ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ScalettaTR
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Temmuz 2017 01:42
Son Ziyaret:
29 Temmuz 2017 01:27
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Melih İLGEN
Doğum Tarihi:
09 Şubat 2001
Yaş:
23
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Kemal ATATÜRK

SON 7 MESAJI

Bitki İçin Tecrübeleriniz Ve Bilgileriniz
[QUOTE=InsOmniA_C]

Yapmayın arkadaşlar,sizler acemi değilsiniz.Açtığınız konuları mesajları biliyorum.Ne demek şerit ledle olmaz,en az 200 TL...?
1 adet 12TL lik samsung 5630 led bar,16TL 12v4A güç kaynağı,6TL alüminyum parşası 34TL ile 50cm akvaryuma çok rahat ışık sağlanabilir.Arkadaş yeniyim diyor hemen soğutacaksınız hobiden.[/QUOTE]


Şimdi abi sana bir kaç sorum olacak senin dediğin şeyleri alarakda yapabilirim ama bitki tutmazsa diye de korkum var saz bitkisi bu dediklerini ister mi ?
Bitki İçin Tecrübeleriniz Ve Bilgileriniz
[B]Abilerim ablalarım tekrardan merhaba. Artık canınızdan bezdirdim ama öğrenmem gereken son noktalar bunlar. Biliyorsunuz ki ben bu işe yeni başlamak üzereyim. Yavaş yavaş adım atıyorum. Hagen kumu bugün sipariş ettim yarın geliyor. Bir önce ki konumda canlı bitkiden vazgeçtiğimi söylemiştim fakat plastikte koymak istemiyorum. Cuba bitkisi yetiştirmek istiyorum ve CO2 falan diye bişeyler dediler bana. Bitkiler fotosentez yapacağı için gerekliymiş ama bazılarıda gerekmiyor diyor. Bana bu co2 olayını açıklar mısınız umarım umduğum gibi bir şeydir. Yoksa tekrar plastik bitki alacağım hagen kumun üzerine :([/B]
Hagen Kum
[QUOTE=RuLing]


Plastik bitkileri hiç kullanmayın daha iyi kalitesiz olanlar zamanla suya salınım yapar.Ayrıca doğal olmaz.biz hobicilerin amacı balıkların doğasındaki gibi bir tank hazırlamaktır.Akvaryumunuz kaç litre? Ona göre kaç litre kum gideceğinide hesaplayabiliriz.[/QUOTE]

Başlangıçta 50 cm akvaryumla başlıyorum oda 35 Litre. Bir ay boyunca bununla devam edeceğim. Eğer bu işi becerebilirsem bir ayın sonucunda 150 cm lik mobilyalı akvaryum alacağım. Onun için burada ulusta hayvan hali var orda bir abiyle ahbap olup anlaştım. Total 45 kilo hagen kum alacağım kilosunu 2.5 tl ye veriyor.
Hagen Kum
Fiyatı önemli değil ben daha lise 3 öğrencisiyim ve çok şükür ailemin durumu gayet iyi. Cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. İleride canlı bitkide yetiştirmeyi düşünüyorum. Şu an başlangıç aşaması olduğu için plastiklerle idare edeceğim maalesef.
Hagen Kum
Abilerim ve ablalarım hepinize iyi geceler dilerim. Ben canlı bitki yetiştirmeyeceğim zaten bu işe daha yeni başlıyorum. Canlı doğuran tayfasını besleyeceğim. Akvaryumuma hagen kum koysam olur mu belirttiğim gibi canlı bitki yetiştirmeyeceğim. Çok hoş durduğu için hagen koymak istiyorum sizce uygun mudur?
Yeni Başlıyorum Tecrübelerinize İhtiyacım Var...
Verdiğiniz cevapların hepsini not defterime yazdım çok teşekkür ediyorum. En merak ettiğim şeyi sormayı unutmuşum:

Akvaryumum için ilaç gerekiyor mu? Balıklarım hastalanmasın vesaire gereğiyle ilaç almalı mıyım? Lepistes ve moli için ilaç önerir misiniz?
Yeni Başlıyorum Tecrübelerinize İhtiyacım Var...
[B]Merhabalar. Ben kendimi bildim bileli ailemden balık istiyordum ve hayalim gerçekleşiyor. Akvaryumumda lepistes, black moli gibi ve beraber yaşayabilecek canlı doğuran türlerini barındıracağım. İnternetten birçok fikir ve bilgi edindim ama sadece internetten okumakla bu iş olmaz. Sizlerin bilgisine ve tecrübesine ihtiyacım var. Bitkili akvaryum hakkında ve canlı doğuranlar hakkında bilgi edinmem gerekiyor. Lütfen yardım edin eğer isterseniz bu işi WhatsApp üzerinden de konuşabiliriz. ÖM atmanız yeterli. Şimdiden teşekkür ediyorum umarım tecrübeli birisini bulurum...

Öğrenmek istediklerim:
1-Başlangıç tankım 50 cm olacak buna nasıl bir ışık önerirsiniz?
2-Hagen kum ile hemianthus callitrichoides isimli zemin bitkisini yetiştirmek istiyorum uygun mudur?
3-YouTube da izlediğim birkaç bitkili akvaryum videosunda hava motoru yoktu. Bunun sebebi bitki olması mıdır?
4-Bir önceki soruda eğer cevap bitki olması ise bitkiler çıktığı zaman bende motor kullanmayı bırakmalı mıyım?
5-Su değişimi yaparken tüm suyumu boşaltmalıyım yoksa yarısını mı boşaltmalıyım?
6-Dinlenmiş su dedikleri su çeşme suyunu mu 2 gün dinlendiriyorlar yoksa hazır su mu koyuyoruz akvaryuma?
7-Yapay bitkinin canlı doğuranlara bir zararı olur mu?
8-Lepistes alırken 1 erkek 3 dişi al diyorlar sizce bu doğru mu?
9-Black moli de alacağım onun içinde mi 1 erkek 3 dişi almalıyım?
10-Ben ankara keçiörende oturuyorum ve bir kaç akvaryumcuya gidip balık fiyatı sorarken 1 erkek 3 dişi dediğim zaman kaba bir dille '' O ne la balıhta dişi erkek mi olur'' diye barzo bir yanıt aldım. Sanırım bu benim yaşadığım çevrede olsa gerke diye ümit ediyorum 2 3 akvaryumcuya sordum aynısını dediler. Her akvaryumcuda bu böyle midir?
11-Balıklarım ürediği zaman yavruları yavruluğa mı koymalıyım yoksa ayrı bir akvaryuma mı?
12-Bazı yerlerde evinizde kalorifer varsa ısıtıcı gerekmez diyorlar sizce bu doğru mu eğer yanlışsa kaç Watt'lık bir ısıtıcı önerirsiniz?
13- 50 cm akvaryumuma kaç tane balık uygun olur?

TEŞEKKÜR EDERİM...[/B][K][/K][EDIT]ScalettaTR,2017-07-23 02:02:45[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.