ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
rasalghul
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Mart 2017 11:34
Son Ziyaret:
08 Mayıs 2018 02:27
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Casun
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Edirne
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 2 MESAJI

Kırmızı Betta Balığı
[QUOTE=Astronotus]Kullandığınız yem uygundur ve yemlemeyide doğru yapıyorsunuz.Akvaryum hacminiz bu balık için küçük kalmış.Bir bardak veya fanusa göre çok daha iyi tabiki ama yinede yetersiz.Bitki görünümü verilmiş plastik koyacağınıza hiç birşey koymamanız daha iyi olacaktır veya ufak bir kütük vb. şeylerle balığınıza saklanma yerleri oluşturun.Bu canlının fazla ışık sevmemesi normal gün ışığından korumanızı gerektirecek kadar fazla koruma yapmanızı gerektirmez.Direk güneş ışığı almayan aydınlık bir yerde durabilir akvaryumunuz.Hacim daha fazla büyütülemeyecekse yanına başka canlı almayın kendi türünden bir canlı asla almayın.Saygılar.[/QUOTE]

Cevabınız içn teşekkürler. Tek yaşayacak büyük ihtimalle. Zaten diğer balıklıkla anlaşamıyormuş. içine saklanabilceği bi alan yapacağım. En kısa zamanda da akvaryumu büyütmeyi düşünüyorum. vize haftasından kurtulalım da önce ..
Kırmızı Betta Balığı
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 3 gün önce kız arkadaşım betta balığı hediye etti akvaryumuyla birlikte. Sadece boş bir akvaryum ve betta balığı getirmiş. Kendisi fanusta japon balığı beslediği için yıllardır bi tecrübesi var ama türden türe değişceğini tahmin edebiliyorum. Ayrıca daha önce balık beslemedim. Bu sebeple başladım araştırmalara.
İnternetten yaptığım araştırmalar sonucu akvaryumuna bazı yenilikler yaptım. Diğer bettalara göre biraz daha küçük tam yetişkin bir betta değil sanırım. İnternette aradıgım cevaplara sorular bulamadım bu soruları sizlere yöneltmek istiyorum.

Akvaryum için tabanına kum aldım. Ayrıca yapay bitki aldım plastik. Bunlar sorun çıkarır mı ?
Su değişimini ayda bir yüzde 30 dip çekimle yapmam gerektiğine karar verdim, doğru bi uygulama olur mu?
Akvaryumum 20 litre dikdörtgen şeklinde, balığım için yeterli olur mu? Işığın bu balıklara kötü geldiğini okudum bu yüzden arka fonuna lacivert dosya kapağıyla kapatıyorum gündüzleri güneş vurduğunda
Ayrıca yem olarak Sarı bir pakette sera bettagram temel yem adında bir yem veriyorum. Paketin arkasındaki kullanım talimatında kısa süre içersinde tüketebileceği miktarda sabah ve akşam verin yazıyor. tanecikler çok küçük olduğu için 5-6 tanecik veriyorum. Bilmeyen varsa kum tanesinden daha küçük nerdeyse. Bu miktarı 20 sn de tüketiyor. Zorlanmadı yerken. ayrıca midye kabuk vs şeyler koydum tabanına kumun içine . Tüm bunların balığıma bi zararı olur mu ya da faydası olur mu? Bilgilerinizle aydınlatırsanız çok sevinirim. Onu en iyi şekilde yaşatmak istiyorum.
Akvaryum
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195710/230320171218071.jpg[/IMG]

Balığımın hali, sağlıklı gözüküyor mu bi sorunu var gibi duruyor mu anlayan birileri bu duruma da el atarsa iyi olur :)

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195710/230320171218061.jpg[/IMG]


-----Düzeltme-----
Ek olarak ısıtıcı kullanmak şart mı sizce? betta balığı için.[EDIT]rasalghul,2017-03-23 12:37:56[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.