ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
seyithan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Mart 2007 13:20
Son Ziyaret:
20 Nisan 2010 17:30
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat çetin
Doğum Tarihi:
15 Ağustos 1975
Yaş:
48
İl:
Istanbul
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


550lt.+150lt.(sump)
10 kişilik frontosa ailesi

SON 10 MESAJI

Frontosa tür ve cinsiyet
Ben Eyüp'te oturuyorum biraz uzağız. Tavsiyelerinizi değerlendireceğim. Bu arada akvaryum filtrasyonu ve su değerleri iyi. Yem olarakta sera ve tetra kullanıyorum, daha hiç canlı yem vermedim.
 
Salih bey sizede verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.
Frontosa tür ve cinsiyet

Cevabınız için teşekkür ederim Hayri Bey. Bu arada soyisim adaşıyız. Anüs vent kontrolünden pek anlamam, acemilik yapıp balıkları hırpalamak istemiyorum. Akvaryum 550lt.

Radinant2009-01-19 01:52:29
Frontosa tür ve cinsiyet
  Değerli uzman akvarist arkadaşlar resimlerdeki frontosaların türü ve tahminde olsa cinsiyetleri hakkında bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. Bu balıkları yaklaşık bir yıl önce ve hepsi aynı boyda iken almıştım. Şu anda iki tanesi çok büyüdü diğerleri küçük kaldı. Cevaplarınız için teşekkür ederim. (cinsiyetlerini erkek dişi adedi olarak tahmin etsenizde olur ayırmayı düşünmediğim için hangisinin erkek hangisinin dişi olduğu farketmez. Benim merak ettiğim sadece dişi erkek oranı uygun mu) seyithan2009-01-18 20:37:57
SUMP DÜSÜNCEM
Bu sistem bence çok tehlikeli. Nedeni ise gayet basit, iki motor arasıdaki çok küçük bir debi farkı ve veya dış filtrenin bir şekilde durması pekte hoş olmayan sonuçlar doğuracaktır. Bunun yerine tankı deldirmeyi yada overflowbox yapmayı denerseniz daha iyi olur. Kolay gelsin.
DIY BALİK YAKALAMA
Güzel fikir, ancak tropheus besleyenler için canlı yem tehlikeli. En büyük çilem akvaryumdan balık yakalamak. Daha kayalıkları çıkarmadan balık yakalamayı başaramadım. Bu yüzden bir sürü yavru balık akvaryumda helak oldu.
Sıcak havadan ısıtma
Büyük akvaryumlarda bir katkısının olacağın pek sanmıyorum, ama fikir enteresan. Küçük akvaryumlarda denemekte fayda var. Eğer böyle ısınabiliyorsa aynı zamanda böyle de soğuyabiliyordur. Benim hava pompası balkonda çalışıyor. Kışın içeri almakta fayda olabilir.
Metal depodan, akvaryuma geçiş(yeni rsm sayfa3)
Enteresan ve güzel bir çalışma olmuş. tebrik ederim.
Yeni akvaryumum (Yeni canlılar eklendi)
Tebrik ederim çok güzel bir akvaryum olmuş. Tam benim istediğim gibi...
neutral silikon
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. fakat kullanılan silikon akvaryum silikonu değil. bugun biraz araştırdım bu silikon bauhausta var ve akvaryum silikonun yaklaşık iki katı fiyatla satılıyor. piyasada buna naturel silikon diyorlarmış. stand görevlisinin söylediğine göre diger silikonlardan daha kuvvetliymiş. bu araştırmadan onra biraz içim rahatladı. teşekkür ederim.
neutral silikon

Hayırlı günler.

Yaklaşık bir hafta önce 10mm camdan 150x60x55 ölçülerinde bir akvaryum yaptırdım. Akvaryum evde yapıldığı için kalan tüplerden silikonun sista neutral marka oldugunu gördüm. üzerinde %100 F109 silicone yazıyor.

Degerli ustalarıma sorum sizce bu silikon sağlamlık açısından akvaryum için uygunmudur. İleride tatsız bir sürpriz yaşamak istemiyorum.

( Usta akvaryumu yaparken altta ve üstte 10cm kalınlığında boyuna ve üçer adet enine kuşak kullandı. )

Vereceğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkür ederim...

 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.