyor gibi yeni taşındık ofise tabi yazın nasıl olur çok bir yorum yapamıyorum. Fakat camda beyaz store perde var. Onunla güneşin direkt akvaryum ile temasını kesebilirim gibi. Yosun akvaryumda canlı bitki olmasa da her şartta oluşur mu? Az önce YTubedan bakarak Beta ve Diskus türleri ile tanışma fırsatım oldu ve görsel olarak hoşuma gitti. Birlikte yaşarlar mı tabi bilmiyorum henüz araştırmadım ama siz ne dersiniz?[EDIT]emremerth,2017-03-21 15:16:18[/EDIT]
Yeni Başlayacağım İçin Tecrübelerinizi Rica Ederim
Merhaba arkadaşlar, öncelikle vakit ayıracağınız için çaldığım zamanınız için özür dileyerek başlayacağım.

Daha önce hiç balık beslemediğimi bilmenizi isterim.

Bir aile dostumuzdan uzun süredir kullanmadığı 60x40x30 cm boyutlarında 70-72 litre su taşıyan akvaryumunu hobi amaçlı kullanmak için ücretsiz bir şekilde almış bulunmaktayım. Yanında bütün ekipmanını da verdi.

İlk iş olarak akvaryumu güzelce temizledim, dibindeki kumu çıkarıp süzgeç tarzı bir plastik yardımıyla iyice yıkayıp pisliklerden ve tozlarından arındırdım.

Akvaryumun üst seviyesine yakın olarak su doldurup herhangi bir sızma var mı diye kontrol ettim. Suyu boşalttım kurumasını bekliyorum. Yine de her ihtimale karşı alt ve üst çıtaları ve kenarların silikonu üzerinden geçeceğim.

Ekipman olarak;

Eheim marka typ: 2213 pumpe: 1213019 serie: 08024 bilgileri yazılı bir dış filtre sanırım bu internette araştırmalarım sonucu öğrendiğim kadarıyla. Fakat uzun süreli kullanılmadığı için filtreyi açtım, tekrar kapatırken hata yapmamak için içerisinde yer alan malzemeleri fotoğraflarını çekerek boşalttım ve temizleyip yıkadım. Kuruduktan sonra tekrar eski haline getirmeye çalışacağım.

ATMAN AT-100W akvaryum ısıtıcı
RAMBO EP-6500 çift çıkışlı hava motoru
Champion CX 0098 bu da sanırım hava motoru

ve ufak tefek ekipmanlar mevcut.

Yeni başlayan biri olarak, bu ekipmanları kurmam esnasında varsa önerileriniz öğrenmek isterim.

Akvaryumu bina altında düz zemin girişli ofisimizde cam önünde kullanmak istiyorum. Hemen yanıma kuracağım. Herhangi bir sorun teşkil eder mi? Güneş, ısısal sıcaklık veya soğukluk anlamında?

Son olarak;
ofisteki arkadaşlarım black moli, beta, kılıç kuyruk gibi duyduktan sonra internette arayarak görüntülerini öğrendiğim cinsler söylediler.
Ben de bu boyutlu akvaryumda renkli, canlı balık türleri beslemek istesem hangi cinsleri önerirsiniz? Mâlum balık cinsleri hakkında çok yeterli bilgiye sahip değilim. Hangi türler bir arada mutlu ve huzurlu yaşarlar bilemiyorum.

Biraz uzun oldu, kusuruma bakmayın. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.