ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mehtap00
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ağustos 2018 22:05
Son Ziyaret:
21 Ağustos 2018 21:33
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehtap Baydar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sivas
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehtap Baydar

SON 4 MESAJI

Muhabbet Kuşu Gagada Ur
[QUOTE=jaws78]Zeytinyağı veya kantaron yağı kullanın. Tavsiye ederim. Mantar bir şekilde enfeksiyon kapıp urlaşmış. Özellikle kantaron yağı tavsiyemdir. 2 hafta boyu sürer ama erkenden başlayın. Bu arada suyuna da antibiyotik koyun ve kalsiyum takviyesini de unutmayın. Geçmiş olsun, inşallah geçer. Saygılarımla. [/QUOTE]

Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için. Bir kaç gündür kantaron yağını deniyoruz. İnşallah bir sonuç alırız. Ben de öyle düşünüyorum aslında. Vet her ne kadar 'mantar değil' dese de gagasındaki aşırı uzama ve asimetrikliklerden dolayı mantar durumu olduğunu düşünmüştüm. Nedir ne değildir bilmiyorum fakat kanamadan sonra geliştiği kesin evet ve mantarlı bir gaganın kanama durumunda böyle bir sonuç doğurabilicegini düşünüyorum. Dediğiniz gibi deneyeceğim.
Muhabbet Kuşu Gagada Ur
Tabiki bakımını iyi yapıyoruz. Ayrıca yıllardır kuş besliyorum ve 10 tane kuşum içinden şuan sadece bu kuş böyle hasta. Günlük temizliyoruz onun kafesini. Mikrop kapıp kapmadığı hakkında ise sizde takdir edersiniz ki bir tahlil durumu ve sonucu olmadan hiçbir şey denilemez. Zaten bu kolay kolay olmayan hastalığın ne olduğu da belli değil. Gaga çatladı, burun dibinden kanama oldu. O kanama bir pıhtı görüntüsü aldı ve büyüdü de büyüdü. Veterinerler kuş ishal mi üsütmüşmü buna ilaç veriyorlar sadece. Kuşlar hakkında hiçbir şey bilmiyorlar başka. Bilseler zaten bu durumda olmazdı bu kuş şuan.
Muhabbet Kuşu Gagada Ur
Teşekkürler. Neredeyse tüm veterinerlere ve hayvan hastanesine gittim burada. Fakat bir fayda olmadı. Aslında veteriner hekimin birşey yapamamasının sebebi bir kanama olduğunda kanın durdurulamayacağı. Yani anlıyorum acı çekmesi bizi de çok üzüyor fakat yaratıcının verdiği canı yaratıcı alır düşüncesindeyim. Sizde takdir edersiniz ki zaten bir çare aradığım paylaştım olayı.

Alt gagası kütlenin altında aslında yem yiyip su içebiliyor ve hatta dışkısı da normal görünüyor. Yani beslenebiliyor ve kanama kaşınan yerlerden oluyor. Fakat büyüyor yani bu oluşum ve evet alınması lazım. Ve yine evet alınırsa ölümcül olabilir çünkü çok kanama olucak ve dikiş ya da yakma yöntemi diye duydum hiç birisi uygun değilmiş muhabbet kuşu gaga yapısı için.
Muhabbet Kuşu Gagada Ur
Muhabbet kuşumun gagasında uzama vardı. Bir kaç ayda bir kendiliğinden kırılıp normal şekline geri geliyordu. Bir süre önce gaga çatladı. Ve kan pıhtısına benzer bir şey oluştu. Sürekli kaşınıyor ve kanıyor. Ayrıca gaga sola doğru uzadı. Veteriner ben bunu alamam çünkü pıhtı gibi görünmüyor ura benziyor dedi. Ve hiçbişey yapmadı. [:(((] Bunun ne olduğu nasıl geçeceği hakkında bilginiz var mı? Biz sadece vazelin, terrmycin gibi şeyler denedik fakat bir değişim olmadı. An itibariyle iki burun deliği de kapanmış durumda. Ve bu oluşum sağ gözüne yaklaşmış durumda. [:'(] Son halini çekemedim çünkü sürekli kaşını etrafa kan sıçratıyor yani hayvanda sabit durmuyor. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208674/200820182223161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208674/200820182224001.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.