ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
UnleasheaD
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Şubat 2007 23:35
Son Ziyaret:
09 Şubat 2020 02:38
Toplam Mesaj:
329 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Muhammed Taş
Doğum Tarihi:
30 Temmuz 1991
Yaş:
32
İl:
Adana
Meslek:
Öğrenci/Çukurova Üniversitesi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Muhammed Taş

SON 10 MESAJI

Yeni Kurulum Öncesi Kafama Takılan Sorular
[QUOTE=Yas400]Anladığım kadarıyla mavi beyaz ledlerden oluşuyor ışık bitkilerinize yeter ama mavi fazlalığı yosun yapabilir.
Bitki seçimleriniz bence başlangıç için yeterli ve kum olmadan gelişebilir türler.
Atakanpetshopta dediğiniz türler vardır muhtemelen biraz pahalıdır ama sağlıklı bitki gönderirler.
Gübreye başlangıçta gerek yok ama isterseniz kullanabilirsiniz.[/QUOTE]

58 cm olan boyunu aldım. Üzerinde 48 tane led var ve bunlardan 5 tanesi maviymiş. Atakanpetshop'a bakacağım, teşekkür ederim.
Yeni Kurulum Öncesi Kafama Takılan Sorular
[QUOTE=fatihkuzen]Tilki kuyruğunu boşver. Beş para etmez. Alternatifi sessiflora yada cobamba olabilir. Sessiflora daha yayılımcidir. Tilki kuyruğu kuma sabitlenmekten hoşlanmaz. Sürekli suyun yüzeyinde bırakman gerekir. [/QUOTE]

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Yazdığınız bitkileri tabana dikmek gerekiyor sanırım. Köklere sabitlenebilir mi?
Yeni Kurulum Öncesi Kafama Takılan Sorular
Merhaba arkadaşlar,

Akvaryum hobisinde yeni olmasamda bitki konusunda hemen hemen hiç tecrübem yok. Şöyle ki geçen sene küçük bir akvaryumda java fern, java moss gibi türleri bile hayatta tutamadım. Haftaya 80*35*35 ölçülerinde kuracağım akvaryuma bitkide eklemek istiyorum.

https://www.aliexpress.com/item/32891506894.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.5f2b4c4dBD8Ziz&fbclid=IwAR2kmbw5vOSS3O6DD7sb6tzrFbAOWlrkp-NnEdIHr-41xLHi_7uo9Z8B_ro

1-Linkini verdiğim ışıktan satın aldım. İyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum açıkçası. Bitkiler için ne kadar yeterli bir ışıktır acaba?

2-Taban malzemesi olarak ince bir kum kullanacağım sadece. Bu nedenle ekilen bitkilerden kullanmayacağım. Su üstü bitkiler, yüzen bitkiler yada köklere bağlanan bitkilerden kullanmak istiyorum. Java fern, Anubias, Tilki Kuyruğu, java moss gibi bitkiler düşünüyorum. Akvaryumda canlı doğuran beslemeyi düşünüyorum. Hem yavruların saklanabileceği hem de bakımı kolay bitki önerileriniz var mıdır?

3-Yukarıda yazdığım bitki türlerini farklı kargolarla uğraşmamak için tek bir yerden almak istiyorum. Önereceğiniz bir site, kişi vs varmıdır?

4-Saydığım bitki türleri için all in one olan seachem flourish gibi sıvı gübrelerden birini alırsam faydası olur mu yoksa gerek yok mudur?


Biraz uzun ve fazla soru sordum sanırım. Okuyacak ve cevaplayacak herkese şimdiden çok teşekkür ederim. İyi günler.
Leopard Gecko Bilgi
Ankara'da sıcaklık gündüz 30 dereceye kadar çıkmıyorsa ve gece 20 derecenin altına düşüyorsa öncelikle ısıtıcı ped alman gerekebilir. Onun dışında alman gerekenler içine saklanabileceği bir mağara, kalsiyum tozu. Eğer ingilizcen var ise çok sayıda yabancı kaynak bulabilirsin leopar gecko gereksinimleri ile ilgili.
Dovii, Zonatum, Trimac, Haitiensis, Fredy ve Diğerleri
Belki önceki sayfalarda yazıldığı için çok özür dileyerek soruyorum. Acaba ne zaman satışta Festae, Dovii yada Pbass yavruları olacak?

Türkiye'de bulunabilen Zebra, Astronot, Jack Dempsey, Texas, Jaguar, Severum, Green Terror, Ateş ağız, Midas gibi türlerin hepsini besledim, büyüttüm yada ürettim. Sırf başlıkta yazan türleri bulamadığım için akvaryum hobisinde son zamanlarda heyecan kaybı yaşıyorum açıkçası.
Mersin (İçel) Akvaristler
Açıkçası pet shoplardan neler beklediğinize bağlı. Bende Mersin'de yaşıyorum. Malzeme temin etme konusunda hiçbir şekilde pet shoplara ihtiyacınız yok. Aynı gün gönderim yapan, fiyatları son derece uygun olan birçok internet sitesi var. Reklam yapmış olmamak için isim vermiyorum. Canlı konusuna gelincede Adana'da ve İstanbul'da da birçok petshop gezdim. Petshoplarda bulunan canlılar bellidir. Japonlar, Astronotlar, Malawiler, çöpçüler, pengasuslar vs her yerde aynı bunlar. Birde başlıkta arayıp bulunamayan canlılardan bahsedilirse belki yardımcı olabilirim. Mesela eski Gediz sinemasının karşısında Dev Akvaryum adında tüm Türkiye'ye satış yapan bir yer var. Ancak perakende satışta yapıyorlar. Piyasa değeri 8-10 lira olan balıkları 2 liradan aldığımı biliyorum. Amerikan Cichlidler ile ilgileniyorsanız Forum'un olduğu caddede foruma varmadan kademeli olarak yükselen bi köprü var. O köprünün hemen baş tarafında sağda bir çiçekçi var. Adam dükkanının yanında üretimhane kurmuş ve son derece güzel Amerikan Cichlidler var. Belki de başka yerde bulamayacağınız kalitede saf midaslar üretiyor. Bu tip ayrıntıları bilmek gerekiyor sanırım. Böyle başka yerler bilenler varsa ve paylaşırlarsa sevinirim.
Leopard Gecko
[QUOTE=senveben2] Benim Oscarıma benziyor.Çok şirin.
Ne tür yiyeceklerle besliyorsunuz ?
[/QUOTE]

Unkurdu ve Dubia Roach ile.
Leopard Gecko








5 buçuk aylık olan dişi olduğunu tahmin ettiğim High Yellow morphunda Leopard Gecko.
İguana mı yoksa Gecko mu ?
Geckodan kasıt Leopard Gecko sanırım. Bende 1 adet besliyorum. Bakımı en kolay olan ve masrafı en az olan sürüngen.

Başka bir forumdaki yazımı buraya kopyalıyorum umarım yardımı dokunur.

"Leopard Gecko Afganistan, Pakistan ve İran, Irak arasındaki bölgede yaşayan bir çeşit kertenkele türü gördüğün gibi  

-1980'li yıllarda doğadan toplanan Leopard Geckolar bir takım insanlar tarafından beslenmeye başladı ve üretildi. Zira süreç geçtikçe beslenmesi ne kadar kolay ve beslenmeye uygun bir hayvan olduğu anlaşılınca gün geçtikçe popülerleşti. Özellikle son yıllarda Avrupa ve Amerika'da son derece popüler ve bulunması kolay. Neden popülerleştiğini açıklayacak olursam da; 

1-Beslemek için çok büyük bir ortam yaratmak zorunda değilsiniz. Ortalama olarak 60*30*30 ölçülerinde bir akvaryum yada plastik kap yeterli oluyor. Ancak tabiki görsel açıdan akvaryum çok daha uygun. 
2-Son derece uysal hayvanlar. Elinize alıp istediğiniz kadar rahatsız etmeye çalışın yinede en küçük bir ısırma yada saldırma eğiliminde değiller. 
3-Gececi oldukları için diğer sürüngenler gibi güneş ışığına ihtiyaç duymuyorlar. Bu nedenle 6 ayda bir fiyatı 60-70 lira olan uv lambalarından almak zorunda değilsiniz. 
4-Sadece etçil olarak böcekler ile besleniyorlar. Unkurtları en sevdiği yemler. Türkiye unkurdu satışı yapan antalyada bir firma ve birkaç kişi var. O nedenle canlı yem bulmak sorun olmuyor. Yapabiliyorsanız Arjantin hamamböceği veya çekirge de vermek onlar için daha faydalı olacaktır. 
5-Kokuları yok. Çok fazla bi bakımları yok. 1 yaşına kadar 2 günde bir kez besliyorsunuz ondan sonra 3 günde bir kez. Hergün akvaryumundaki taze suyunu kontrol etmeniz ve eğer dışkıladıysa dışkısını almanız yeterli. Ki zaten 2-3 günde bir hatta bazen 6 günde bir kez dışkılıyorlar. 
6-Kesinlikle çok dayanıklı hayvanlar. En büyük ölüm sebebi insanların elinden düşürmesi olarak yazılıyor. Yani gereken ortamı sağladığınızda doğal yollarla ölme olasılığı düşük ve 30 yaşına kadar varan örneklerin bulunduğunu belirtelim. 
7-Oldukça farklı renkleri var ve her geçen gün farklı eşleştirmeler yoluyla yeni renkler üretiliyor. 
8-Başlarken pek de bir masrafları yok. Bugün ufak bi japon balığı bile yapmak isteseniz dış filtre, ısıtıcı derken çok yüksek paralar ödemek zorunda kalıyorsunuz. Akvaryumumda olduğu için biliyorum kesinlikle su değişimi, filtrasyon gibi konular nedeniyle akvaryum daha zor. Leopard Geckolar için kışları ısıtma gerekiyor. Bunuda ısıtma pedlerini akvaryumun altına koyarak sağlayabiliyorsunuz. 

Daha öncede belirttiğim gibi son yıllarda o kadar popülerleşti ki youtube arama kısmına Leopard Gecko yazdığınızda zaten merakınızı giderecek yüzlerce video bulabilirsiniz. Aynı şekilde nasıl bakılacağı konusunda oldukça ayrıntılı bilgi veren çok sayıda yabancı kaynakta var ki bunları google yoluyla bulabilirsiniz. 
Yavru Texas Akvaryumum (400 litre)
[QUOTE=Yece]İç filtrenizi ön cama doğru ya da eğik vaziyette arka cama koyarsanız en azından balıklar için yüksek akıntıyı engellemiş olursunuz. Taşların gelişi güzel dağıtımı doğal bir hava yaratmakta [/QUOTE]

Balıklar daha küçük iken iç filtre aynen dediğiniz gibiydi. Ancak şu anda akıntıdan etkilendiklerini sanmıyorum. Akvaryum genişliği 60 cm olduğu için öyle güçlü bir akıntıda yaratmıyor. Öneriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.