ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kodeks
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ekim 2017 15:42
Son Ziyaret:
14 Haziran 2018 15:05
Toplam Mesaj:
14 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali İlhan Ak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Emekli banka müfettişi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

7 neon tetra 3 plati 3 mavi balon ram 2 panda cory 2 L144 Anubias, java moss, saz 60 lt acemi

SON 10 MESAJI

Artemia hakkinda A'dan Z'ye
Yavru balıklar için mi? Hiç de değil...24 saat sonra o tozlardan (yumurta) çıkan kıpır kıpır canlıları görmek insana haz veriyor; inananlar için tanrıya inancı kavi yapıyor. Sonra onları balıklara veriyorum, afiyetle yiyorlar!
Sudaki Oksijen Yetersizliği
Kişisel tecrübem ne kadar çok oksijen, o kadar iyidir.

Suya oksijen vermenin iki yolu vardır: ya suyu oksijenden (havadan) geçireceksin ya da havayı sudan geçireceksin.

Birincisinin en iyi yolu sump filtredir. Su sürekli devirdaim ile suya çok geniş bir alandan temas ederek oksijen alır. Ya da dış fikitrenizin suya düşüşünü yağmurlayarak duyun havayla temas yüzeyini arttırırsınız. Bunu şelale, askı, veya apartlarla iç filitrelerde de yapmak mümkün.

Sadece iç filitre kullanıyorsanız: iç filitrenin su yüzeyindeki dalgalanma yaratarak suyun havayla temasına güvenmemenizi öneririm: hava motoru şart: yani havayı sudan geçirmek. Yani baloncuklar. Bu balancukların aslında hiç bir fonksiyonu olmadığı, sadece baloncukların yüzeyde patlayınca yaptığı dalgalanmanın işe yaradığı iddialarına rastlayabilirsiniz. Yanlış bilgidir. Baloncuk suyun içinden geçerken de suya oksijen verir: aksi iddia yalandır, hurafedir.

Bol oksijen iyidir: en iyi yolu sump filitredir, sonra yağmurlama sonra hava motoru (yani baloncuklar).

Hava motoru ses yapıyor! Benim hava motorum 10 mt hortumdan geçip geliyor akvaryuma, kuş uçuşu akvaryuma 5 mt uzaklıkta. Neyin sesinden bahsediyoruz?

Ne kadar oksijen, o kadar iyidir.

Oksijen azlığı nasıl anlaşılır? Balıkların davranışından! Şu var ki balıklarınızın hepsi birdenbire yüzeye yakın yüzmeye başlamışsa; grçmiş olsun!

Ama erken uyarı veren balıklar da var; cory balıkları oksijensizlikten ölmez ama oksijen azaldığında yüzeye fırlayıp dönme hareketleri artar. Bu adamlar hem sudan hem havadan oksijen alabilen adamlar. Oksijen yeterliyse suda yukarıdan oksijen almaya fazla çalışmazlar; ama suda oksijen azalmışsa herzamanki
Akvaryum Isısı Kaç Derece Olmalıdır ?
Eğer karma bir akvaryumdan bahsediyorsak, (farklı türlerin yaşadığı) tabii ki yapılacak şey en az sıcaklıkta yaşayabilecek türlerin ortak kesişim kümesi hangi dereceye denk geliyorsa o. O kadar basit mi? Değil; maksimum sıcaklıkta yaşayabilecekleri kesişim kümesini de bilmek gerekir; ülkemiz neredeyse sıcak iklim kuşağında, o yüzden yazın, soğutucu kullanmadan suyun doğal olarak 15 ağustosta kaç derece olacağını bilmeniz gerekir. Bu, yaklaşık 27 derecedir (maksimum ortalama). Demek ki aslında minumum 22 derece optimum yaşama sıcaklığı olan bir tankı 25-26 derecede tutmak, yaz aylarında bir haşlanma riskini azaltır.

Ama asıl konu 25-26 dereceye ısıtıcıyı ayarlamak değil; sizin 25-26 dereceye ayarlı ısırıcınız şubat’ın 14’ünde kaloriferler kapalıyken ve oda sıcaklığı 5 dereceye düşmüşken bu sıcaklığı garanti ediyor mu? Cevap: hayır! En kaliteli ısıtıcılar 21 derece oda sıcaklığında 25 dereceyi stabil tutmak üzere imal edilmişlerdir. Bir ısıtıcı kendini iki şekilde durdurur; su sıcaklığı ayarlanmış dereceye gelince ve/veya kendisi fazla ısındığında...çözüm: iki ısıtıcı kullanmak.
amonyak kokusu:(
Her hafta pazar günü, akvaryumum suyu ne kadar berrak olursa olsun 1/4 su değişimi yaparım. İç filitremi içerden aldığım suyla yıkarım. Süngerini yıkadıktan sonra koklarım. Sırf o kokuyu almaya cihan değer! Mis gibi balık boku kokusu! Amonyak kokusu aslında o. Kokunun tonuna göre durumu anlarım. Koku varsa herşey yolunda demektir. Koku hiç yoksa bir sorun var demektir. Koku rahatsız edici keskinse gene bir sorun var demektir. Bazı akvaryum dükkanlarına girersiniz, bir koku gelir...o koku, tankların birinde çevrimi tamamlanmamış ya da henüz tamamlanmış bir tank var demektir. Ne güzel kokudur o! Bslığının bokunun kokusunu sevemeyen balık da beslemesin!
Neocaridina Davidi (kiraz Karidesi) Sorusu
Anubias yapralarındaki yosun oluşumunu yemeleri için 2 adet kiraz karides düşünüyorum.

2 adet panda cory’im var, onlardan asla vazgeçemem, tabandan beslenen bu iki türün birbirine zararı olurmu bir?

İkincisi, java moss var, kiraz karedislerin java moss’u besin diye yemesi söz konusu olur mu?

Akavartumum net 55 lt su hacminde, 50x40 tabanda, 6 adet neon tetra, 3 adet plati, 3 adet balon ramirezi, iki adet panda cory. Bitkilerim: cüce anubias, java moss, saz.

Akıl fikir vereceklere şimdiden teşekkür ederim.
Akvaryum suyu değiştirilmezse ne olur ?
Acemi bir hobici olarak bana sorsalar: bu akvaryumda en değerli şey nedir? Hiç tereddüt etmeden vereceğim cevap: suyudur!
Akvaryumda Çeşme Suyu Kullanımı
Çeşme suyunu havalandırarak ve dinlendirerek kullanma denemelerimde yedek tankımda karşılaştığım bir sorun oldu: su bir türlü oturmadı, döngü ya gerçekleşmedi ya da geç gerçekleşti, zamanla mantar olduğunu sandığın kaygan, sümüksü oluşumlar ortaya çıktı.
Yaptığım şuydu: beş dakika suyu boşa akıt, yüksek sıcaklıkta duş armatüründen yükarıdan yağmurlama yaparak kovayı doldur, iki üç gün beklet, sonra bir kaç devir daim yapıp kovalar arasında akvaryuma koy.

Hata sanırım şurda: sıcak su ki 35 derecede oluyor kovada iki gün bekleyince suyun aşırı sıcaklığıyla mantar üretiyor.

Klordan -belki tamamen- kurtuluyorsun ama suyun mantar üretmiş olıyor.

Muhtemel Çözüm: evet, suyu sıcak olarak yukarıdan yağmurlama yapıp kovaya indir ama bekletme! Ne yapayım? Yarısı kadar soğuk damacana su ekle, kovalar arası devir daim yap hızlıca, sıcaklık zaten 25 dereceye iner, o suyu akvaryuma koy.

Not: başlık seçimi yanlış olabilir, tatlısu akvaryumum var.[EDIT]Kodeks,2018-01-12 18:01:28[/EDIT]
İç Filtrenin Dışarı Sarkan Hava Hortumu
Eheim iç filitre kullanıyorum. Tepesinden hortumla çıkan bir ucu var. Bu uç, havada olunca hava motoru gibi filtrenin su çıkışına hava da ekliyor, hava motoru işini de görüyor. Bu ucu suya batırdığımda hava çıkışı olmuyor. Acı tecrübe sonucu, iç filtrenin su yüzeyinde yaptığı dalgalanmanın suyun oksijenlenmesine yetmediğini gördüm. Artık Gece yatmadan hortumun ucunu dışarı çıkarıyorum, sabah hortumun ucunu suya sokuyorum. Yalnız bir güvenlik önlemim var: gece hortumun ucu dışardayken, uç mutlaka su seviyesinin üstünde kalmalı. Aksi halde gece elektrik kesilip de iç filtre motoru durursa, açık uçtan su aşağı (dışarı) akmaya başlar.
Corydoras Panda (Panda Çöpçü)
50x40 tabanda 55 lt net su hacminde 2 adet panda cory’im var. Özellikle akvaryuma üç adet plati ve üç adet ramirezi ekledikten sonra (bunlar da tabanda ne bulurlarsa yiyorlar) pandalarımın yeteri kadar beslenemediklerini düşünüyorum. Büyümüyorlar hatta zayıfladılar (pandalar 4 aydır bende, diğerleri 2 aydır, pandaların boyu 2 cm civarı). Ne yapmalıyım? Aşırı yemleme yapmadan pandaların tam beslenmesini sağlayacak yem, yol, yöntem nedir?

Not: 7 tane de neon tetra var pandalarla yaşıt ama onların tabanla hiç ilgileri yok baştan beri.[EDIT]Kodeks,2018-01-07 23:16:04[/EDIT]
Paty Veya Plati
Güzel bir hayvan...aldım akvaryuma koydun...bir kere süper istenmeyen yosun yiyici...kiraz karides düşünüyordum hiç gerek kalmadı. Herifler her lüzumsuz yosunu yiyor ve bitilerin kendisine de zarar vermiyor. Bundan daha güzel bir hayvan olabilir mi? Öyle ayarlanmış,,,insan gerçekten hayret ediyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.