ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Rendus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Mart 2017 14:11
Son Ziyaret:
07 Nisan 2017 17:11
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Okan Doğan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Okan Doğan

SON 3 MESAJI

Filtre Kaynaklı Sirkülasyon Ve Bazı Sorular
[QUOTE=Bedbin]Petshop ların birçoğu birşey bilmediği gibi başkalarını da yanlış yönlendirme konusunda uzman. Suyunuzun bulanıklığı akvaryum yeni kurulduğundan, o akvaryumcuların önemsiz dediği bakteri kültürünün oluşmamış olmasından kaynaklı. Filtrenizi daha düşük debili bir filtreyle yada şelale filtreyle değiştirmeniz iyi olur. Forumda tüm sorularınıza cevap olacak birçok konu ve makale var. Bol bol okuyun.[/QUOTE]

Teşekkür ederim. Aslında her şey biraz aceleye geldi. Akvaryum balkonda duruyordu 3 yaşında bi yeğenim var, fanusa japon balığı koyup getirmiş 3 tane. Oldum olası nefret etmişimdir bu durumdan. Ben de hazır akvaryum varken olabildiğince hızlı bir kurulum yapayım ki ölmesin balıklar dedim. 2 tanesini kurtaramadık bile, şimdiki de suda genelde kumun dibinde uyuyor gibi duruyor. Elimden geldiğince okuyorum yönlendirmenize de açığım. Tekrardan teşekkürler.
Filtre Kaynaklı Sirkülasyon Ve Bazı Sorular
Hepinize merhaba. Aranıza yeni katıldım, lisans mezunu olmak üzereyim ve tez yazmaktan başka bi şeye vaktim kalmıyor, kalan vakitlerimde de eskiden yaptığımız gibi tekrar akvaryum oluşturmaya başladım. 60x30x30 bir akvaryumum var yaklaşık 55 litre. Burada zamanım oldukça makale okuyorum ancak bazıları oldukça uzun bakacak vaktim olmuyor. Ben de genel bilgileri almak için semtimdeki balık satan petshoplara gidip bilgi almayı denedim.
Forum İstanbul gibi bir yerdeki pet shoptaki arkadaş akvaryum için tuzu sorduğumda bana "Tuzlu su akvaryumu mu?" Diye bir soru yöneltti bana. Ardından bakteri kültürlerinin gereksizliğinden ve tatlı su için ph'ın önemli olmadığından bahsetti. Diğer bir petshopta da aynı şekilde bakteri vb önemsizliğinden bahsetti.
Asıl sorum da şu; akvaryuma koyduğum iç filtre sanırım bşraz fazla güçlü ya da bilemiyorum pek donanımlı olduğum bir konu değil ama, içine koyduğum ve sanırım hasta olan japon balığımı yüzdürmeyecek kadar çok sirküle ediyor suyu, böyle bir durum mümkün müdür ? Başka filtreler düşünmeli miyim ? Bu soruların yanında akvaryumda bir türlü berraklığı sağlayamadım. Aldığım kumu elimden geldiğince bolca yıkadım, çeşmeden su koyup 55 litrelik akvaryuma 2.5 tane tuz kapsülü attım. Bir buçuk kapak da mavi renkli bir su düzenleyicisi döktüm. Akvaryumu tekrar temizlemem gerekir mi ? Ve önerebileceğiniz makale, video varsa paylaşır mısınız ?
Teşekkürlerimi sunarım.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhabalar. Yeni başlıyacağım bu hobimde umarım sizlerin bilgi ve deneyim seviyesine ulaşacağım. Herkese iyi günler.. :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.