ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
rhino
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Kasım 2017 00:02
Son Ziyaret:
10 Temmuz 2023 05:50
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kemal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kemal

SON 10 MESAJI

Akvaryum Dezenfektasyonu Nasıl Olmalı ?
Bir kaç hafta önce balıklarımın solungaç parazitine yakalandıgını geçte olsa farkettim ama bütün balıklarım öldü. Akvaryum ısıtıcı ve filtre 10 gündür kupkuru bir şekilde duruyor. 2 sorum var.

1. Kuru akvaryumda bakteri barınır mı ?

2. Akvaryum çok büyük degil o yuzden akvaryumu, filtre ve ısıtıcıyı yeşil sabunla ovarak yıkadıktan sonra tuzlu suda bekletsem akvaryumu da tuzla tekrar ovup bir gün içinde normal su ile bekletsem başka birşey yapmama gerek var mı ? Sünger için öneriniz var mı yoksa yeni bir sünger mi almalıyım ? Dış filtre yok iç filtre kullanıyorum.


Balıklarım Ölüyor Bakteri Çakışması Mı ?
GÜNCELLEME: Sag kalan 6 balıktan bugun biri daha öldü. dün tüm gece araştırdım bu dış parazit degil solungaç paraziti. Bütün belirtiler ona işaret ediyor. Aklıma hiç gelmemişti. 3 gündür metilen artı tuzlu su yapıyorum saglam olanlar bile hasta oluyor. Solungaç paraziti hakkında bilgisi olan kimse var mı ? tuz sirke ısı ve metilenin öldüremedigi bir paraziti ne öldürecek gerçekten merak ediyorum.

Bu ve diger akvaryum parazitleri kuru ortamda yaşabilir mi bilgisi olan var mı ?
Balıklarım Ölüyor Bakteri Çakışması Mı ?
[QUOTE=Erat07]

Balıkları eklerken aldığınız yerdeki suyla birlikte mi eklediniz? İstediğiniz kadar uzun süreli bir akvaryumunuz olsun mutlaka karantinaya almadan ve başka bir akvaryumdan su eklememek nekadar önemli birkez daha görüyoruz.

Düşündüğüm problemler;
-Balıkları ve muhtemelen suyu da kendi akvaryumunuza ekledikten sonra kötü bir koku oluşmuş bakteri dengesi bozulmuş
-Baliklar su yüzeyinde bir tür oksijen yetersizliği yada hastalığa bağlı yine havalandırmayla ilgili bir sorun
- Ölümler yeni ekledigini balıklardan sonra oluşmuş muhtemelen taşıyıcı balıklardı strese bağlı olarak hastalık basgosterdi ve yayıldı
-Kanlı dış parazite benziyor evet ama benim daha önce deneyimlemedigim bir problem o yüzden daha tecrübeli arkadaşlarında görmesinde fayda var
Ben olsaydım acilen şu adımları takip ederdim sorun görülen balıkları ayırın eğer tamamı ise tamamına bir tedavi uygulayın omnipur birden fazla enfeksiyon durumunda daha çok dış parazitlerde işe yarıyor
Costapur daha çok mantari
Bactopur ise birçok iç dış parazitte işe yarıyor en geniş spectrum omnipur gibi görünsede bence bactopur kullanmak daha mantıklı ama dediğim gibi kesinlikle daha tecrübeli arkadaşlar görmeli (mantari bir duruma benzemiyor iç veya dış parazit olabilitesi yüksek)
Bu aşamada havalandırmayı iki katına çıkarın
Yeni bir tank oluşturun ve seachem stability ile bakteri kültürü oluşmasını sağlayın hiçbir eski ekipmanı dezenfekte etmeden kullanmayın
Gelişmeleri yazıp güncel tutarsanız fikri olan bir arkadaş yardım edecektir geçmiş olsun
Düzeltme bu arada yemlemeyi ya tamamen kesin ya bactopur tablete başlayın yada çok az miktarda verin zaten bozulmuş suyu daha fazla yormayın ama balıklar yem yemiyor sanırım daha fazla yorgun düşmelerine de neden olacak kadar aç bırakmayın elinizdeki en kaliteli yemden biraz olacak şekilde yapmak mantıklı olabilir
[/QUOTE]

Aldıgım yerde ki akvaryum suyunu kendi akvaryumuma tabiki de eklemedim hocam. Tek yaptıgım hata balıkları metilen ve tuzlu suda bekletmemek oldu. Aldıgım yerdeki hayvanlar saglıklı diye böyle bi yanılgıya düştüm. Daha önce akvaryumuma hiç balık eklemedigim için de bişey olacagını sanmıyordum ama çok acı bi deneyim yaşamış oldum.

Burada kimse öneri vermeyince ben de youtube da ki kanlı dış parazit videosunu izleyerek o şekilde bir tedaviye başladım. 20 litre karantina akvaryumuna 20 damla metilen ve 2 yemek kaşıgı tuz ve 1 adet flagy antibiyotik tableti eritip ekledim. 20 balıgımdan 10 tanesi hayatta kaldı hepsini bu akvaryuma aldım. bu 10 balıktan 4 tanesinde hastalık belirtileri vardı digerleri yem yiyordu ve sıkıtı yoktu. Karantina akvaryumuna aldıktan sonra bu hastalıklı olanlardan 1 tanesi 1 saat sonra iki tanesi de bu sabah öldü. Şu an tek bir tane hastalık belirtisi gösteren balık var o da muhtemelen ölecek. suyun en üstünde dimdik durup nefes almaya çalışıyor şu an. Sag kalanlar en küçük boyda ki balıklar. Şunu biliyorum ki küçük boy balıklar büyüklerden daha dirençli oluyorlar. Çünkü asla küçük boy kaybetmedim. Bulaş bile oldugunu düşünmüyorum. Ama yine de onlara 2 gün daha metilen, tuz, ve flagy tedavisi uygulayacagım ve akvaryumumu dezenfekte edip yeni yavrular alıp sıfır bir kurulum yapacagım.

------

Şu an ögrenmek istedigim bir kaç şey var. Umarım bu konuda yardımcı olabilecek bilgili arkadaşlar vardır.

1. Öncelikle bu dış parazit ya da nası bi bakteri ya da virüsse bütün akvaryum malzemelerini güneş altına koysam ya da oda sıcaklıgında 1-2 hafta kurutsam içinde ki tüm parazitler ölür mü illa sirkeli su yada tuzlu su ile 33 derece de 2 3 gun bekletmem gerek mi tum malzemeleri ? Akvaryum parazit ya da mantar ya da her ne virüsleriyse bunlar susuz ortamda yaşayabilen canlılar mıdır ?
2. Akvaryum ve malzemelerini sabunlu su ile yıkasam yine de sirkeli ve tuzlu suda bekletmem gerekir mi ? filtre sungerini de sabunlu su da yıkasam temizlik ve dezenfeksiyon saglanır mı ?
3. Bunlar dışında önerileriniz ya da bu şekilde olmaz şu şekilde yap dediginiz şeyler var mıdır ?
Tüm arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
Balıklarım Ölüyor Bakteri Çakışması Mı ?
[QUOTE=ÇaĞRı]
Hiç bir bilgim yok o konuda, yanlış yönlendirmiyim.
Bilen arkadaşlar yorum yapmalı.[/QUOTE]
Sizden başka kimse yardımcı olmadı hocam 2 gündür o yüzden sizi etiketliyorum. Kırmızı benekler de şu şekilde mesela
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/201096/080520231434241.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/201096/080520231434341.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/201096/080520231434431.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/201096/080520231434581.jpg[/IMG]
Balıklarım Ölüyor Bakteri Çakışması Mı ?
[QUOTE=ÇaĞRı]
Dış parazitte başka bilgim yoktur. Tecrübeli arkadaşlar yorum yapmalı ilerisi için.
Umarım en kısa sürede atlatırsınız geçmiş olsun. [/QUOTE]
Sanırım kanlı dış parazit hocam. Ölü Balıkların gövdesinde kırmızı kırmızı benekler de oluşmaya başladı. Bunun tedavisi için ne önerirsiniz.[EDIT]rhino,2023-05-08 11:10:29[/EDIT]
Balıklarım Ölüyor Bakteri Çakışması Mı ?
[QUOTE=ÇaĞRı]
Bakteri çakışmasında parazit olur. Buda sürtünme ve nefes alış veriş ile görülür. Yada akvaryuma parazit girdiğinde aynı belirtiler görünür. Burdan yola çıkmışlığımdır.
O zaman yapacak tek şey kalmıştır geriye sıfırdan kurulum. [/QUOTE]
Tedavisi yok mu diyosunuz ?
Bu arada bişey daha farkettim bazı balıklar yılan gibi kıvrıla kıvrıla yuzuyor. Bu da yeni bi detay.
Bir şey daha dikkatimi çekti videosunu da ekliyorum. Balıklar kıvrıla kıvrıla yılan gibi yüzüyorlar. Bunu neden yapıyor olabilirler ?

[VID]https://youtu.be/O5e5JrttaFI[/VID][EDIT]rhino,2023-05-08 02:37:09[/EDIT]
Balıklarım Ölüyor Bakteri Çakışması Mı ?
[QUOTE=ÇaĞRı]
Olabilir, fakat permasol iç parazitte kullanılıyor kullandımda, ama dış parazitte kullanılıyormu bilmiyorum.
Balıklarınızda daha doğrusu akvaryumda dış parazit var. Dış parazitin çözümü tuz banyosudur. 50 litreye 1 çorba kaşığı iyotsuz tuzdur. [/QUOTE]
hocam sadece surtunmekten yola mı çıktınız dış parazit derken ? ben daha önce de dış parazit yaşamıştım ama bu tarz agız harekteleri ve suyun üstüne cıkma yapmıyorlardı. sadece surtunuyorlardı. surtunme bi çok hastalıga delalet. parazit çakışmasında boyle belirtler oluyor mu agız harektelre vb gibi ?

Bu arada dun akvrayuma tuz ve sirke de koymuştum ama yine ölümler yaşadım.
Bakteri Çakışması Lepistes
edit: yanlış konuya yazmışım. mesajım silinebilir.[EDIT]rhino,2023-05-07 18:45:08[/EDIT]
Balıklarım Ölüyor Bakteri Çakışması Mı ?
[QUOTE=ÇaĞRı]
Resim atarmısınız akvaryumun ?[/QUOTE]
Şu an evde degilim o yuzden atamadım. Ögrenmek istediginiz şeyleri hızlıca soylebilirim ama.

Bu arada bakteri çakışmasına permasol un iyi geldigini araştırdım fakat hiçbir eczane de yok. Bunun muadilleri var mıdır kullanan arkadaşlar önerebilr mi ?

Bir şey dikkatimi çekti hasta olmayan balıklar sürtünüyor deli gibi bi kaç gün sonra da bu şekle giriyor.Bu sürtünme de parazit çakışması ile alakalı olabilr mi ?
Balıklarım Ölüyor Bakteri Çakışması Mı ?
[QUOTE=ÇaĞRı]
Merhaba, azalttığınız akvaryumun suyunu tamamladınızmı ? Çeşmeden direk mi koydunuz ? Birde tam resim atarmısınız akvaryumun ?[/QUOTE]
evet tamamlamıştım. klorsuz dinlenmiş su ekledim her zaman.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.