ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
omer57
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mart 2007 18:18
Son Ziyaret:
17 Eylül 2012 22:34
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer Vargül
Doğum Tarihi:
19 Kasım 1957
Yaş:
66
İl:
Denizli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

http://www.clubkanarya.com
Ömer Vargül

SON 4 MESAJI

Sonunda küçük üretimhanem bitti resimler 4 te
Akvaryum Hobicilerine yeni katıldım arkadaşım üretimhaneni yeni gördüm.
Hayırlı uğurlu olsun.
Allah Gönlüne göre versin. Başarılar...
halongan2007-05-02 21:46:36
sarı prenses cinsiyeti?
http://www.fishhead.com/articles/ventsex.htm   adresindeki ingilizce yazının çevrilmiş şeklidir.
 
 
 
Benim, en genellikle sorulan olduğum soruların biri, balığın seksini kararlaştırmanın nasıl olduğudur. (Erkekler ve dişiler, benzer bakar) cinsel bakımdan tek şekilli türün seksini kararlaştırması için sadece pozitif yol, deliğin sınavı iledir. Bu pratik, öyle göstermeye genellikle başvurulandır. Delik, nedir ve, o, nerededir? Delik, balığın, her iki yumurta veya spermi boşaltacak olduğu anüs ve anal yüzgecin arasında açıklıktır. Delik, öyle üreme organlarına ait tomura hem de başvurulandır. Ovipositorun (Yumurta tüpü) hem de, deliğe başvurduğu dişiler için terim. Bakılacak senin olduğu sol gösterilerde fotoğraf. Bu makalede fotoğraflardan en çok, alın, balıkla, senden uzakta işaret ediyor olan balığın başıyla yön verdi, ve ve baş aşağı döndü. Ayrıca fotoğrafını çekilen bütün örnekler, cinsel bakımdan olgun erişkinlerdi. Tecrübeyle sen, öyle kesinliğin yüksek bir derecesiyle yaşın dört ayına üç olarak bazı türün seksini erkenden kararlaştırabileceksin.

Aşağıda resmedilen ilk altı tür, mouthbrooding cichlidstendir. Dişi mouthbrooders, onların substrate yumurtasından çapta çok daha büyük, karşı taraflar koyuyor olan bir yumurtayı koyacak. Bu yüzden deliğin çapı, ayırmak için hem de çok daha büyük ve daha kolaydır. Sadece bunların ne kadar kolay olduğunu görmesi için Tropheus moorii ve Petrochromis trewavasaenin fotoğraflarına bak, türün, sekse olduğu mudur. Karşıt şekilde biraz substrate yumurta tabakaları, ayırmak için biraz daha çok zor olabilir. Neolamprologus tretocephalus örneğin delik boyutunda farkların yakınında sahip değil, ve gerektirecek, biraz daha çok, dişilerden erkekleri kararlaştırmayı geçirecek. Bazı olaylarda orada hem de, erkek ve dişi deliğin arasında bir pigment farkı olacak. Julidochromis regani, kendisinde erkeğin, uzatılan incelmiş olan bir tomura sahip olacak olduğu bir türün bir örneğidir. Bu türde sen, soldan sağa deliğin karşısında senin parmağına hareket edebilirsin, ve tomur hem de, hareket edecek. Fotoğrafta J. reganiden ben aşağıda, soldan sağa benim parmağıma hareket ettim. Senin, tomurun, kendisinde benim, benim parmağıma hareket ettiğim yönde işaret ediyor olduğunu görebildiğin gibi.

Son fotoğraf aşağıda, Tropheus mooriinin ağzının bir profil resmidir. Ben, bu makalede onu kapsadım çünkü dişiden erkeği kararlaştırmakta fazla bir alettir. Senin, erişkin erkek Tropheus'un üst ve daha aşağı dudaklarının, çok daha kalın olmaya yöneldiğini fark edecek olduğun gibi ve daha çok dişiden telaffuz ettiğin gibi. Tropheus, deliği sınayarak kolayca seksli olabilir, ama bu, seksi önceden belirlemen için sana yardım edecek, sen, balığı alınca. Dudakların bu koyulaştırıcısı çok daha fazla, içeride genç erişkinlerden daha yaşlı erişkinlerde telaffuz edilir.

Benim, gösteren süreçte gerekli bulduğum aletler, bir kuyumcu büyüteci, bir Optivisor ve iyi hafif bir kaynaktır. Kuyumcu büyüteci, en azından bir 20mm lensine sahip olmalıydı. Bir Optivisor, ticari isimdir, bir baş, lensi büyütmeye bindiği için. Bu maddelerden her ikisi, bir mücevherat tedarik deposunda satın alınabilir. Ayrıca ben, dört kovayı tavsiye edecektim. Niye dört kova? İlk kovada sen, bütün balığı olmak seksli yerleştireceksin. Solda bir kova ve bütün balıkla birinin doğru tarafını yerleştir. Eğer sen senin, balığa baktığın gibi ve, erkek veya dişinin bir kararlılığını yapabilirsen, doğru kovada erkekler ve sol kovada dişileri koydu. Eğer sen, onun ne olduğu emin değilsen, dördüncü kovada onu koyma. Bu, bu balığı çok fazla zamana tutmaktan seni engelleyecek. Sen muhtemelen, kararsız kova boyunca birkaç kez gitmeye son vereceksin. Ben, doğru kovada erkekleri niye koydum? İyi, çünkü erkekler, her zaman doğrudur! Sadece bir şaka, hiçbir nefret postası, memnun etmez.

Balığı sınamak, etrafta 30 saniye daha çoğu boyunca sudan dışarı onları tutmazken. Senin, daha fazla 3 kere olduğundan bir balığı sınamadığın zamanların sayısını tutmayı dene. Ben, senin ilk olarak, çok narin Tanganyikan türünün bir kısmının aksine dayanıklı Mbuna'yla bu prosedürü denediğini tavsiye edecektim. Ayrıca senin, senin, ıslak bir elin olduğu balığı tuttuğun zaman o kesinlikle olursun. Balığın, kendisinde senin, daha daha usta olacak olduğun elde edilen bir beceri olduğunun cinsiyetine bakmayı göstereceksin, senin, sınadığın balık avlayacaksın. Başlangıçta sen zorlukla, bazı türde farkları görebilirsin, ama onlar bazı tecrübeden sonra, kararlaştırmak için çok daha kolay olacak.

DIY Taban Filtresi

Merhaba AKVARYUM SEVEN ARKADAŞLAR

Bende akvaryum kurdum ve bu işte yeniyim gençlik yıllarımızda akvaryum vardı ama sanırım öylesine idi.Şimdi emekli olduğumdan boş vakitlerime akvaryumlarla geçiyorum.% ay önce ilk akvaryumum 65 boy x 23,5 en x40 yüksekliğinde idi akvaryum ve balık zevkinden dolayı yetersiz gelmeye başladı ve 100 boy x 30 en x 47 yükseklikte yeni akvaryum aldım aradan 3 ay geçti tabiki bu arada Malawi'lerden sarı prens beslemeye başladım 34 tane yavru aldım şimdi 5-6 cm.ler akvaryumun tatından dolayı şimdide 150 boy x 60 en x 70 yüksekliğinde yeni bir akvaryum yaptırıyorum.Bu arada arka fon ve dip temizleme projelerei geliştirdim yeni akvaryuma yapmaya düşünüyorum dip temizleme projemide sizlerle paylaşmak istedim.Umarım beğenirsiniz.

http://img147.imageshack.us/my.php?image=imalatyu6.jpg

http://img147.imageshack.us/my.php?image=imalat1dk2.jpg

Ömer VARGÜL mailto:ovargul@gmail.com

Arka fon için yardım ( acil )

silikon kullanırken dikkattttttttttt

http://www.henkel-ua.com/products.aspx?markaId=6

en iyisi bu fiat olarakta 5 ve 7 YTL arasında ben 6 YTL aldım başka bir firmaya girdik orada 5 YTL idi tabiki almış bulunduk

omer572007-3-16 15:25:58

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.