ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
TunahanDemiral
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Nisan 2018 20:42
Son Ziyaret:
01 Eylül 2020 22:49
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tunahan Demiral
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tunahan Demiral

SON 10 MESAJI

Beta Akvaryumu
En ufak boydan bir pipo filtre ve ısıtıcı alın. Hatta bazı pipo filtreler köşeli oluyor hiç görüntü kirliliği de oluşturmaz. Dekor olarak en ortaya bir adet ufak bitki konulabilir.
Yeni Akvaryum Nasıl Olmalı
Kumunuzu önce iyice yıkayın. Daha sonra akvaryum zeminine serin. Suyunuzu yavaşca akvaryuma doldurun ki suyunuz bulanmasın. Daha sonra filtrenizi, dekorlarınızı ve ısıtıcınızı kurun. Akvaryum bu şekilde tüm cihazlar çalışır halde bir hafta boyunca çalışsın. Biyolojik döngünün başlaması için akvaryum boş bir şekilde çalışırken suya balık yemi atarsanız faydası olur. Bir haftanın sonunda balıklarınızı ekleyebilirsiniz.
Balık Ekleme
Yarım saat önce 8 lepistes ve 1 adet panda çöpçü aldım. Dişileri hamile aldım. Pet stopta cüce vatoz yoktu o yüzden şu anlık almadım. Yarın o zaman birkaç tane daha çöpçü alacağım ama soyle bir sorum olacak: Çöpçüler sürü baligi demissiniz o zaman hepsi panda çöpçü mu olmalı? Yoksa klasik çöpçü de atsam yanına sıkıntı olur mu?
NOT: Şu anda balıklara aşılama yapıyorum
[EDIT]TunahanDemiral,2019-12-07 19:29:29[/EDIT]

Adnan bey sizi biraz yordum ama bir sorum daha olacak. Benim motor biraz güçlü geldi değiştirmekten başka bir şansım yok. 1 gün boyunca balıklar filtre olmadan sadece hava taşındaki oksijenle yaşıyabilir mi? Yarın bir pipo filtre alacağım
Balık Ekleme
Normalde 2 cüce vatoz 2 çöpçü 10-15 adet de canlı doğuran (lepistes plati moli) planlıyorum ama o zaman yarın 1 er çöpçü ve vatoz bir de 2 lepistes alsam olur mu? Kalanları sonra ilave edeyim?
Balık Ekleme
Yeni kurduğum akvaryuma suyunu koydum ve 1 hafta akvaryum balıksız çalıştı ama akvaryumda doğal olarak şuan bakteri kültürü yok sadece su düzenleyici ve kaya tuzu attım bikac gün önce yarın balık almayı düşünüyorum (Lepistes) aşılama yöntemi yapsam yeterli olur mu?[EDIT]TunahanDemiral,2019-12-06 20:43:58[/EDIT]
Yeni Balıklarım(türü Nedir)
Balık türü: Mpanga Ciklet
Ciklet yemi almanız lazım.
Cinsiyeti kesin olarak anlamanın yolu anüs vent kontrolü. Youtube a anüs vent kontrolü nasıl yapılır yazarsanız çıkar. Bir de akvaryumunuz kac litre?
Bu Akvaryumda Nasıl Filtreleme Yapmalıyım
1 haftadır akvaryum motoruyla ısıtıcısıyla çalışıyor. Ama balık falan olmadığı için bakteri kültürü yok. Yarın balık alacağım. Akvaryumda bakteri kültürü olmadığı için balıkları eklerken aşılama yapmam gerekir mi? Yoksa sadece torbayı akvaryuma bırakıp ısıları eşitlersem yeter mi? Balıklarda yeni olacağı için ilk başlarda nelere dikkat etmem gerekiyor?
Not: Lepistes, cüce vatoz ve çöpçü alacağım.
Bu Akvaryumda Nasıl Filtreleme Yapmalıyım
70x30x25 bir akvaryumum var. İc filtremi çalıştırdığımda suya çok dalga yaptı. Lepsites bakacağım için bu dalga sorun yaratır. 50 litrelik bu akvaryum için orta boy pipo filtre yeterli olur mu?
Özel Tür Lepisteslerimin Yanina Moli
Herkese merhaba 50 litrelik akvaryumda 3 adet full red Lepistes (2d-1e) besliyorum onlarında yanında 1 cüce vatoz ve 2 çöpçü var sorum şu: özel tur Lepisteslerimin yanına moli koysam olur mu
200 Litre Akvaryum İçin Filtreleme
Herkese merhaba 200 litrelik akvaryumda sarı prenses bakicam ama dış filtre olarak sunsun alıç biliyorum 200 litre için yetersiz ama bu dış filtrenin yanına xy2010 pipo filtre koysam yeterli olur mu?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.