ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
supiresiVkarides
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Aralık 2020 17:39
Son Ziyaret:
10 Ekim 2021 19:59
Toplam Mesaj:
19 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Minel Yıldız
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Tekirdag
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

40 lt bitkili Neon tetra Minel Y.

SON 10 MESAJI

Yavru Siyah Moli
Cevap için teşekkürler. Zaten akvaryuma balık eklemesi yapmak istemiyordum bitkili bir karides akvaryumuydu sadece hacmi daha sonra balık eklerim diye büyük tutmuştum. Yanlışlıkla geldiği için bu balığın cinsiyetini de bilmiyorum. Cinsiyet konusunda araştırmamı yaptıktan sonra farklı renklerde canlılar ekleyeceğim.
Yavru Siyah Moli
Akvaryumcudan karides alırken oradaki çalışan karides akvaryumundaki yavru bir siyah moliyi de yanına koymuş. (Eve gelince fark ettim.) şimdi balığım yalnız kaldığı için yanına yeni balık ekleyeceğim ancak sorum şu ki balık siyah ben turuncu moli eklesem olur mu yoksa yine siyah mı almalıyım? Bir de kaç tane eklemeliyim sağlıklı bir bakım açısından. (akvaryumda sadece elma salyangoz ve karides var balık yok akvaryum tam litreyi bilmiyorum 90-120lt arası olabilir)
Arkadan Sumplı Bitkili Nano Yeni Kurulum Sorular?
[QUOTE=motie]

Karides kaybınıza üzüldüm [:(] sebebi neydi ki acaba? Bu arada bende Kardinal Neon Tetra' ları çok seviyorum ama Ember tetralar daha ufak olduğu için düşük hacimde avantajlı sanırım. [/QUOTE]
Akvaryumun hazır olmaması veya balıklar yüzünden strese girmiş olabilirler diye düşünüyorum. Kardinaller de çok şık balıklar. Ember tetralar da aşırı sevimli balıklar. Ancak ember tetralar renkleri yüzünden sanırım akvaryumda silik gözüküyorlar.
Arkadan Sumplı Bitkili Nano Yeni Kurulum Sorular?
Neon tetra seçme amacım karidesler ile uyumlu sayılabilecek bir tür olmasıydı. Ancak ilk karides deneyimim pek yolunda gitmedi ve karideslerimin hepsini kaybettim malesef. Şimdi yeniden denemeye çekiniyorum. Zaten yeni bir akvaryumda bol moss ve karidesli bir ortam düşünüyorum :).
Listede çok fazla canlı türü var hepsi beraber yaşayabilse bile içerideki karmaşa pek benlik değil. Bitkili güzel bir akvaryuma Balıkların yanında karides ve salyangoz yeterli diye düşünüyorum. Tabi ki herkesin kendi zevki bu karmaşıklığı seven elbette vardır.
Arkadan Sumplı Bitkili Nano Yeni Kurulum Sorular?
[QUOTE=motie]Evet akvarist dostlar, bu tanka Kardinal Neon mu, Ember Tetra mı? Yoksa Rasbora mı ve kaç adet sizce? [/QUOTE]
Neon tetralı bir bitkili akvaryumum var. Renklerinin canlılığını izlemek akşamları çok büyük bir keyif benim için. Şimdi de karides eklemeyi düşünüyorum. (emin değilim henüz :)) Eğer akvaryum sahiplerini hala seçmediyseniz kesinlikle neon tetra öneririm. Keyifli hobiler.
Rotıfısh Kabuksuz Artemia Değişti Mi?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228360/160220211843301.jpg[/IMG]

20 dakikadır bu şekilde bir miktar çökme var ancak çoğu hala su üstünde. Biraz daha bekleyeceğim.
Rotıfısh Kabuksuz Artemia Değişti Mi?
Bu başlığı okuduktan hemen sonra verdiğim rotifish kabuksuz artemia siparişim geldi benim de aldığım yem suya batmıyor. Balıklarım yavru değil belki kuru yem olarak kullanılabilir.
Balığıma Yem
[QUOTE=Eymenkali]Kabuksuz artemia veya artemialı pul yem veya artemia çıkarıp verin benim 3 çeşit yemim olduğundan ben gerek görmüyorum ama siz verirseniz gözle görülür büyüme göreceksinizdir. (Ben almaya gitmiştim kabuksuz artemiayı adam ağtremya mi dedi neyse ondan almadım diğerine gittim o ne ya dedi başka yere gittim şehrimdeki en iyi petshopcu ya ne yapıcaksın onu dedi ben yicem diyecektim de neyse içimi döktüm)[/QUOTE]

Kullandığınız belirli bir marka var mıdır?
Balığıma Yem
Neon tetra beslemekteyim jbl gala pul yem veriyorum ancak ikinci bir yem almak istiyorum. Dönüşümlü atmak için önerileriniz nelerdir? Bir de japon balıklarına bezelye falan veriliyor. Kendi balıklarıma ne verebilirim. Cevaplar için teşekkürler. Keyifli hobiler.
Karidesler Zıplayıp Ters Dönüp Ölüyorlar
Malesef benim de başıma geldi. Siyah hagen kum ve torf kullanmaktaydım kumdan olabilir gibi duruyor. Bütün karideslerim öldü. Şimdi yeniden değiştirip kuracağım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.