ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
flow34
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
40
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Eylül 2021 10:30
Son Ziyaret:
01 Eylül 2022 09:37
Toplam Mesaj:
24 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
flow
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih

SON 10 MESAJI

Eheim Professionel 4 250 Xtender Özelleğini?
Sanırım debi düştüğünde tıkanıklığı belli bir süre açma ve filtre temizliğini gene belli bir süre ertelemeye yarıyor. Debi düştüğünde açmak daha mantıklı olur diye tahmin ediyorum.
50x30x30 Akvaryum
Merhaba, linkteki konuyu dikkate almanızı rica ederim

https://www.akvaryum.com/Forum/catlak_akvaryum_teslimi_k919910.asp
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232327/051220211203321.jpg[/IMG]
Yeni Akvaryum Kullanıcina Tavsiyeleriniz Nelerdir.
Merhaba, yukarıda verilen bilgilere ek olarak lepisteslerde dişi nüfusu erkek nüfusunun 2 veya 3 katı olması gerekir. 2 erkek için 6 dişi uygun olur. Erkekler devamlı aynı dişinin peşinden koşacağından dişi yorulur, stresse girer. Bu da hastalığa sebebiyet verebilir.
Lepistes Teşhis Ve Tedavi Hk. Bilgi
[QUOTE=Saussure]Balığınıza üzüldüm, umarım diğer balıklar sağlamdır. [/QUOTE]

Mert bey selamlar. Tavsiyeniz işe yaradı. Diğer bir balığımda da aynı semptomlar vardı 7 günlük bakto tabs yemlemesi ile toparlayıp normale döndü. Önümüzdeki hafta yavru bekliyorum umarım sağlıklı doğarlar.
Bitkili Akvaryum Da Yavru Lepistes.....
Merhaba, bende 2 aydır lepistes bakıyorum. Ana tankın yanına doğum için 2. bir tank daha aldım. 2 hamile lepistesim bu tankta doğum yaptı. Bir kaç gün sonra anne lepistesleri ana tanka aldım. Su değişimi sırasında artık kepçeden mi dip çekim hortumundan mı bilmiyorum ana tankta 5 tane yavru gördüm. Elodea ve su marulu ile sıklaştırdığım bölgede takılıyorlar. Yani saklanma-kaçma alanı olduğu sürece problem olmuyor. Bendeki yetişkin lepistesler çok agresif değiller yavrulara hamle yapıyorlar ancak yavru kaçtığında peşine düşmüyorlar. Bundan sonraki doğumları ana tankta doğal haline bırakarak yaptıracağım. İlk doğum anında kendini kurtaran kurtarır. diğer türlü her ay 70-90 tane yavru almak bunlara bakmak zor olacaktır.
Ev Yapımı Yem Denemesi Vol.1
Son durum nedir? Ne kadar süre ne şartlarda sakladınız?
Lepistes Teşhis Ve Tedavi Hk. Bilgi
Dün akşam eve geldiğimde balık ölmüştü. Diğer balıkları izliyorum bakalım suda genel bir hastalık mı var yoksa bu balığın özelinde bir durum mu bekleyip göreceğim. 7 günlük ilaçlı yem tedavisine başladım.[EDIT]flow34,2021-11-26 17:34:22[/EDIT]
Lepistes Teşhis Ve Tedavi Hk. Bilgi
[QUOTE=Saussure]Fatih bey selamlar, Seachem Paraguard ana tankta uygulanabilir ancak iç parazit için değildir, dış hastalıklarda etkilidir. Metilen mavisi de pek bir işe yaramayacaktır. Bakarak teşhis maalesef pek mümkün değil, boşa kullanılan ilaçlar balığın organlarını yoracaktır, ve ilaca dirence yol açacaktır.

Diğer yandan balığa müdahale edilmemesi olmaz, ben de Bakto Tabs denemenizden yanayım. Eğer isterseniz kargo ödemesini karşılarsanız elimdeki Baktotabs'lardan yollayabilirim size, bir süre önce aldım, kullandım ve şimdi kutu öylece duruyor, bir hafta tedavilik yollayabilirim. [/QUOTE]

Mert bey ince düşünceniz için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz ilaçlı yemi sabah sipariş geçtim. Muhtemelen yarın elimde olur. Tekrardan teşekkürler. Yem harici elden pek de bir şey gelmiyor anladığım kadarıyla. Bekleyip göreceğiz.
Lepistes Teşhis Ve Tedavi Hk. Bilgi
Arkadaşlar merhaba,

[B]Akvaryum : [/B]40 litre / 2e 6d lepistes / low teach / biyolojik filtre malzemesi ile desteklenmiş eheim şelale filtre / tetra ısıtıcı / 26 derece sabit / haftalık %20 su değişimi
[B]Şikayet :[/B] Çoğunlukla dipte sabit durma, solungaçların fazla ve sık açılıp kapanması.
[B]Besleme : [/B]
Sabahları dönüşümlü canlı ve kurutulmuş artemia, kurutulmuş su piresi, kurutulmuş kan kurdu, omega one freshwater flakes, sera vipan
Akşamları dönüşümlü tetra-trpical-sera bitkisel yemler, bezelye, sarımsaklı yem
Balığın yeme tepkisi ne çok istekli ne çok tepkisiz.

Balıkta karın şişliği, sırt kamburluğu, karın siyahlığı ve arka tarafında açıklık görünce doğum zamanı geldi sandım. Bu durum 3 gün kadar devam etti. Bu sabah şişliğinin geçtiğini karnındaki siyahlığın azaldığını gördüm. Yavruluk kullanmıyorum. Akvaryumun bir bölümü elodea ve su marulu ile destekli. Yani saklanma alanları mevcut ancak herhangi bir yavru göremedim. Diğer balıkların yemiş olma ihtimali var ancak diğer 2 dişi lepistesim 2 hafta önce doğum yaptı yaklaşık 70 tanesi saklanma alanlarında hayatta kaldı. Yavrular şuan diğer tankta. Ekstra 3. bir tankım olmadığı için karantina yapamıyorum. Okuduklarımdan iç parazit olma ihtimali üzerinde duruyorum. Seachem Paraguard işimi görür mü ve ana tankta uygulayabilir miyim? Ya da ne tavsiye edersiniz. Eğer ısıtıcı, filtre olmadan 1 gün yaşayabilir ise saklama kabında işlem yapabilirim. Bilgi rica eder şimdiden teşekkür ederim.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=HcOOeeKen3k&ab_channel=FatihErtek[/VID]

[EDIT]flow34,2021-11-25 11:12:28[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.