ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
silametin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2018 14:17
Son Ziyaret:
26 Ocak 2020 22:14
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Sıla Metin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Sıla Metin
SON 3 MESAJI
Evde Zeytin Nasıl Yapılır?
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Çocuk Botu Seçmek
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Ülkemizin Peynir Çeşitleri
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
SON MESAJLAR
- Pipo Filtre Mi Yoksa İç Filtre ÇaĞRı, 18:33
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Aydınlatma Ilkerulu, 18:01
Işık CO2 ve Ekipmanlar - L144 Albino Mu Albino Cüce Mi? gork1syo, 17:55
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Betta Kuyruk Erimesi Ne Yapmalıyım ozkan61, 17:44
Bitki Akvaryumları Genel - Aquael Ultra Filter 1400 Dış Filtre Temizleme Ve K Orhan76, 16:51
Yeni Üye Forumu - 150*50*50 Akvaryuma Seyyar Sump Tavsiye Orhan76, 16:31
Yeni Üye Forumu - Yunus Ciklet Orhan76, 16:08
Yeni Üye Forumu - Neon Tetra Ve Kırmızı Burun Tetra Davranışları furkanok, 15:59
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Isıtıcı Orhan76, 14:59
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Melek Balığı Elma Salyangozumu Dövüyor Lennie, 14:54
Omurgasızlar - Acil Lennie, 14:47
Yeni Üye Forumu - Bitki Akvaryuma Tavsiyeler, Fikirleriniz Önemli Bvarisli, 14:37
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı Beyaz Benek Hastalığı ahmetctas, 14:09
Yeni Üye Forumu - Bu Balık Nedir Orhan76, 13:32
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Küçük Bitkili Akvaryumumuz BeyzPl, 13:04
Akvaryum Tanıtımı - Japon Balığı Kuyruğunda Beyaz Noktalar Orhan76, 13:03
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Balik Hayati.korkmazz, 12:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Oranda Japon Balığım Hasta Mı? CrownBetta, 12:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Tetra Akvaryumu Hakkında Bvarisli, 12:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Glossostigma Elationides Çimlendirme Destek ! Bvarisli, 12:12
Yeni Üye Forumu - Kum? Bvarisli, 12:06
Yeni Üye Forumu - Neon Tetra Işık Orhan76, 11:42
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Yaveu Lepistesi Ayırmalımıyım? Orhan76, 11:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Nasıl Temizlenir CrownBetta, 10:53
Akvaryum Tanıtımı - Yapıldığını Düşündüğüm Bir Haksızlık Ve Bir Rica Orhan76, 10:13
Forum ve Site Hakkında - Neon Tetra Emre5225, 09:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balik Tavsiyesi Orhan76, 09:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - (110x50x50cm) Akvaryuma Dış Filtre Yeterli Mi? Orhan76, 09:10
Akvaryum Tanıtımı - Shallow High Tech Bitkili Akvaryum GETS34, 09:02
Akvaryum Tanıtımı - Dış Filtre Seçimi. Hangisi Daha İyi ? Muhammedcay, 08:29
Filtreleme Seçenekleri - Lepisteslere Artemis Verme Sıklığı HakanYILDIZ, 07:03
Malzemeler ve Yemler Forumu - Hangi Salyangoz HakanYILDIZ, 07:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Seachem Prime Kokusu Aşırı Kötü Kokuyor Normal Mi? HOPPALA, 04:03
Hastalıklar ve İlaçlar - Yavru Lepistesler Uzunmus, 02:14
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Samoo, 02:02
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Balıklar Sürekli Yukarıda? Kibele, 01:24
Yeni Üye Forumu - Ufak Çaplı Lowtech Bitki Akvaryumu 3Mustafa, 00:41
Akvaryum Tanıtımı - Bitkilerden Yosun Temizleme UEK, 00:09
Yosun - Akvaryumum İçinde Şeffaf Top Gibi Bir Şeyler Var CrownBetta, 00:04
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı Beyaz Benekmi Veya Nedir ? ahmetfiratozkaya, 23:31
Hastalıklar ve İlaçlar - Kribensisler Obububy, 23:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkilerde Hastalık Mı Var Auditore, 23:19
Hastalıklar ve İlaçlar - Kuyruk Erimesi Var Gibi Sizce Nasıl Ne Yapmalıyım CrownBetta, 22:57
Yeni Üye Forumu - İlk Bitkili Akvaryumum A. İhsan Akşen, 22:55
Akvaryum Tanıtımı - Cuce Gurami Ve Karides Akvaryumu CrownBetta, 22:54
Labirentliler - Axolotl Soru? CANALIUM, 22:53
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumun Suyu Sarı Renk Ne Yapmalıyım CrownBetta, 22:45
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Isıtıcıı CrownBetta, 22:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Salyangoz Omerclk, 21:57
Yeni Üye Forumu - Dişi Bettamda Şişlik CrownBetta, 21:07
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 18:24
- Asus Heykel burundi 18:15
- Kafes Ler Var burundi 18:15
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 18:13
- Orta Boy Aa Oranda Ve Duz Kuyruk Japon Kurama 18:04
- E Blue Acara BirolKenar 18:01
- Mdf Dolap Woodwork Can TEK 17:54
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 17:16
- 🌲🌳 Christmas Moss, Subulata, Mikra, Saz 🌳🌲 F13K 17:16
- Armatürler, Co2 Set, Difüzör, Substrat Serdariekrem 17:13
- Mangrow Kökleri /// Creaqua Bubblegun Co2 Difüzörü Poetika35 17:10
- Frodo Stone/yati Kökleri Poetika35 17:10
- Elimdeki Sıfır/marka Akvaryum Ve Teraryum Ekipmanı asliaral 16:53
- Exo Terra Turtle Bank Mıknatıslı Kaplumbağa Adası asliaral 16:53
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 16:20
- Kafalı Dişi Fh Red Dragon Arıyorum. Geologist 16:15
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 15:59
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 15:59
- Bitki Çeşitleri emreemin 15:59
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 15:59
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 15:59
- Apistogramma Kakadu Triple Red - Nannacara Anomala Şahinöztürk 15:52
- Mangrow Kökleri Şahinöztürk 15:52
- Yavru Veren Apisto. Macmasteri Red Mask apistoizmir 15:43
- Özel Tür Lepistes Arıyorum Tek Tür Bakacağım che41 15:40
- Cama Cam 30x30x30 Yada 40x40x40 Akvaryum che41 15:40
- 2 Adet Akvaryum Ve Bitkiler muratyarici 15:21
- Çeşit Çeşit Akvaryum. Bol Hediyeli Titanium 15:20
- Kiraz Ve Hayalet Karides Murat Aktuğ 15:18
- Channa Asiatica White Spot (yılanbaş) Murat Aktuğ 15:18
- Hopar Flo T5 24 Watt 55 Cm—60 Cm. Armatür suslu_78 15:05
- Kristal Red,mosura,hinomora Taiwan Karides suslu_78 15:05
- Dennerle Shrimp King Bio Tase Active/renkl. Yemler suslu_78 15:05
- Bitki Paketleri Co2 Ve Gübre Gerektirmeyen suslu_78 15:05
- Cüce Vatoz , Salyangoz , Karides ,lepistes Cucevatozcu 15:04
- Xiphophorus Maculatus (plati) fahri- 14:59
- Gold Melek Balıkları Tekin35 14:25
- Harika Melekler Tekin35 14:25
- Akvaryum Malzemeleri AquaPuella 14:22
- İç Filtreler - Moss Teli - Sünger - Termometre AquaPuella 14:22
- Tam Damızlık L397 Koloni PlecoTown 14:01
- F0 Xenotilapia Flavipinnis Nyanza-lac PlecoTown 14:01
- Çeşitli Sump Ve Akvaryum Malzemeleri Nuada 14:00
- Su Piresi + Yeşil Su Ve Mikrokurt scorpion26 13:50
- Katil Salyangoz Ve Kiraz Karides scorpion26 13:50
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk scorpion26 13:50
- Balon Plati Arıyorum serkul2007 13:42
- Turuncu Karedes serkul2007 13:42
- 160x50x31h Akvaryum Bölmeli budak_murat 13:28
- Bitki Çeşitleri budak_murat 13:28
KULLANICILAR
- 150 Online Kullanıcı, 85 Üye
Online Kullanıcılar
palankesli,
cemonurr,
malkan5,
sirhill,
Bvarisli,
inspector,
dejavoo,
turgut06,
UEK,
Didon,
hashüs,
Vlademirol,
valarmorghulis12,
13 Ağustos,
lordnelsono6,
Gastropoda,
KryGnl,
ramirezi54,
Koksal Gurkan,
İsmail YILDIRIM,
furkanok,
hmdnl,
cengkong,
twinsoul,
sıtkı,
mutlubaba,
thebaskaya,
ali gül,
Ch3v,
OKIRATLI,
Sergen1907,
Golgeci,
fotografcini,
KaraDeniz3461,
Brdk64,
czafer58,
Hayati.korkmazz,
Splendor,
biacar,
Mydestiny,
MiSoSiKiaN,
Duboisi_,
egemenozbeyli,
Orhan76,
che41,
ahli1972,
Oasis,
MehmetAkif,
TuRKeR,
Emrelevi,
Erdincsener4,
MEOzbay,
CrownBetta,
Eldurmaz,
Dilekcetin,
Dorduncuadam,
feycedall,
sefailgaz,
TayfunSylkn,
joe-kr,
Praton,
erdogan41,
Eyyubican,
bahoylcnr,
ertuğrull,
ernkrc,
BoraER,
Mikail7140,
Yldz06,
tagarer,
Kemalk41,
Öğretmen Ali,
jaloreef,
erdalakçay,
BilalM.,
R2K2,
MCY4,
Laterthanbefore,
joko29,
DenizOlsam,
selahattinfidan,
ÇaĞRı,
yusuf-konca,
furkanee,
Lennie,
yasinbugra,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.