ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gian_luca
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Mart 2007 02:31
Son Ziyaret:
22 Nisan 2012 00:59
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ayhan acar
Doğum Tarihi:
30 Kasım 1977
Yaş:
46
İl:
Izmir
Meslek:
ekonomist
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

çağdaş şenaçıkol

SON 10 MESAJI

Arka fonum bitti ( resimli )
Tebrikler güzel olmuş  metin bey... Biraz mağara olsa ve kırmızı kum olmasaydı daha süper olurdu. Ama ilk iş için güzel bir çalışma olmuş. İkinci akvaryumda başarılar
fon bitti arkadaşlar resim koydum

[QUOTE=baygul]Bir arka fon akvaryumu ne kadar değiştirir ki sorusuna açık bir örnek.Elinize sağlık.[/QUOTE]

İyi ya da kötü hakikaten bir arka fon çok farklı bir etki yapıyor. Tebrikler.

Arka fon için yardım ( acil )
Metin Bey, öncelikle tekrar kolay gelsin diyorum. Fon rengi için balıkların cinsi de önemli olabiliyor. Mesela tetralar açık renk sevmiyorlar. Ayrıca ışıklandırma sisteminiz nasıl olacak? Kuvvetli ise arka fonun açık renk olması balıkları rahatsız edebilir. Benim kişisel beğenim ve tavsiyem arka fonun koyu renk olmasıdır. ( Koyu gri veya siyaha yakın ) Beyaz kumu da biraz midye kırığı ile karıştırısanız bence harika bir görünüm olur. Tabi ki kum rengi de balıklar için önemli... Bu arada arka fondan bağımsız olarak kayalar yerleştirecek misiniz? Onların renkleri de önemli.
LCD ekran ile arka fon
Ekranın enerji yayımı ne olacak ? Sürekli ekrana bakmak ya da ekrana yakın olmak insan fizyolojisini bile etkilerken balıklarımıza ne yapmaz?  Ya da en iyi ihtimal sürekli ekrana bakmaktan yakında kavanoz dibi kadar gözlükleri olur.
Ayna arkafon
Balıklar aynayı görünce önüne toplanıp akvaryumda hiç dolaşmayabilirler. Böyle bir sorun olabilir. Bu da senin seyir keyfini engelleyebilir. Güzel arka fonlar gibi de doğallık hissini de vermiyor gibime geliyor. Ne kadar doğal o kadar güzel.
Bilen varmı ?
Bazı ithal balıklar problrmli olabiliyor. Ondan dolayı olabilir. Bu balık sanırım bir zebra. Belki akvaryumdaki balıklarla uyuşamamış olabilir. Rahatsız edecek bir balık var mıydı? Senin akvaryumun suyu 26 dereceydi ama akvaryumcunun akvaryum su ısısı kaçtı? Pek çok sebep olabilir. Akvaryumdaki ekolojik denge henüz oturmamış olabilir. Tetra aqua safe start kullanabilirsiniz. Aklıma gelenler bunlar şimdilik. Bol şans...
G.amerika Akvaryumum.(son resimler 17 te)
Çok güzel olmuş; ellerinize sağlık.Nacizane düşüncem akvaryumun önüne aralıklarla diktiğiniz ufak bitkileri daha bir araya toplasanız sanki daha doğal görünür.  Böyle biraz fazla tasarım gibi duruyor...Saygılar.
Arka fon için yardım ( acil )
Ben de şu an yapıyorum bir tane...İri köpüklü straforlardan kullanıyorsan mutlaka elektrik süpürgesini yanında tut.Çok yayıntı oluyor. ( Hanımla problem olmasın  ) Bir de straforu yapıştıracağım dediğinize göre büyük bir şey olacak.Aman dikkat...Ana detayı falçatayla verip, yumuşak efekt vermek istediğin yeri ısı kullanarak düzelt. Bir de son derz katında kurumadan 3 saat önce önce bulaşık teli kullanırsan güzel efekt oluyor.Sana iyi çalışmalar.
Balıklarım neden gezmiyor
Filitreniz güçlü olup akıntısı balıkları yormuş olabilir. Ya da akvaryum yeni  mi bilmiyorum ama bir şekilde camda bir ayna misali yansıma yaratıp balıkların ilgisini çekiyor olabilir. Çok sebep olabilir...Biraz detay lazım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.