ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alganatay
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Şubat 2007 22:17
Son Ziyaret:
17 Aralık 2007 21:46
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 7 MESAJI

Bitkilerin karbon ihtiyacı
Erimekte olan bitkilerimi kurtarma yolları ararken yabancı sitelerden birinde bitkilerin karbon ihtiyacını karşılamak için mangal kömürünün filitreye yerleştirilmesi ile ilgilii bir mesaj okudum. Böyle bir uygulama yapıp başarılı olanınız var mı? Bunun bir yan etkisi olabilir mi?
Saygılar.
Gökhan ALGANATAY
İsmini bilmediğim resimdeki bitkim eriyor
Dün bitkiyi aldığım akvaryumcuya gidip danıştım. Bitki pek çoğunuzun söylediği gibi drecena imiş. Hatta discuslarla ilgili altta linkine verdiğim tartışmada bunun bataklık bitkisi olduğunu söyleyen bile çıkmış.
Doğrusu bu bitkinin görünüşü çok hoşuma gitmişti. Eriyip bitmesini ve bu arada akvaryumun suyunu rezil etmesini üzülerek seyrediyorum. Bu arada bu sıcak günlerde suyun ısısını düşürmek için uygulanabilecek yöntemler hakkındaki bilgiler için teşekkür ederim.
Saygılar,
Gökhan ALGANATAY
İsmini bilmediğim resimdeki bitkim eriyor
Tropik Balıklar besliyorum. Normalde sıcaklığı 26-27 arası tutuyordum. Şimdi de 28 ölçüyorum. Son zamanlarda büyük bir sıcaklık dalgalanması olmadı. Forumda okuduğum bir başka mesaja verilen yanıt üzerine acaba bunlar su bitkisi değil mi diye şüphelenmeye başladım.
 
G. ALGANATAY
İsmini bilmediğim resimdeki bitkim eriyor
Sayın üyeler,
Bundan bir ay önce bir akvaryumcudan alttaki resmi olan bitkiden iki tane aldım. O günden bu yana sağlıklı olan bitkiler aniden erimeye başladı. Yaprakları bitiyor geriye tel ile örülmüş gibi görünen çerçeveler kalıyor. Bunlar için ideal yaşama ortamını bulmaya çalışacaktım ancak bilki sitelerinde türlerini bulamadım. Erime nedeni ya da en azından türleri hakkında yardım edebilecek olan var mı?
Saygılar,
G. ALGANATAY
Beta kuyruğunda şişlik

Hızlı cevap için teşekkürler. Her ne kadar yazıda anlatılan belirtiler benimkine çok benzemiyorsa da umarım hastalığı ilk anlatılan apsedir. İkinci seçenek hiç de iç açıcı değil.

Saygılar,

Beta kuyruğunda şişlik
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Anüs kuyruk arasında belirgin şişlik. İçi sıvı dolu gibi bir görünüm.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 20Lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1 Labio

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: 100lt/saat dahili filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Betamda anüs ile kuyruk arasında içi sıvı dolu görünümü veren bir şişlik oluştu. 4 gündür sürekli büyüyor. Balık yüzme konusunda problem yaşıyor. Dibe doğru yüzmeye çalıştığında şişlik sanki hava dolu gibi geri geri yukarıya çekiyor. Yüzmek için çaba harcamadığı zamanlarda şişkin kısım onu su üstüne çekerek yan yatmasına neden oluyor.
Internet üzerinde gördüğüm enzer belirtiler hep karın bölgesindeki şişliklere işaret ediyordu. Bu durumu yaşayan ya da çözümünü bilen kimse var mı?
Baş aşağı yüzme...
Benzer durum yeşil tetrazonumda başıma gelmişti. İlk başta baş aşağı, daha sonra ters vb çeşitli şekillerde yüzdü. Intertteki araştırmalar hep yüzme kesesindeki bozukluğu işaret ediyordu. Bir hafta bekleyip kurtulmazsa balığı acısından kurtarmayı öneren yazılar dahi okudum. Ancak durumunda iyileşme gözlemlediğim için bir hafta sonrasında da bir süre bekledim. 10-15 gün içinde tetrazon tamamen düzeldi. Şu anda eskisinden sağlıklı olarak akvaryumumu süslüyor.
İşi şansa bırakmak istemezseniz swim bladder disorder, ya da yüzme kesesi ile ilgili başlıkları arayıp önerilen tedavilere göz atmak faydalı olabilir.
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.