ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
metehan0106
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
19
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Haziran 2024 19:21
Son Ziyaret:
21 dakika önce
Toplam Mesaj:
13 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
13 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Metehan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Metehan

SON 10 MESAJI

Karadeniz Ekosistem Tavsiyesi
[QUOTE=Metehanakvaryum]Merhaba arkadaşlar herkez komik yorumlar yapmış filtre biraz yanlış duruyor😅 bu arada akvaryum ortamını değiştircem elma salyangozu üretimindede galiba başarısız Olcan bu yüzden bunu sordum çok küçük olsa bile orda bir ekosistem kurmak mümkündür biraz araştırma yapın[/QUOTE]

kur o zaman olm niye soruyon bize ahdhwkdhhdjddj
Akvaryum İçin En İyi Şey Hiçbir Şey Yapmamak!
Doğal dengenin oturmasına izin vermek, olabildiğince bitkinlendirmek, dengeye çok müdahale etmemek gibi bazı temel konularda çok haklı ama bazı şeyleri çok abartmış. (su değişimi yapmamak, dip çekimi yapmamak, ölen balığı akvaryumdan çıkarmamak :D? gibi) E tahmin edersiniz ki bu ölçüde müdahale etmezseniz de sapsarı bir suyunuz, yosunlu camlarınız, seyir zevki dipte bir akvaryumunuz olur. Temel konudaki bilgilerini alıp abartılarını kendine bırakmak gereken bir amcamız kısacası.
Akvaryum Hobisi Sohbetleri
Bu hobiye meraklı, araştırmacı şekilde yaklaştığınızda gerçekten size katabileceği çok bilgi var. En basitinden küçük bir ekosistem oluşturuyoruz ve bu bana doğanın nasıl sürdürebilir kaldığını, normalde hesaba o kadar da katmayacağımız bakterilerin, mikro canlıların en önemli oyuncular olduğunu öğretti. Onun dışında su değerlerini okumak olsun, bitki yetiştirmenin mantığı olsun daha nice sayamayacağım bilgi kattı bana. En önemlisinin her hobide olduğu gibi kattığı mentalite olduğunu düşünüyorum. Bir şeylerle uğraşan ilgi gösteren insan sürekli gelişir, öğrenir, dediğiniz gibi kişiye huzur getirir. "Altı üstü akvaryum ne anlatıyon" diyenler de olacaktır, ben uğraştığım her hobiyi bir öğrenme fırsatı olarak görüyorum.

Ayrıca çok güzel bir konu fikri gerçekten, herkes kendi düşüncesini paylaşsın lütfen, okumak keyifli olacaktır.
70*35*25 Lowtech Akvaryum Kurulum
Tertemiz ve şık bir tasarım olmuş. İlk akvaryum deneyimine göre çok başarılı. 💯👏🏻
Akvaryum Su Üzerinden Gitmeyen Tabaka
Arkadaşlar uzun uzun yazmayı gerektirecek bir durum değil gayet normal bir şey. Biofilm tabakasıdır bakterilerin aktiviteleri nedeniyle oluşur. Su üstü hareketli değilse birikmesi de gayet doğaldır. Zararlı da değildir, sadece su yüzeyinden gaz alışverişini azaltabilir. Filtre çıkışını su yüzeyini hareketlendirecek şekilde ayarlarsanız başka bir şey yapmanıza gerek yok.
Türler Nasıl
En beraber olmayacakları özellikle derlemişsiniz gibi olmuş. İnternetten uyumlu türleri küçük bir araştırmayla kolayca bulabilirsiniz.
Lepistes Balığımın Yavruluğa Koymak Hata Mı?
Çok emin olmamakla beraber daha 1 hafta civarı süresi var gibi geldi. Asıl söylemek istediğim yavruluğun sağlıksız, dişiye stres veren bir metod olması. Akvaryum yeterince bitkiliyse yavruluğa koymanıza hiç gerek yok, değilse akvaryumu bitkilendirerek yavrulara saklanacak alan oluşturmanız dişi balıklarınız için daha iyi olur, siz de uğraşmamış olursunuz. Substrat bile gerektirmeyen direkt suya koyduğunuzda rahatça büyütebileceğiniz birçok bitki türü mevcut biraz araştırarak bulabilirsiniz.
Karides Akvaryumunda Kuş Pisliği
Hocam okurken ne okudum ben diye sorguladım, siz yazarken ne yazıyorum ben diye hiç mi düşünmediniz, sizce gerçekten mantıklı olabilir mi şu olay? İnsanlar doğrusunu anlatıp cevap verince de sanki siz sormamış gibi savunmaya çalışmışsınız [:D][:?]
Akvared Akvaryum Bitkileri
Selamlar, 1 alışverişim oldu. Bitki formları güzeldi ancak adi salyangoz ve su mercimeği de bitkilerle beraber geldi maalesef.
Akvaryum Camında Solucan Sorunu
[QUOTE=Bettamtailung]
Akvaryumda sadece betta var daha önce betta varken sayıları çok artmıştı görüntü olarakda rahatsız etmişti bu sorunu kökten nasıl çözebilirim[/QUOTE]

Kökten çözme gibi bir imkan yok, sayıları çok fazlaysa çok fazla atık var demektir. (çok yemliyor olabilirsiniz, çürüyen-kuruyan bitki yaprakları vs. çok fazla olabilir.) Bu atıkları kumu vakumlayarak vs uzaklaştırıp sonrasında daha da dikkatli olarak sayılarını azaltabilirsiniz, eğer aşırı beslemediğinizden ve tankın temizliğinden eminseniz zamana bırakmak da çözecektir. Yeni kurduysanız yeni kurulan akvaryumlarda böyle olabiliyor.[EDIT]metehan37,2024-06-05 15:13:01[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.