ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
agharta
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Haziran 2020 01:12
Son Ziyaret:
13 Eylül 2020 13:06
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ilhan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Samsun
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ilhan

SON 3 MESAJI

100 Litrelik Japon Akvaryumu (ilk Tecrübe)
[QUOTE=goldfishlove]
Balık sayınız şu an bile fazla. Balık alacaksanız akvaryumdaki baliklarin 6sini çıkarıp 2 tane özel tür ekleyebilirsiniz. 4 japon daha iyi olur. Hatta o bile fazla da büyüyene kadar belki kayıp olur o sebeple 4 iyi. Çabuk kirleniyor ve kirlilige gelemiyorlar hemen hastalanıyorlar. Şu an bende 60 litrede 3 tane var kısa sürede buyultecegim. Balık başı 30 50 litre olsa iyi olur. Mesela 3 tane özel tür alsanız 10 tane düz japona bedel görüntü olarak ama tercih sizin.
[/QUOTE]

Baya detaylı yazmışsınız teşekkür ederim. Önerilerinizi mutlaka dikkate alacağım. Sadece alıntıladığım kısımla ilgili üzüntüm söz konusu. Çünkü akvaryumu alırken 15-20 arası japon besleyebilirsin demişti petshoptaki arkadaş. Araştırmalarımda da 10 L'ye bir balık şeklinde okumuştum. Buna istinaden 3-4 japon daha alırım diye düşünüyordum. Artık birkaç tanesinden feragat edeceğiz sanırım.

[QUOTE=Borb]Merhaba, hobiye hoşgeldiniz. Kurulumunuz güzel fakat bazı hatalar mevcut. Öncelikle doğal olmayan malzemeleri (yapay bitki ve süsler) akvaryumdan çıkarırsanız iyi olur. Balıklarınız sürtünerek zarar görebilir ve uzun vadede suya salınım yapıp balıkları zehirleyebilirler. Canlı bitkiler hem hoş durur hemde suyunuz için faydalıdır. Japonlar ince yapraklı zayıf bitkilere zarar verecektir fakat kolay bakımlı ve sert bitkiler mevcut. Anubias ve valisneria bitkileri en uygun iki tür olur.

Filtre kısmına gelirsek, filtreler görünürdeki fiziksel temizlik dışında, balıklarınız için çok önemli olan biyolojik filtrasyonda rol alır. Bu döngüye azot döngüsü denir ve internette üzerine detaylı pek çok yazı mevcuttur, okumanızı tavsiye ederim. Fakat kısaca özetlemek gerekirse, balıklarınız ve kalan yem artıkları suda amonyak oluşturur, çoğunluğu filtrenizde ve bir kısmı kumunuzda olan yararlı bakteriler ise çok zehirli amonyağı, daha az zehirli nitrite ve sonrasında daha da az zehirli olan nitrata çevirir. Eğer akvaryumunuzda canlı bitki varsa bu nitratı besin olarak kullanacaktır. Filtrenizdeki biyolojik filtrasyon malzemelerinin yüzey alanı arttıkça faydalı bakteri miktarı artar. Eğer bakteri miktarı amonyağı karşılayamayacak miktara gelirse akvaryumunuzda amonyak patlaması yaşanır ve balıklarınız zehirlenir, erken fark edilirse kurtarılabilir, geç kalınırsa ölümle sonuçlanır. Elinizdeki filtre su değişimleri ve dip çekimini aksatmamanız durumunda size yeterli gelecektir fakat bir dış filtre almanız çok daha sağlıklı olacaktır. Dış filtre ile suyunuzda daha berrak olacaktır.

Yem kısmına gelirsek, japonların doğada diyeti çok geniştir, elinizdeki yem sayısını en az 3 yapmanızı tavsiye ederim. En azından 1 hayvansal, 1 bitkisel yem elinizde bulunsun. Markalı japon yemlerinden kullanın. Sabah akşam vermeniz yeterli olacaktır. Arada bir haşlanmış ve kabuğu soyulmuş bezelye vererek kabızlığıda engelleyebilirsiniz.

Buraya bir kaç örnek kurulum bırakıyorum, sorularınız olursa lütfen sorun, gelişmeleride fotoğraf olarak paylaşırsanız sevinirim kolay gelsin.
[/QUOTE]

Detaylı bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Yazan arkadaşların hepsi dış filtre ve canlı bitki konusunda hemfikir. Bu hafta ilk işim dış filtre ve canlı bitki olacak. Teşekkürler.

[QUOTE=Samoo]
Öncelikle merhabalar iyi hobiler balık (japon) hakkın da pek bilgiye sahip değilim ama bence yapay plastik olan süs bitkilerini çıkartmalısınkz zamanla aşınıp balıklarını zarar verecektir
Bence iç filtre yerine dış filtre kullanırsanız şeffaflık olsun balık sağlığı ve döngü olsun daha güzel olacaktır iyi hobiler tekrardan [/QUOTE]

İlk işim plastik yapay bitkileri çıkarıp canlı bitki koymak ve dış filtre işini halletmek olacak. Teşekkürler.

Saygılar.[EDIT]agharta,2020-06-20 00:37:27[/EDIT]
100 Litrelik Japon Akvaryumu (ilk Tecrübe)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224548/190620200147051.jpg[/IMG]

Boyut (cm): 80cmx30cmx45cm

Kapasite (litre): 100 L

Canlılar: 8 adet düz japon

Malzemeler: venusaqua aq500f şelale filtre

Akvaryum Bakımı: Haftalık dip çekimi ve yüzde 30 su değişimi

Kullanılan Yemler: Markasını bilmiyorum

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Yok

Arkadaşlar merhabalar. Karantina süreci ile birlikte 3,5 yaşındaki kızıma hem sorumluluk hem de hayvan sevgisi aşılama amacıyla 5 litrelik bir fanus içinde 2 adet japon balığı aldım. Bir süre sonra biri ne yazıkki öldü ve ailecek bu duruma çok üzüldük. Uzun araştırmalar sonucu fanusta balık beslemenin çok da doğru olmadığını öğrendim ve gidip 100 litrelik bir akvaryum aldım. (Keşke daha büyük bir şey alsaydım) Tabi bu işin detayları ile ilgili bilgim olmadığından yaklaşık 1 ay önce fotoğrafta gördüğünüz gibi bir akvaryum kurabildim. Çok eksiğimin olduğunun farkındayım. Forumda çok değerli bilgiler var bunları zamanla mutlaka okuyup bilgileneceğim. Yalnız bu biraz uzun sürecek ve balıklarımın sağlıklarının bozulmasını da istemiyorum. Bu nedenle temel yapılması gerekenler hakkında fikirlerinizi almak istiyorum.

Mesela balıkçıya ses konusunda çok hassas olduğumu söyledim ve venusaqua aq500f diye bir şelale filtre verdi. Evet gerçekten filtre çok sessiz hatta bazen acaba çalışmıyor mu diye kontrol ettiğim oluyor fakat sanki yeterli olmuyormuş gibi hissediyorum. İçerisine ekstradan zeolit, aktif karbon ve elyaf gibi malzemeler yerleştirdim ama yapısı gereği bunları yerleştirmek biraz zor oluyor. Bu malzemeleri daha rahat kullanabileceğim ekstra bir iç filtre sizce kullanmalı mıyım?

Yaklaşık bir ay olmasına rağmen youtube videolarındaki akvaryumların o berraklığını bir türlü yakalayamadım.

8 adet düz japonların yanına bir kaç tane cins (ne olduklarını bilmiyorum) japon da alsam olur mu?

Bir de içerideki dekoratif malzemeler plastik bitkiler falan sizce değişmeli mi? Zararı olur mu?

Biraz fazla soru sordum farkındayım. Cevap verme zahmetinde bulunan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhabalar, saygılar, sevgiler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.