ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Jawaes
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
61
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Eylül 2019 09:41
Son Ziyaret:
07 Nisan 2023 20:52
Toplam Mesaj:
16 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Tuğberk ŞAHİN
Doğum Tarihi:
10 Aralık 1992
Yaş:
31
İl:
Antalya
Meslek:
Makine Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre Tuğberk ŞAHİN Antalya

SON 10 MESAJI

Walstad Metodu Co2 Ve Gübresiz Bitkili Akvaryum
[QUOTE=Emrejder]Selamlar, 2. ayın sonunda tetra eklemeyi düşünüyorum 30 litre 6 adet.

sizin canlılarda durum nasıl ? filtresiz bir ortamda bitkiler aksamları karbondioksit verecegi icin sorun olacak gibi geliyor ?

[/QUOTE]

İyi günler Emre bey,

Neredeyse 1 yıl olmuş güncelleme paylaşmayalı. Burdan paylaşmış olayım.

Bir buçuk yıl oldu kurulumu yapalı bu zamana kadar herhangi hava motoru kullanmadım. Akşamları üretilen karbondioksitin canlılara herhangi bir zararını görmedim. Tetralar benim tankımda vazgeçilmezim oldular. Hem oldukça dayanıklı hemde bitkili akvaryuma uyumlular.

Başından sonuna kadar hala ne ilaç nede yem harici başka bir katkı olmamıştır(gübre vs.) .
Su değişimlerimi bile artık iki ayda bire çekmiş bulunuyorum. (Sanırım kum kalınlığından nitrat problemi olmuyor.)

Şimdilik genel bir paylaşım olsun. Talep gelirse detaylarıda paylaşıp fotoğraflarını alırım.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217679/110320211923131.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217679/110320211923581.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217679/110320211921041.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217679/110320211914441.jpg[/IMG]

Walstad Metodu Co2 Ve Gübresiz Bitkili Akvaryum
[QUOTE=MertGezer]Merhaba,
Akvaryumuzu takipteyim, çok güzel.
İlk dönemde diktiğiniz “ Acorus calamus” hala hayatta mı? Artık bitki yoğunluğu fazlalaşmış tam seçemiyorum, o bitki sulak alan (bataklık) bitkisidir ama akvaryumda olduğunu görmedim, oluyorsa sizden kopyalayacağım :)
Kolaylıklar
Mert[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim. Ben o konuyu atlamışım hayır hayatta değil hatta ilk çürüyen kendisi oldu. 2 ay kadar dayandı. Ben unutmuşum bile :) Sanırım gövdesi suda yaprakları dışarıda olması gerektiğini denemiş olduk. Mutlu hobiler.
Walstad Metodu Co2 Ve Gübresiz Bitkili Akvaryum
Merhabalar Sefa bey,

Gecikme için kusura bakmayın, yorumunuzu yeni gördüm. Güncellemeleri paylaşıyorum.

8 ayı geride bıraktık, bu süre zarfında budama, ekimler ve su değişimi dışında herhangi bir müdahalem olmadı. Sıvı gübre Co2 desteği herhangi bir ilaç, tuz vb. yem haricinde hiçbir katkı olmamıştır.

Tabi bu süre zarfında nüfusumuz arttırıp yeni türleri tankıma dahil ettim. bazen akvaryumdan atlayan karidesler ve elma salyangozum ( ceviz kadar büyüdü en son) haricinde herhangi bir kaybım olmadı. Şuan da 50 den fazlasını sayamadığım bir nüfusa ulaştı karidesler. Gerçekten çok hızlı çoğalıyorlar.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217679/120520201229031.jpg[/IMG]

Mevcut durumda 15 adet Neon Tetra - 6 adet Black Tetra - 2d1e Cüce Gurami - 1 erkek Betta Splendens - 2 adet l144 tül - 4 adet Kuhli Loach - Kiraz Karidesler var.
Eledoa Bitkisi tutmadı bir türlü giderek daha küçük yapraklar çıkarttılar. Sanıyorum ölmek üzere. Onun dışında Bacopa Carolina lar gayet iyi gelişim gösterdi gerisi görsellerde mevcut. Mutlu hobiler...


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217679/120520201237441.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217679/120520201238371.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217679/120520201239221.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217679/120520201240091.jpg[/IMG]

1 ay öncesinden bir video da paylaşmış olayım.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=yDQPx9M9e3I[/VID]
Walstad Metodu Co2 Ve Gübresiz Bitkili Akvaryum
Evet sezer bey çoğumuz gibi benimde ilham aldığım güzel bir çalışma. Şuan 1 ayı geçti tankımızın yeni misafirleri var. Budamaları yeni yaptım. Yakında güncellemeleri paylaşacağım.

Saygılar...
Walstad Metodu Co2 Ve Gübresiz Bitkili Akvaryum
Arkadaşlar tekrar selamlar,

Bir sorum olacak, yarın tanka 8 adet Hyphessobrycon Rosaceus (Gül Tetra), 8 adet Gymnocorymbus ternetzi (Siyah Tetra) eklemek istiyorum. Bir kaç hafta sonra da 3 adet Otocinclus eklemeyi düşünüyorum. Balık yoğunluğu ve tür uyumluluğu ile ilgi bir sorun olur mu?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Walstad Metodu Co2 Ve Gübresiz Bitkili Akvaryum
Tekrar selamlar,

27.gün Güncellemesi:

Aslında 30. gün güncelleme planım vardı ancak bir takım konuları paylaşmakta sabırsızlığıma yenik düştüm. Öncelikle tank durumu olarak bitkilerde Tilki kuyruğunu budadıktan sonra (tomurcuklarını keserek) doğal olarak mevcut kökü değiştirmediğimden dolayı bitkinin gelişmesi yavaşladı. Bu fırsatlada eledoaların çoştuğunu söyleyebilirim. Bacopa carolina civarında diatom yosunu belirmeye başladı, Şuan için herhangi bir müdahale yapmadım onun dışında zarar verecek düzeyde bir yosunlanma yok. Sanırım zamanla yosun dengesi sağlanıyor.

Balıklarımıza gelince, neonlar hala sağlıklı ve kayıp yok. İki karidesimin yumurtaları karnına indi bekliyoruz:)
Yukarıda popülasyonu arttırmayı düşündüğümü yazmıştım ve aramıza iki adet mavi Cüce Gurami katıldı.

Tankımızın son hali:

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217679/300920191352011.jpg[/IMG]

Şimdi bu cücelerden biraz bahsetmek istiyorum. Cüce gurami beğenip sahiplenmek adına ilk girişim tabi ki ihtiyaçlarını araştırmakla başladı. Araştırmalarda en zorlandığım tarafı cinsiyet belirleme oldu. Çok fazla kafa karıştırıcı bilgi var. Dişi gurami gri renk olurdan tutun, ülkemizde çok nadir bulunur, genelde getirmezler... Hep erkek satılır. Dişiler fotoğrafları bulunmaz vs vs (Çok karışık bir sitem oldu kusura bakmayın).

Tabi gittim ve iki tane mavi gurami aldım. Cinsiyetlerini bilmiyordum yaklaşık 1 haftadır tankımdalar.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217679/300920191357021.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217679/300920191357261.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217679/300920191358101.jpg[/IMG]

İlk bir kaç gün alışamadıklarını düşünüyorum. Sürekli cam sörfü yaptılar 3. gün bu davranışlarından vazgeçtiler ve içlerinden bir tanesi sürekli diğerini kovalamaya başladı. Garip şeyler oluyordu... Sonra bir sabah kalktım akvaryumun üzerinde köpük yapmışlar... Cinsiyet tekrar gündeme gelince balıklar da artık bizi rahat bırak kafanı fazla kurcalama dermişcesine bir cevap verdiler. Daha fazla söylenecek bir şey kalmadığı için sözü aşağıda çektiğim görüntüye bırakıyorum.
Saygılar...

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=drl9xscGoWg[/VID]

Sanırım sepetin altına köpük yapması kötü fikirdi. Muhtemelen yavru alamayacağım. Ama bu ana tanık olmak gerçekten güzeldi.
Naturel Akvaryum
Selamlar,

Başarılı bir tasarım olmuş. Siyah bir arka planın yakışacağını düşünüyorum. Sağlıklı balıklar dilerim.
Walstad Metodu Co2 Ve Gübresiz Bitkili Akvaryum
[QUOTE=rifai]Güzel bir çalışma olmuş. Tecrübelerinizi buradan paylaşmaya devam ederseniz sevinirim[:)]

Benim tek soracağım; aktif karbon ve zeolit sudaki nitratın hepsini emecektir ve bitkileriniz bir süre sonra açlık çekmeye başlayacaktır. Yosunlaşmalarında en temel sorununu bu durum oluşturabiliyor.
Walstad Metodu hakkında pek bir bilgim yok, ama en kısa sürede araştıracağım. [/QUOTE]

Teşekkür ederim Emir bey,

Haklısınız çoğu yerde bu bilgiye rastladım. Bundan dolayı bitkileri ekmeden önce boş çalıştırdığım 3 günlük süre zarfında kullandım. daha sonra ekim ile birlikte zeolit karbon filesini çıkartıp yerine sünger koydum. Şuan sadece Elyaf ve sünger var sepetimde [:$] Zaman geçtikçe durumu paylaşmaya devam edeceğim. bir kaç güne canlı popülasyonunu arttırmayı düşünüyorum. Bir türlü karar veremedim tür konusunda neonlarla arkadaş olabilecek... Forumda bir konuda neon tetra üretimini görmüştüm aynı tankta. En zor olanı sanırım. Belki sadece neon tetralarımın sayısını arttırıp sadece onlarla ilgilenebilirim.
Walstad Metodu Co2 Ve Gübresiz Bitkili Akvaryum
[QUOTE=capo di capi]Walstad metodunda toprak bakterileri büyük önem taşır.. O baloncuklar ondan kaynaklı.. Sana tavsiyem o taşları çıkar toprak nefes alsın. Walstad da çok ince silis kum yada yekpare taşlarla taban boğulmaz. Mutlaka dehlizler olmalı..bunu da dere kumu, çakıl , lav kırığı vs. sağlar.
Böyle bahsediyorum ama bu walstad metoduna çok da kulak asma :) Fi tarihten kalma miyadı dolmuş bir uygulama. Kadının tavsiye ettiği bitkiler kumsuz topraksız da yetişiyor günümüzde Kaldı ki bu metodun görsel akvaryumları hiç de görsel olmuyor. O yüzden metoda bağlı kalcam diye estetiği elden çıkarmayasın.[/QUOTE]

:) Teşekkür ederim. Her alıntıda üzerinde toprağın nefes almasını engellemeyin ve üzerindeki kum 2.5cm yi geçmesin diye öneriyor(H2S için). o tarafına sağdık kalamadım. Estetik kaygılardan dolayı. Aslında walstad metodunu ülkemize ithal ederken tabanda toprak kullanımı + biraz üşengeçlik tarzında devam ettiriyorum.[:)] Şaka bir yana estetik önerinize katılıyorum.
Walstad Metodu Co2 Ve Gübresiz Bitkili Akvaryum
İdeal Torf Marka kısmı sanırım orada bir karışıklık oluyor. Bildiğim kadarıyla torf saksıda direk kullanılmaz toprakla karıştırılarak kullanılır. Torf hafif bir malzemedir bu epey ağır. Ancak bu ürünün üzerinde direk saksıda kullanabileceğimiz yazıyor ve marka bölümü yeri haricinde torf kelimesi geçmiyor. Ayrıca bu markanın orkide toprağı adında bir ürünü daha var. O da "İdeal Torf Orkide Toprağı" diye geçiyor.

Dediğiniz gibi tabandan yüzeye çıktıklarını daha görmedim ancak toprak kısmında baloncuklar var ara ara yerleri değişiyor. Gaz çıkışıyla ilgili forumda münazara edilen bir konu oldukça dikkatimi çekmişti buradan paylaşmış olayım

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/taban_ve_aerobanaerob_zon_k354969.asp[/URL]

Size katılıyorum %100 organik dese bile nekadar güvenilir olabilir orası tartışılır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.