ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mgurdrama
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Eylül 2019 23:34
Son Ziyaret:
20 Ağustos 2022 00:00
Toplam Mesaj:
28 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Emre
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Emre Gürdrama

SON 10 MESAJI

Eheim 400 Watt Isıtıcı Bozuldu!
2 yıl eheim için komik bir rakam ısıtıcıda dışardan hiçbir sorun yok inceletmeye göndereceğim bakalım.
Eheim 400 Watt Isıtıcı Bozuldu!
Yaklaşık 2 senedir kullandığım Eheim Thermocontrol E400 ısıtıcım bozuldu ne su alma var ne de kablosunda bir şey. Durduk yere bozuldu, çalışmıyor.Eheim yarı yolda bıraktı maalesef…
Yem Deposu Tarihi Geçmiş Bakteri Kültürü
SKT bir malın ömrünü kısaltmak için de olabiliyor. Atıyorum 10 sene gidecek bir ürünü 5 yıl skt koyarsan iki adet ürün üretip satabilirsin. Bu çoğu üründe böyledir. Şahsi görüşüm skt geçmiş bir bakteri kültürü iyi bir marka ise iş yapacaktır.
JBL Proflora Taifun Difüzör Kullanımı ?
Bu konuyla ilgili doğru düzgün cevap yazılmamış olduğu için hortlatıyorum :)
İlk 2 gün co2 yol yapamadığı için büyük damlalar halinde dışarı atılıyor. 2 günden sonra aşağıdan verilen büyük damla yukarıya kadar ulaşamıyor, tamamı çözünüyor. Yaklaşık 3 ay oldu ben hiç sıkıntı çekmedim.
Dondurulmuş Yemler (ocean.nutrition.frozen.foods)
Ocean nutrition Ürünlerinde özellikle siyah sivrisinek larvası ve kan kurdunda parazit veya virüs olma riski var mıdır ? Son dönemlerde iyice paranoyak olduk, balık falan almam artık :)
Videolu eheim 2211 problemi
Farkındayım, aynı sorunla karşılaşan birisi olursa diye konuyu bir çözüme ulaştırmış olayım dedim.
Videolu eheim 2211 problemi
Sorun pervanede. Pervane muhtemelen mıknatıstan ayrılıyor takınca yani dönmüyor. O kısmı mıknatısa yapıştırırsan sorunun çözülür. Burda hava kalıyor falan denmiş hava kalması gayet normal çok fazla boşluk kalmadıktan sonra o hava atılır.
İnsanlara Da Bulaşabilen Balık Tüberkilozu
Alıntıdır...
Mycobacterium tuberculosis isimli bakterinin solunum yollarından vücuda girmesi ile özellikle akciğerlerde yaygın iltihap gelişmesine neden olan Tüberküloz, halk arasında Verem Hastalığı olarak da bilinen bulaşıcı bir enfeksiyon hastalığıdır. Aktif akciğer ya da gırtlak veremi bulunan hastalar tüberküloz mikrobunun kaynağı olarak görülür ve mikrop hasta kişilerin solunum yolundan nefes verme, öksürme ya da hapşırma yoluyla ortama yayılır. Bu ortama giren sağlıklı kişiler Mycobacterium tuberculosis isimli mikrobu solunum yoluyla alır ve hastalık bu şekilde yayılmayı sürdürür.
Sadece solunum yoluyla bulaşır

Tüberküloz “ Mycobacterium tuberculosis” ismi verilen ve solunum yoluyla bulaşan bir basilin (mikrop) neden olduğu bir enfeksiyon hastalığıdır. Sadece damlacık enfeksiyonuyla bulaşır, bunun dışında kişinin kullandığı havlu, çatal, bıçak, ya da yiyeceklerle bulaşmamaktadır. Hasta olan kişi normal konuşurken, öksürürken ve ya hapşırdığında ortama yayılan damlacıkların, solunum yoluyla karşı taraftaki kişi tarafından alınması sonucunda o kişi tüberküloz mikrobuyla karşılaşmaktadır. Fakat enfeksiyonu alan her kişide hastalık gelişmez. Aslında toplum içerisinde her insan bir şekilde tüberküloz bakterisine maruz kalmaktadır ama herkes hasta olmamaktadır. Enfeksiyonun vücutta olması ve hasta olmak farkı durumlardır. Enfekte olmak tüberküloz mikrobunu solunum yoluyla almak, hasta olmaksa o solunum yoluyla alınan mikrobun vücutta hastalık yapmasıdır.
Benim anlamadığım balıktan vucuda nasıl geçeceği bu konu tamamen araştırma hatası gibi gözüküyor.
Ek: https://vetkontrol.tarimorman.gov.tr/samsun/Belgeler/Makaleler/SU%20ÜRÜNLERİ%20İLE%20İNSANALARA%20BULAŞAN%20ETKENLER.pdf
Tüberküloz mikrobu sudan asla insana geçemez. Solunum yolu ile bulaşan bir hastalıktır.
Bu konuyu kim araştırmışsa kaynak belirtmesini rica ediyorum.
Gece gece araştırdım insanı hobiden soğutacak bir olay.

[EDIT]mgurdrama,2020-01-07 01:36:58[/EDIT]
Buz balığı hakkında bilginiz varmı?
En sevdiğim balıklarım arasındadır. Aldığım 8 adet şuan 8 cm oldu. Geceleri aktif olurlar gündüz önünden geçen yem dışında yemez. Ama gece işte tam onların saati :) gece bir o yana bir bu yana akvaryumu gezerler. Oldukça uysal balıklardır. Tabandan asla yem yemez. Uyum sağladığı zaman oldukça dayanıklıdır. Üretimini detaylı araştıracam, belki bir şans üretebilirim.
Adi Salyangoz Fayda ve Zararları
Bir akvaryumumda minare, rams ve adi salyangoz mevcut inanır mısınız o akvaryum kadar dengesi oturmuş bir akvaryumum yok. Su cam gibi bitki be koysan loş ışığa rağmen yosun sorunu yok ve gelişimleri çok sağlıklı. O akvaryumu karantina olarak kullanıyorum genelde balıkları 1 hafta 10 gün orda gözlemliyorum. İçinde nano kerevitlerde var tam bir ekosistem örneği :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.