ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ecelci
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
37
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Mart 2017 08:36
Son Ziyaret:
12 Şubat 2024 22:14
Toplam Mesaj:
16 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Efe Elçi
Doğum Tarihi:
27 Ekim 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Ofisim İçin Akvaryum
Sadece 70 kg taşımak olarak düşünmeyin olayı. Altında yatan bir sürü dinamik ve çok basit bir soru var:

[B]Kurulumunuzu, içindeki canlılar, ofisinizin yerlerini, vs. tehlikeye atmaya değer mi?[/B][EDIT]ecelci,2017-06-19 22:29:14[/EDIT]
Fanustan Kurtuluş
[QUOTE=Kınayu]Selamlar Maşallah [:nazar:] Ecelci bey sade duru ve gayet güzel akvaryum dekarasyonunuz ve yerinde kararında balık seçiminiz için sizi tebrik ederim [:iyi:] [/QUOTE]

Sağolun, çok incesiniz. Balık seçimi bana ait değildi ama ben yaşatmayı seçtim.

[QUOTE=mesutok]Yeni akvaryumunuz kaç litre?[/QUOTE]

100 diyorum ama teknik olarak 96 litre. 60x40x40

[QUOTE=arizek]Emeğinize sağlık.. ben de sizin gibi oğlum sayesinde başladım.. 15lt lik akvaryumda japon balığı besleyerek.. sonra benim hoşuma gitti, büyütmek istedim.. 75lt ye çıkardım.. ona dolap yaptırdım, tür değiştirdim, sonra o da ufak geldi, şimdi 220lt bi akvaryumum var.. aslında bu da ufak ama yer sıkıntısı yüzünden şimdilik büyütemiyorum :) siz de ben ve bi çok arkadaş gibi başlamışsınız, sonunuz hayrolsun :)[/QUOTE]

Kesinlikle eli kaptırınca kol gidiyor. Öyle akvaryumlar gördüm ki burada dediğim gibi yer olsa evde hiç düşünmeyeceğim. Veya ofise alsam çok olay çıkartırlar mı diye merak etmiyor değilim :)
Fanustan Kurtuluş
[QUOTE=mesutok]Tabiki ne kadar geniş alan o kadar huzurlu balıklar oluyor. Japonlar haşlanmış sebzeleri severler, birçok sebzeyi haşlayıp yumuşak halde verebilirsiniz, haşlanmış ıspanak yaprağı, bezelye, papates, semiz otu, havuç, yemek kabağı, kırmızı biber, arada bir yağsız pirinç lapası, kışın mandalina içi, portakal içi gibi çeşitler denenerek çoğaltılabilir. Su değişimi ve filtre bakımlarından korkmayın sudaki organik artıklardır suyu bozan, ne kadar uzaklaştırırsanız balıklar ne kadar sağlıklı temiz suda yüzerlerse o kadar sağlıklı olurlar. Şimdi yaz mevsimi geliyor bol bol 4-5 günde bir su değişimi yapabilirsiniz, örneğin benim akvaryumum, 50 litre, her hafta yüzde 60 civarı su değişimi yaparım.[/QUOTE]

Ben de haftada bir %30 diye düşünüyordum hatta onun için yoğurt kabı veya ikinci bir akvaryum alacaktım ama akvaryumu aldığım dükkandaki beyefendi bu boyutta bir akvaryuma iki japon olacaksa su değişimini yapmanıza bile gerek yok aslında, veya en kötü 2 ayda bir yapabilirsiniz dedi.
Fanustan Kurtuluş
[QUOTE=mesutok]Maaşallah sağlıklı günlerde besleyin, en sondaki turuncu kuyrukları beyaz balık çok güzel bir balık değişik ve güzel bir yapısı var. [:nazar:][/QUOTE]

Teşekkürler. Vallahi akvaryuma geçince ihtişamı ortaya çıktı, fanusta bu kadar güzel gözükmüyordu. Herhalde dar alanda rahat rahat yüzemediğinden.
Fanustan Kurtuluş
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195902/050520172330031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195902/050520172331021.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195902/050520172332141.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195902/050520172333071.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195902/050520172334301.jpg[/IMG]
Fanustan Kurtuluş
Bu akşam son kez fanusu temizledim. İçindeki üç yeşil taş, bir çanak parçası ve bir boncuğu anı olarak akvaryuma koyayım dedim ama sonradan vazgeçtim. Balık hafızası filan derler ama yine de eski günleri hızlıca unutmaları daha sağlıklı olur.

Filtre suyu gayet güzel temizlemiş. 100 litrelik akvaryum ve saatte 300 litrelik iç filtre bir de harici ön filtre olunca su yüzeyindeki pislikler de gitmişti. Sadece yan cama 45 derece açıyla (suyla camın birleştiği noktaya su atıyor) vuran şelale başlığı bana göre biraz çok baloncuk ve akıntı yaratıyor. Yarın bir de 90 derece dönürüp arka cama doğru vermeye çalışacağım. Baloncukları gidermezse bile en azından akvaryumun genelindeki akıntıyı sadece bir tarafına sınırlamış olurum diye düşünüyorum.

Balıkların ise çok aldırdıkları yok gibiydi akıntıya ve fazla oksijene. Oldukça şendiler yeni evlerine gelince. Yarım saat filan izledim, başta temkinli davranmalarına rağmen bir 10 dakika sonra oyun oynuyorlar hatta filtre sisteminin çıkışına kadar gelip akıntıya bırakıyorlardı kendilerini.
Fanustan Kurtuluş
[QUOTE=mesutok]Tereddüte gerek yok bakın geçen eminönüne gittim bir yer buldum kocaman uygun tek girişti lestiyi 5 TL ya aldım. Kebapçı testileri koydum akvaryuma kaç haftadır Dip balığımda sevdi yaşıyor içinde sizde alabirisiniz bunu linki inceleyin. Petshopta daha küçüklerini bulursunuz cüce vatoz onada girer saklanır 10 cm dar uzun olur, cüce vatoz testisi derseniz verirler zaten.
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/testi_tek_girisli_vatoz_cae_makrakanta_vb_k900305.asp[/URL]
bir cüce vatoz testisi:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/050520171024531.jpg[/IMG]
O bahsettiğiniz salyangzlar adi salyangoz diye geçiyor hızla çoğalıp akvaryumu istila edebiliyorlar. Daha çok bitkilerle gelirler ve çoğalırlar. Bir çok hobicinin canını çok sıkarlar pek tercih edilmezler. Elma salyangozu Sarı renkli güzel salyangozlar.[/QUOTE]

Güzel bir fikir. Bağlantıdaki paylaşımınızdaki biraz büyük gelmişti gözüme ama bu fotoğraf henüz açılmamıştı, bunu görünce daha fazla aklıma yattı. Tabii Eminönü'ne gitmek ölüm ama yakınlarda bir şey bakarım. Sağolun fikir için.

Salyangozlardan kurtulmak gerekiyor o zaman. Zaten suyun yüzeyinde ters yürüyen hayvana kanım ısınamamıştı [;)]

[QUOTE=emreksk]Hayırlı olsun Efe bey,sağlıklı balıklar.Başımıza ne geliyorsa ufaklıklar sayesinde geliyor :) Biz de 1 japon balığı almaya giderken 65 litreyi kucağımda bulmuştum.[/QUOTE]
Vallahi sormayın, yer olsa inanılmaz güzel akvaryumlar ve tasarımlar var. Zaten patron bizim evde yer yok diye kayınvalideye kurdurdu akvaryumu, çocuklar yuvadan çıkıp oraya gittikleri için her akşam ben gelene kadar orada oluyorlar. Tek sıkıntı bizimkiler daha ufak (3.5 olmadılar henüz) dolayısıyla oyuncak olarak yaklaşıyorlar, dün mesela filtreyi takarken onları da götürdüm mıknatıslı cam sileceğini kullanacağız diye akvaryumun o tarafındaki kumu tamamen kazdılar. Artık silecek dolapta duruyor, gerektiğinde kullanılmak üzere. Bir de bakacağım diye abanıyorlar veya camın kenarından tutup kendilerini yukarı çekmek istiyorlar. Sırf bu yüzden bizim evde salonu koymakta tereddütlerim vardı, en yoğun oyun ve boğuşmalar orada yaşanıyor diye.
Fanustan Kurtuluş
[QUOTE=mesutok]Hayırlı olsun, size yeni kurulumla ilgili bir link ekleyeyim faydalanabilirsiniz.
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/akvaryum_kurulumunda_sudaki_ilk_safha_k774280.asp[/URL]

Japonun yanına bir elma salyangozu, yahut vatoz alacaksanız cüce vatoz alın en fazla 9-10 cm uzarlar, normal vatoz alırsanız yaklaşım iri bir hayır (salatalık) gibi kalınlaşırlar ileride ve 25 cm kadar uzarlar yükleri fazla olur akvaryuma japonada uygun olmaz bu irilik. Çöpçü balığı alabilirsiniz 4 tane gibi sürü balığıdır. En güzeli aslında japonu tek beslemektir. İstanbuldasınız forumdaki hobici arkadaşlardan üretenlerden bu balıkları çok ucuza elde edibilrisiniz, petshoplarda pahalı olabiliyor ve sağlıksız oluyor genelde. Kedi balıkları ilanlarından 3-5 TL ye cücevatoz, omurgasızlar ilanlarından 50 kuruşa elma salayangozunu alabilirsiniz. petshoplarda bu fiyat 10 misli artabiliyor.[/QUOTE]

Teşekkürler. Vatozla ilgili tek tereddütüm yuva veya saklanabilecekleri bir yer öneriliyor. Onu da fazladan kum alarak akvaryum tasarımına şimdiden yedirmek gerekiyor ilerleyen günlerde balıkları ekledikten sonra gereksiz stres olmaması açısından. Aslında fazladan canlı katmayı düşünmüyordum, ama bu boyutta bir akvaryumda iki küçük japon yetiştirince su değişimi yapmaya gerek yok diye bir öneri aldım.

Salyangozlara bakarım, çocuklar seveceklerdir. Şu anda kumla gelen 2-3 misafirimiz var ama elma salyangoz değiller.
Fanustan Kurtuluş
Dün akşam nihayet iç filtre/kafa moturunu takabildim. Beklediğimden güçlü çıktı, belki on gündür suyun durağan olmasının da etkisiyle oldukça karıştırdı akvaryumun suyunu. Tabii sudaki oksijen artışı gözle görülür oldu, bakalım balıkları geçirme vakti gelince nasıl karşılayacak ufaklıklar. Şu andaki "ev"lerine kıyasla çok farklı bir ortam olduğu kesin.

Dış filtre biraz su kaçırıyordu, tam dolabın dibinde olduğundan şans eseri farkettim yoksa bu akşam gittiğimde çok feci bir durumla karşılaşabilirdim. İç filtreyi kapattım, dış filtreyi söktüm ve lavaboda açıp contasını kontrol ettim. Herhangi bir sıkıntı gözükmüyordu, tekrar kapattım ve taktığımda 20 dakika gözlemlememe rağmen herhangi bir sızıntı tespit edemedim. Herhalde ilk kapatırken tam oturmamıştı diye düşünüyorum.

Yaklaşık bir 10 gün filtreyi çalıştırdıktan sonra balıkları geçireceğim. O noktada akvaryumun kurulumundan itibaren yaklaşık 3 hafta geçmiş olacak. Yakın zamanda bir UV filtresi almam tavsiye ediliyor bakteri oluşumunu engellemek için. Bazen 100 TL'ye hazır basit bir ikinci el sistem alsaydım madden daha anlamlı olurdu diye düşünüyorum ama sonra akvaryumun başına geçince hem balıklar için daha sağlıklı, hem de bizim için daha kolay bir yolu seçtiğimizi düşünüyorum. Bakalım, zamanla göreceğiz nasıl bir işe kalkıştığımızı.
Fanustan Kurtuluş
Telefondan becerememiştim, bilgisayar geçince fotoğraf yükleyebildim.

Akvaryumu alalı bir hafta oldu, içine bakteri giderici dışında bir ilaç veya katkı maddesi koymadım. Şu anda dinleniyor ama kafa motoru yarın geleceği için henüz hiç filtrelenmedi.

Aldığımda bir dükkanda karides akvaryumu olarak kullanıldığından oradaki kumla gelen 2-3 tane salyangoz ve bir kaç tane nematode olduğunu okuduğum kurt var. Tavsiye üzerine şimdilik ısıtıcı almadım, belki ileride bir UV filtre ekleyebilirim.

Canlı olarak bir kaç tane vatoz veya bir grup çöpcü eklemeyi düşünüyorum ama çöpçüler en az 5-6 adet önerildiğinden japonlarla 100 litrelik akvaryumu biraz boğabilir gibi geliyor.

Bitki olarak ise sol taraftaki bitişik taşların arkasına (ve henüz fotoğrafta olmayan filtrenin önüne) japonların kemirmeyeceği veya sökmeyeceği dallı bitki almayı düşünüyorum. Bitişik taşların üzerine ise uygun bir moss olabilir. Daha henüz detaylı olarak araştırmadım maalesef.

Kum konusunda tavsiyeleriniz nelerdir, yeterli miktarda mı biraz takviye gerekir mi? Sol taraftaki bitişik kayaların orası daha yüksek bitki düşündüğüm için.[EDIT]ecelci,2017-05-03 20:23:58[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.