ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ibrahimcagatay
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Aralık 2018 22:17
Son Ziyaret:
06 Ocak 2019 10:09
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağatay
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çağatay

SON 3 MESAJI

Yeni Başladığım Akvaryum Maceramda Bilinmeyenlerim
Tavsiyeleriniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dış filtrede dediğiniz gibi substrast temin edip kullandım. Dizilimi ise yaparken 3 bölmeli filtre kovasının ilkine yani en alt bölmesine seramik üstüne elyaf orta bölmeye substrat üstüne elyaf en üst bölmeye de elyaf üstüne mavi sünger yerleştirdim çalıştırdım. Umarım kumun yapmış olduğu bulanıklığı ortadan kaldırırım. Balık sayısını 12’ye düşürdüm. Bunların ikisi çöpçü 10’u japon. 100 litrelik akvaryum için fazla mı evet sanırım fazla ama ha diyince de kopamıyor insan. aylardır baktığım balıklar sonuçta. Zaten boyutları da ahım şahım büyüklülte değil. Onun haricinde siz tecrübeli akvaristler filre yerleşkesi doğru mu? Sizce filtre 7/24 çalışırken aktif karbonun da içinde daimi olarak yer alması gerekir mi?
Yeni Başladığım Akvaryum Maceramda Bilinmeyenlerim
Herkese öneri ve tavsiyeleri için teşekkür ederim. Öncelikli kanıya baktığımda balık sayısının azaltılması konusunda karar vermem gerekiyor. 12 japon balığım var 4 tane de çöpçü. 1 çöpçü ile 3 japonumu ne yazıkki iade edeceğim. Sanırım 12 balık da fazla gelmeyecektir. Nihayetinde 9 japon 3 çöpçü kalacak. Daha doğrusu kıyamıyorum ayrılmaya.

Kum miktarını arkalı 4-5 cm ön kısmı 2-3 cm kalınlıkta tutarsanız akvaryum berraklaşır dediniz denedim az bir silüs kum vardı artırdım kumu ama bulanıklık çok çok arttı. Halbuki kumu defalarca yıkadım suda beklettim. Neden bu kum böyle bulanıklaşıyor anlamadım. Ayrıca birkaç gün sonrada akvaryum içindeki sarımsı tenkli silüs kum koyu bir renk metal alıyor. Ne yapmalıyım?

İç filtryi çıkarmamı söylüyorsunuz ama iç filtrenin gerekliliğine inanıyorum nihayetinde kaba pislikleri alıyor ve akvaryumdaki dış filtrenin çekemediği tüm pislikleri içinde topluyor. Evet eheim aldım kaliteli olsun diye ama sandığımdan hacmi geniş çıktı ve akvaryumda biraz görüldüğü üzere yer kapladı. Fakat çıkardığım takdirde japonların çok fazla dışkıladığını düşünürsek iç filtresiz pislik çok oluyor ve suyun dengesi kirden dışkıdan geçilmiyor. Tabi bu benim 4 aylık gözlemlerim sizler ne düşünürsünüz merak ediyprum
Yeni Başladığım Akvaryum Maceramda Bilinmeyenlerim
Öncelikle herkese iyi akşamlar. Uzun süredir birçok konuda burada tecrübeli üyelerin mesajlarını okuyor ihtiyacım olan konularda sizlerin buraya aktardıkları bilgilerinizden faydalanıyorum. 4 aydır akvaryum hobisine merak sardım. Sağdan soldan forumlardan petshoplardan aldığım bilgiler ışığında bu işi kendi bütçemede uygun şekilde yapmaya gayret ediyorum. Balıkları seviyorum ve kendime göre bir akvaryum kurdum. Aklımda şuan binlerce soru olsa da vakti olanlardan birkaç konuda destek rica ediyorum.

1- 100 Litrelik akvaryumum var 4’ü çöpçü olmak üzere toplam 16 balığım var. Balıkların tamamı japon. Japonların türleri farklı ama şükür balıklar arasında herhangibir ihtilaf yaşanmıyor. Koiler hızlılar teleskop aslanbaş yavaş ama sorun yaşamıyorlar. Bu hacme bu sayı fazla mı?

2- Akvaryuma bitki düşündüm ama bakımı zor olur düşüncesiyle önce çakıl ardından ondan vazgeçip silis kum kullandım. Silis kumun suyun berraklığını etkilediğini görüyorum. Halbuki defalarca yıkadım koymadan önce. Bana kalsa kum koymayacağım fakat balıklar için zeminde biraz da olsa bulunduruyorum bu konuda ne tavsiye edersiniz?

3- akvaryumda resimde görüyorsunuz 4 adet küçük dekor var. Bunlar balıklar içim bir sıkıntı teşkil eder mi? Şimdiye kadar bir sorun yaşamadım ama siz ne düşünüyorsunuz?



4- dış filtre iç filtre ısıtıcı hava taşı derken akvaryuma yerleştirdiğim bu ürünler gördüğünüz üzere doğru yerleştirilmiş mi? Sizce ürünleri yerleştirme konusunda bir hatam yanlışım var mı?

5- akvaryum kapağına led ışık yaptırdım florasanlar çok yoruyor ve en basit durumda arıza yapıyor ama ledde akvaryuma biraz yaklaştığımda fazlasıyla gözümü alıyor onunda resmini paylaşacağım. Benim gözlerimi alıp rahatsızlık oluşturan bu durum balıkların sağlığını etkiler mi?

6- ne ben ne de balıkları temin ettiğim petshopçu balıkların yaşlarını bilmiyor. Biliyorum dese de biraz sallıyor. Japon Balıklarından cikletler gibi seri yavru alınır mı? Yavrulayacak balığı nasıl anlarım? Sanırım akvaryumda kovalamacalara bakarak 2 dişi olduğunu düşünüyorum ama petshopçu yaşları küçük çiftleşmeleri mümkün değil diyor.

7- dış filtre konusu benim için ayrı bir dünya. Jebo 625 mi ne ondan var ve elime geldiği şekilde dizdim kurdum çalıştırdım şuan çalışıyor diye düşünüyorum su çekil verişi var ama çekişi sanki zayıf. Bu filtrelerde ya da benimkinde aktif karbonun sanki kömür kokusu yaptığını düşünüyorum. Karbonu çöpe attım sadece seramik olarak adlandırılan malzeme ve süngerler var. Bu filtrelemede en iyi verimi nasıl alabilirim?

8- balıklarıma 4-5 çeşit yem veriyorum. Sürekli aynı yemi vermiyorum. Kimi zaman sarımsaklı yem kimi zaman tablet yem kimi zaman kuru kahverengi sert olan kovadan bölme yem veriyorum. Bu konuda bir tavsiyeniz var mı?

9- hava motoru çok fazla gürültü yaptığı için onu geceleri kaptmak zorunda kalıyorum. Ama ısıtıcı iç filtre ve dış filtre 7/24 açık bu herhangibir sorun teşkil eder mi?

10- resimlerden gördüğünüz ölçüde bakarsanız bu işi uzun zamandır yapan arkadaşlar sizce bu su berrak mı bulanık mı? Bana berrak gelmiyor bunun için ne yapmalıyım?

11- akvaryumu kapklı kullanmadığımda ve dış filtre aktifken oldukça kokusuz bir ortamı var. Ama kapğı taktığımda az da olsa rahatsız edici bir koku çıkıyor kapak kaldırdığımda. Bu filtrenin işlevsizliği mi yoksa kapaklı akvaryumlar için normal olan bir durum mudur?

Şimdiden vereceğiniz cevaplar ve tavsiyeler için teşekkür ederim. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/211622/201220182242041.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/211622/201220182242131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/211622/201220182242231.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/211622/201220182242301.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.