ÖZELLİKLER

BİLGİLER
SON 10 MESAJI
Canlı yemi de unutmayalım lütfen...
Merhabalar;
Ancak beyaz molilerin iç organları dışarıdan da çok rahat belli olur. Bana kalırsa anüs bölgesindeki siyahlaşma, iç organların renk değiştirmesinden kaynaklanan bir görünüm. Değişik yem vermeniz yada balığın kabız olması buna sebep olmuş olabilir...
Uğur Durak Bey;
Çok başarılı bir çalışma olmuş.

YÜZGEÇ ÇÜRÜMESİ
Hastalık türü : Bakteriyel.
Organizmalar : Aeromonas, Psuedomonas ya da Vibrio.
Tanım : Yüzgeç erimesi, balık hastalıkları arasında en genel olan ve en bilinenlerindendir. Bir çok bakterinin neden olduğu bastalık, diğer hastalıklarla eş zamanlı olarak görülebilir. Çoğunlukjla tedavi edilebilen bu hastalık, önemsenmez ve tedavi yoluna gidilmezse, enfeksiyonlu balığın ölümüne ve tanktaki diğer balıkların da enfeksiyon kapmasına sebep olur.
Belirtiler :
- Yüzgeç kenarları beyazlaşır.
- Yüzgeçler yıpranır.
- Yüzgeç sapları iltihaplanır.
- Tüm yüzgeç eriyebilir.
Yüzgeç zaman içinde giderek hasar görür ve kısalır. Yüzgeç kenarları beyazlaşmaya başlar ve pamuk ipliği görünümü alır. Enfekte bölgeler, kırmızı ve iltihaplı olur. Hastalığın ilerlemesiyle doğru orantılı bir şekilde, yüzgeç eridikçe, kanayan, açık yaralar ortaya çıkabilir.
Tedavi :- Hastalığa sebep olan şartların düzeltilmesi
- Su değişimi
- Antibiotik tedavisi
- Akvaryum tuzu eklemesi
Yüzgeç erimesi bir çok farklı türdeki bakteri nedeniyle ortaya çıkabilir. Bun paralel olarak, bir çok antibiotik etkili olsa da, ilk önce hastalığın temel nedeni çözülmelidir.
Suyun ısını ve pH ını ölçerek, balığınız için uygun seviyelerde olduğunu kontrol ediniz. Özellikle yanlış pH oranı balıkları ciddi şekilde strese sokmakta ve bu hastalığı tetiklemektedir. Özellikle uzun yüzgeçli balıklarda, su ısısının düşüklüğü de yüzgeç erimesine neden olabilir.
Eğer temel problem çözülürse, antibiotikler hastalığın tedavisi için tek başlarına yeterli olacaktır. Bu hastalık için, Chloramphenical, Oxytetracycline ve Tetracycline iyi birer antibiotik seçimi olabilir. İlacı, üreticinin tavsiyeleri doğrultusunda kullanınız.
- Su kalitesini yüksek tutun.
- Su değerlerini stabil tutun.
- Küçük miktarlarda, kaliteli yem kullanın.
Bu hastalıktan korunmanın en iyi yolu, sürekli kaliteli su şartları sağlamaktır. akvaryum suyunuzu düzenli olarak değiştirin ve dip çekimini aksatmayın. Akvaryumunuzun kimyasını sürekli takip edin. Tankınızı fazla kalabalık tutmayın ve balıklarınızın kavgaya yönelik davranışlarını sürekli takip edin.
____________________
Evirip, çeviren : Sertaç CAN
Yazar : Shirlie Sharpe
Kaynak : Freshwater Aquariums.
Merhabalar değerli dostum;
20 gün sonra, 1 ay sonra diye bir süre verilemesi mümkün değil. Nasıl 16 yaşındaki çocuk 1.80 boyundayken, 60 yaşında adam 1.60 olabiliyorsa; aynısı balıklar için de mümkün.
Yavrulu balığın gelişimi, akvaryum şartları (ısı, su v.b.), balıkları belediğini yem (özellikle protein ağırlıklı olanlar) ve genetik etkenler nedeniyle değişiklik gösterir. O yüzden birimizin tankındaki 20 günlük balık, yetişkinler tarafından yenebilecek boydayken; diğerimizin tankındaki neredeyse yetişkin boya ulaşmış olabilir...
Aynı şekilde, yetişkin balıklarınızın boyutları da değişiklik gösterebilir. Bu nedenle; kendi tankındaki yetişkin balıklara bakan akardaşım, sizin tankınızdaki balıkları hesaba katmamış olabilir.
Yavru balıklar, ana tankınızdaki balıkların ağızlarına sığmayacağı boya geldiğinde, normal şartlar altında yem olmazlar. Siz yine de yeni yavruları ana tanka almaya karar verdiğinizde; önce bir-kaç tanesini atıp, tüm balıkların hareketlerini gözlemleyin...
Kolay gelsin...
Bitkili Canlıdoğuran Tankı
Değerli ziyaretçilerim;
daha önceden bitki seçimi ile ilgili olarak bazı ipuçlarını
adlı çevirimde beraberce tartışmıştık. Bu makale, her ne kadar bitki seçimi konusunda ciddi ip uçları verse de, bitkili bir canlıdoğuran tankını anlatmakta oldukça yetersiz kalıyordu. Böylece; bildiklerimi, siz değerli dostlarımla paylaşmaktan zevk alan ve yardım edebildiği oranda mutlu olan bir www.akvaryum.com üyesi olarak, bana da gevezelik yapma fırsatı doğuyor :)
Değerli arkadaşlarım;
orta okul biyoloji derslerinden hatırlayacağımız üzere Karbondioksit ("Co2") fotosentez için "olmazsa olmaz" bir unsur. Oda sıcaklığında sıvı halde bulunan Co2; her sıvı, doymuş buhar basıncı, içinde bulunduğu kapalı kaptaki buhar basıncına eşitlenene kadar buharlaşacağından ve yerçekimi nedeniyle dünya da bir kapalı kap olduğundan, karşımıza gaz olarak çıkar. Dolayısıyla bu gaz halindeki Co2'i, bitkilerin fotosentez yapabilmesi için suda erimiş halde bulunmalıdır.
Suyun da, içinde erimiş halde bulunan malzemeyi "taşıyabileceği" bir kapasitesi vardır. Bu da demektir ki; örneğin suda ne kadar fazla Oksijen ("O2") varsa, o kadar az Co2 bulunma şansı vardır. Dolayısıyla, canlıdoğuranların ihtiyaçlarını karşılamak üzere sık bir şekilde bitkilendirdiğimiz tankımızda, mutalaka hava taşları, hava ile çalışan filtreler gibi, hava tertibatımızı yeniden düzenlemeliyiz. Bu konuda, ne kadar hava sağlayan malzeme koyacağımız, tankımızın büyüklüğüne ve eklemeyi düşündüğümüz bitki sayısına göre değişiklik gösterir.
Canlıdoğuran tankları, bir çok diğer tanka göre çok daha sık bitkilendirilmiş olduğundan, balıkların ve diğer canlıların yaptığı solunum, bitkilerimizin Co2 ihtiyacını karşılamaya yetmez. Bu da bizim, tankımıza dışarıdan Co2 vermemizi gerektirir. Tanka Co2 takviyesi yapabilmek için izlenen temel iki yol vardır. Bunlardan birisi, Co2'in basınç altında sıvı halde bulunduğu ortamlardan aktarmak, diğeri de çok basit bir DIY projesi ile yapabileceğimiz ve fermantasyon sonucu sağlanan Co2'i tankımıza veren bir sistemdir. Buradaki ilk sistem, amatör hobiciler ve tankı çok büyük olmayan kişiler için gereksiz bir külfet getirecektir.
Tanka Co2 takviyesi yaparken unutulmaması gereken çok önemli bir nokta vardır. Tankımıza suni olarak Co2 ekledikçe, suyumuzun pH'ını da değiştirmiş oluruz. Sudaki Co2 seviyesi arttıkça pH seviyesi düşer.
Çeşitli kaynaklarda daha az belirtilse de, tanktaki her litre su için 2 watt enerji harcayacak bir lamba kullanmak en idealidir. Tropikal bitkiler de, tıpkı tropikal balıklar gibi gece-gündüz eşitliği bulunan ekvatoral bölgeden geldiği için, günlük 12 saat ışıklandırmaya ihtiyaç duyarlar.
Işıklandırma için, sıradan ucuz lambalar kullanmanızı tavsiye etmem. Belki fluoresan ya da daha profesyonel ışıklandırmaya göre biraz daha ucuz olabilir ama, özellikle yaz aylarında suyu ısıtıyor olması ciddi bir sorun.
Genellikle, 3-4 günde bir, tankta alg oluşumunu engellemek için ışıklarımızı kapalı tutarız. Ancak canlıdoğuranlar iyi birer alg tüketicisidir. Bu durumda, ışıkları ne kadar açık tutarak, tankta ne kadar alg oluşumuna izin verileceği biraz da hobicinin bilgi birikimine bağladır. İstenmeyen alg oluşumunun önüne geçmenin bir diğer yolu ise UV filtre kullanmaktır. UV filtre, sudaki tek hücreli canlıların DNA yapılarını bozarak canlıları ortadan kaldırmaktadır.
Sık şekilde bitkilendirilecek tankların derin değil; aksine sığ ve geniş olmasını öneririm. Çok yüksek tanklarda, çalışma zorluğunun yanı sıra; ışıklandırma tabandan uzaklaşmaktadır. Işık kaynağının tabandan uzak bulunması, başta Java Moss gibi kısa bitkilerin, tankımızda yayılması yerine uzamasına sebep olur.
Toprak Taban Örtüsü Nasıl Hazırlanır?
Bitkili Tanklarda Gübre
Bitkili akvaryum kurmak
Yavruluk kullanımının sakıncaları.
Merhabalar.
Bizim elde edip, kendi tankımıza yerleştireceğimiz 3 tip yavruluk vardır.
- Standart plastik yavruluk
- Tül yavruluk
- DIY (do it yourself - kendin yap) yavruluklar.
STANDART PLASTİK YAVRULUK
Ancak, kendi tecrubelerime dayanarak söyleyebilirim ki; plstik yavruluklar bu iki problemin de önüne geçemiyor. Bir canlının hangi ortam/dekorasyon v.b. ile rahat edeceğini belirlemek için, o hayvanın davranışlarını bilmemiz gerekir. Canlıdoğuran yavruları, doğar doğmaz yüzme yeteneğine sahiptir. Bu yüzme yeteneğine sahip küçük yavruların, doğar doğmaz bir yerlere saklanıp diğer balıklara yem olmaktan kurtulmaları gerekmektedir. Bu sebeple her yenidoğan yavru, içgüdüsel olarak suyun yüzeyine doğru yüzer. (Su yüzüyindeki bitkilerin arasına saklanmak amacıyla...)
Balık yavrularının bu davranışı, malesef plastik yavrulukların tasarımlarına terstir. Plastik yavrulukta, yeni yavruların alttaki bölüme geçip, doğum yapan yetişkin dişi ile irtibatlarının kopacağı varsayılır. Ancak çoğu zaman yavrular yukarıya yüzerek tekrar yetişkin dişinin yanına ulaşmakta ve burada yem olmaktadır.
Yavruluğun sağlaması öngörülen ikinci avantaj, hamile dişiye rahat ve sağlıklı bir doğum sağlamaktı. Ancak, canlıdoğuranlar yavruluğa alındıklarında ciddi şekilde strese girerler. Bu durum, yavruların ölü olarak doğmasına, yetişkin balığın yaralanmasına ve hatta ölmesine sebep olabilir. Buradaki yetişkin dişinin strese girmesine iki unsur sebep olur.
- Canlıdoğuranlar her yönden gelen ışığa karşı hassastırlar. Kendilerine zarar verecek bir balık olmasa bile başta su üstünde yüzen bitkiler olmak üzere, diğer bitkiler dekorasyon v.b. arasına saklanıp kendilerini güvende hissetmek isterler.
- Bir çok yavruluk, yetişkin bir canlıdoğuran için küçük kalmaktadır.
TÜL YAVRULUK
Tül yavruluğun, yetişkin dişinin strese girmemesi konusunda biraz daha başarılı olduğunu itiraf etmem gerekir. Özellikle yavruluğun tülden yapılmış olması, ortamı değiştiği için stresli olan balığın kendini yaralamasını önleyebilir.DIY YAVRULUKLAR
Bir çoğumuz, ilk üretim tecrubemizde, ne yapacağımızı şaşırıp elimize ilk gelen pet şişe, pet bardak v.b. ile aceleyle bir yavruluk yapmışızdır. Bunun sakıncalarını da maddeler halinde sırlamak gerekirse:
- Kalitesiz malzeme ve üzerindeki boya suya salınım yapabilir.
- Dezenfekte etmeden kullandığımız malzeme balıklarımıza zarar verebilir.
- Yavruluğa açtığımız delikler kusursuz olamayacağı için balıkları yaralayacak sivri bölgeler yaratabiliriz.
- Açtığımız çoğu delik, yavruluk içindeki su sirkülasyonu için yeterli olmayacaktır.
- + standart, plastik yavruluğun dezavantajları
Bütün bunları anlatırken, balıklarını yavrulukta üretip, hamile dişi ve yavru kaybı olmadan besleyen arkadaşları göz ardı edemeyiz. Mutlaka bu şekilde yavru alıp, sorunsuz şekilde büyüten akvaristler de vardır.
Ancak benim her canlıdoğuran hobicisine tavsiyem; balıkların mutlaka bol bitkilendirilmiş, su değerli kontrol edilmiş ayrı bir tankta doğum yapmasını sağlamaktır. Bu mümkün olmadığında ise, ana tankımızı sık bitkilendirip, yavrular için saklanma bölgesi yaratarak bir çok yavruyu kurtarabiliriz.Reverse Osmosis nedir?
Yani çıkan bir bisküvi? Bir virüsün latince adı?.. Ya da bu deyimi şu şekilde cümle içinde kullanabilir miyim:
- Annem yemekte Reverse Osmosis pişirdi.
- Öğretmenim Reverse Osmosisimi panoya astı
- Babam modifiyeli Doğan’ımıza Reverse Osmosis taktırdı
Lütfen kararsız kaldıysanız, okumaya devam edin.
Konuyu aydınlatmak için şu şekilde açıklayabiliriz. İki farklı sıvı kütlesi (ki bu kütle bizim hobimizde sudur) yarı geçirgen bir zar ile birbirinden ayrılırsa, yüksek yoğunlukta olan taraftan, düşük yoğunlukta olan tarafa bir sıvı geçişi söz konusu olur (tıpkı bir mürekkep damlasının suyun içinde yayılması gibi…). Fakat biz bu noktada, düşük yoğunluktaki bölgeye bir basınç uygularsak, bir süre sonra sıvı akışı duracaktır. Eğer söz konusu basıncı arttırarak uygularsak, bu kez işlemi tam tersine çevirmiş oluruz. İşte Revere Osmosis’in (Reverse Osmosis = Tersine Osmos) bu şekilde adlandırılmasının sebebi de budur.
Özetle Reverse Osmosis cihazı, suyun içindeki tuzları, kimyasal ve biyokimyasal malzemeleri ayrıştırmak için kullanılan bir cihazdır. Ancak Reverse Osmosis cihazından elde ettiğimiz su 0 sertlikte olacağı için, bu şartlarda balıkları yaşatma şansımız yoktur. Dolayısıyla, Reverse Osmosis ile elde edilen su, balıkların yaşayabilmesi için tekrar bazı kimyasallar eklenerek uygun şartlara getirilir.
Sayın Üye;
doğum yapmakta olan dişinin bulunduğu yavruluğa eliniz sokmanızı önermiyorum. Balığınız strese girerek, 1-2 yavrunun yenmesinden daha üzücü olaylara sebp olabilir.
Lepisteslerin tüm yavrularını doğurması, nadir de olsa 2 güne kadar sürebiliyor, merak etmeyiniz geri kalanlar da doğacaktır.
Yavrularınız için tebrik ederim.
Yavruların bakımı ile ilgili yardım edebileceğimiz bir şey olursa, çekinmeden sorabilirsiniz.
Saygılarımla.
Merhabalar Sayın ENGİN;
daha önceleri makalelerimizde de bahsettiğimiz gibi, yavrularun birbirini veya anaçların yavrularını yememesi için "13 günlükken yemezler" ya da "1.8 cm iken yemezler" şeklinde kesin bir kanıya varmak mümkün değildir.
Düzenli bir beslenme ve bakım koşullarında, zaten bu tip balıklar yavrularını yemezler... Ancak siz, balıklarınızın yenebileceği endişesini taşıyorsanız, şu yolu izleyebilirsiniz :
Yavrular, diğer balıkların ağızlarına sığmayacağı boydalarsa, yenme şansları düşüktür. Ancak bu durumda da kuyruklarına v.b. zarar verilmeyeceği garanti edilemez.
Ben, bir aylık yavruların yanına yeni doğan yavruları koyuyor ve sorunsuz şekilde büyütüyorum. Ancak bunu yavrular doğar doğmaz değil, özellikle gelişimlerini hızlandırmak amacıyla ilk 2-3 gün özel yemler ile besledikten sonra yapıyorum.
Ayrıntılı bilgi için lütfen :
![]() |
Canlıdoğuran Üretimi | Dark Reflection | 4 | 190 | 28 Şubat 2007 Saat 13:15 yazan: erman-17 ![]() |
![]() |
Canlı Doğuran Yavrularının Yetiştirilmesi | encort | 5 | 672 | 22 Şubat 2007 Saat 05:15 yazan: encort ![]() |
Saygılarımla...
SON MESAJLAR
- Yeni Aldığım Beta Suyun Üstünde Gül, 09:23
Hastalıklar ve İlaçlar - Dış Filtre Takır Tukur Ses Atman 3338 KaanE, 06:19
Filtreleme Seçenekleri - Yavru Vatozlarımı Petshop Alır Mı Hidro Dinamik, 03:03
Yeni Üye Forumu - 40 Litrelik Akvaryuma Ne Önerirsiniz NightWist, 02:51
Yeni Üye Forumu - Mollilerim Çok Fazla Çoğalıyor Ne Yapmalıyım ozkoktr, 02:49
Canlı Doğuranlar - Geçmeyen Bulanıklık NightWist, 01:38
Bitki Akvaryumları Genel - Bı Hangi Vatoz NightWist, 01:34
Yeni Üye Forumu - Yeşil Bir Tür Yosundan Kurtulamıyorum Gokayb, 01:28
Yeni Üye Forumu - Beta Yüzgeç Yırtılması NightWist, 00:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Kafa Motoru Önerisi Ahmetkngr, 00:17
Filtreleme Seçenekleri - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları SuperSport, 00:09
Akvaryum Dünyasından Haberler - Akvaryum Köşe Çatlağı Tamir Olur Mu cilbay06, 00:08
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Amonyak Problemi cilbay06, 23:58
Hastalıklar ve İlaçlar - Adi Mi Elma Mı benimadımebruli, 23:47
Yeni Üye Forumu - Balığım Hasta Tedavi Olarak Başka Ne Yapabilirim? Monaxia, 23:46
Labirentliler - Akvaryum Tasarım Önerisi koraykbl, 23:23
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistws koraykbl, 23:20
Hastalıklar ve İlaçlar - 80 Cm Akvaryum İçin Ekipman Önerisi Anselmo458, 23:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Alenc4tx1sh, 22:53
Yeni Üye Forumu - Apisto. Agassizii “blue Flame” Itokin, 22:30
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - 80 Cm Akvaryum İçin Ekipman Önerisi Ahmetkngr, 22:24
Yeni Üye Forumu - Yeni 56 Litrelik Nano Deniz Akvaryumu Praton, 22:09
Deniz Akvaryumları Genel - Yeni İthal Akvaryum Kurulumu Yaptım Tarık Buğra, 21:45
Akvaryum Tanıtımı - Beta Yaşar Mı? Tarık Buğra, 21:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 1 Günlük Oscar Balıklarım Hareketsiz Dipte Duruyor ozkoktr, 21:20
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 Nature Style Scape joko29, 20:32
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryumlarda Sump Woland, 20:32
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 30x30x30 52MaviGolge, 20:10
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Genel Öneri Ekremblkn37, 19:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120/50/50 Bitkili Kurulum NightWist, 19:21
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Ciklet Akvaryumu TacsızKral, 18:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Suyunu Kaynatıp Dinlenmeye Bıraksam? ArjenB, 18:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İvanacara Bimaculata Üretim Serüveni Başlangıcı AtlasPoyraz, 18:24
Güney Amerikan Cichlidleri - Japon Balığı Akvaryumu (tavsiyelere İhtiyacım Var) NightWist, 17:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yapraklardaki Sıkıntı Nedeni Ne Olabilir? Anselmo458, 17:55
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum.com Ui Editor (chrome Eklentisi) Anselmo458, 17:44
Forum ve Site Hakkında - Kurumuş Yapraklar mrah, 17:28
Bitki Akvaryumları Genel - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre mrah, 17:21
Malzemeler ve Yemler Forumu - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 17:17
Güney Amerikan Cichlidleri - Shallow Desktop Darkwater 41lt Lepistes Taha10, 17:06
Akvaryum Tanıtımı - Lepisteslerimde Parazit Var Karahanlı, 16:42
Canlı Doğuranlar - 60 L Akvaryuma Bu Kombinasyon Nasıl Olur Orhan76, 15:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Tür scorpion26, 15:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yapıcı Eleştirilerin Silinmesi Hakkında! Hidro Dinamik, 14:59
Forum ve Site Hakkında - Katman Katman Zemin Sıralaması Ekremblkn37, 14:58
Yeni Üye Forumu - Renkli taşlar suya, balığa zarar verir mi? ahmetfiratozkaya, 14:20
Sazansıgiller - Rosy Barb'larım Niye Birbirini Kovalıyor? Carcharodon, 13:51
Yeni Üye Forumu - Lowtech Jungle Stil Bitkili Tankım bendeniztayfun, 13:13
Akvaryum Tanıtımı - Jbl Proflora Co2 Set R0h1rr1m, 12:57
Bitki Akvaryumları Genel - İç Flitre neomeo, 12:37
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 09:03
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 09:03
- İthal Akvaryum 80 Cm Mobilyalı FrkMbuna 09:01
- High Tech İçin Smd Led AtlasPoyraz 08:09
- Sonsuz Canlı Yem Grindal Ve Mikrofex AtlasPoyraz 08:09
- Sobo Sb-1106 Çift Çıkışlı Hava Motoru AtlasPoyraz 08:09
- Nannacara Anomala Çifti tarikyksl 06:11
- Hindistancevizi Kabuğu tarikyksl 06:11
- Canlı Garantili Gönderim Hediyeli Microfex Rafayel 02:21
- Akvaryumları Boşaltıyorum Hb White Lep Tül Melek metsi 01:54
- Creaqua E-line 40 Armatür TugayÇınar 01:20
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 01:19
- Microfex Kültürü sefailgaz 01:05
- İthal Akvaryum, Co2 Cam İndikatör + Sıvısı dark blue 00:56
- Catappa Yaprağı Son 60 Adet dark blue 00:56
- Su Üstü Bitkisi Pistia Su Marulu L.repens 00:21
- Malawi Turleri Ve L144 Aciklqlamayi Okuyunuz onurbaseryusuf 00:19
- 2 Cift Yavrulu Yumurtali Muhabet Kusu Takas Olur onurbaseryusuf 00:19
- 2.67 Tüp Furcifer 23:56
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 23:56
- Çok Uygun Sarı Prenses Yavruları tetikk 23:30
- Damızlık Demasoni Kolonisi 5 Erkek 16 Dışı tetikk 23:30
- Hobiye Ara Bitkili Akvaryumu Satıyorum teksas_tombiks 23:21
- Pipo Filtre Ve Salyangoz Kabukları aquatales 23:03
- L46 Zebra Pleco Çiftleri Dost34. 22:29
- F1 Black Camerun Ve F1 Chaitika Goldlar DiscusTurk 22:02
- Marlieri A Kalite Çiftler DiscusTurk 22:02
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 21:56
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 21:56
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 21:56
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 21:56
- Channa Stewartii rseven 21:36
- 100-300 W Isıtıcı rseven 21:36
- Sumplı Üçlü Set Akvaryum 150x50x50 rseven 21:36
- Led Armatür & Nixa Demir Gübresi BywenzeL 21:29
- L401 Yavru. 1e2d L15, 1e2d L66 Pleco voltran 21:25
- Un Kurdu Larvası hepatik 21:09
- Termometre / Dijital Derece cagdas_0606 20:36
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 20:36
- Rio Nanay, G.blue Ram, Sterbai Aquaboy 18:43
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 17:44
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 17:44
- Mobilyalı Ada Tipi Akvaryum 150-450 Lt vel1d 16:56
- Hydrocotyle Leucocephala, Myriophyllum Tuberculatu emregungor 16:42
- Christmass Moss Ve Pellia Moss emregungor 16:42
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler, Poso Salyangoz Oquanus 16:25
- Karides_vatoz Yuvası- Yeşil Su osmandbnl 16:19
- Blyxa Japonica osmandbnl 16:19
- Satılık 2 Adet Beyaz Ve Siyah Dişi Molly osmandbnl 16:19
- Temiz Muhtelif Malzemeler akvaryum12 15:39
KULLANICILAR
- 66 Online Kullanıcı, 36 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.