ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
OLGAC
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Mayıs 2007 11:53
Son Ziyaret:
31 Mart 2016 23:25
Toplam Mesaj:
23 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ET
Doğum Tarihi:
05 Haziran 1979
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
SERBEST
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Doğal filitreleme Kusursuz çalışıyor
Resimde sağ alt köşedeler.
 
 
 
syg.
Zebra Danio
Harika bir paylaşım. Ben yeşil danio aramaktayım, aylardır. Hatta 1,5 yıldır ama ne getirttirebildim, nede bulabildim. Bu konuda bilginiz var mı? Teşekkürler...
halongan2007-10-31 11:32:59
Zebra Danio
Ellerinize gözlerinize sağlık,paylaşım için teşekkürler benim en favori ve hoşuma giden balığımdır kendileri :)
iyi akşamlar
SYG.
Doğal filitreleme Kusursuz çalışıyor
Anladım o halde içine küçük bir filitre de atsam sanırım sorun kalmayacak. Teşekkürler.
BAŞINIZA GELEN KOMİK OLAYLAR VAR MI?
Merhaba.. evim 4.kattaydı ve camın yanında duruyordu akvaryumum ve bir karganın balığımı calıp pencereden uçtuğunu gördüm.. ogün bu gündür kargaları çok seviyorum Angry
Doğal filitreleme Kusursuz çalışıyor
Aklıma gelmişken paylaşayım, bu durumu test ederken aklıma geldi ama henüz uygulayamadım yeterli midyem yok. Durum şu; benim 100 lt. 85 lt ve 45lt  üç adet akvaryumum var tek motorla sifonlama yaparak ayrı bir haznede su arıtımı saglıyacagım ve o ayrı haznede sadece 25-30 midye tutacağım.Tasarladığım kadarıyla ve elimdeki şuanki sonuçla başarılı olacağını düşünüyorum. 1. akvaryumdan su ikinci akvaryuma ve oradan 3.ye son olarakta  ayırdıgım hazneye sürekli sirkilasyon yapacak ve o ayrı haznedeki 30 midye tarafından atıklar yenecek. Pratikte güzel bu ayda bunu deneyeceğim.
 
SYG.
Doğal filitreleme Kusursuz çalışıyor
:) dün iki adet Kadıköyde bulunan Rasimpaşa mahallesindeki bir akvaryumcuya verdim. Anlattım durumu denemek istedi. Bence etrafınızda ki göllerde mevcut olabilir. bir deneyin şansınızı derim.
 
syg.
Doğal filitreleme Kusursuz çalışıyor

Bir arkadaşım gemlikte çok cuzi bir ücrete bana hediye etti sayılır.Ancak doğadan toplamış, onların bulunduğu yerde dereye bağlı küçük küçük göller varmış kendi oradan toplamış. İmkanınız olursa gerçekten diyorum atman eheim falan hikaye olacak :) tabi sayıyı akvaryum ölcülerine göre arttırmak yada azaltmak mümkün.benim akvaryumumda 1 midye 10lt su temizliyor (hesaplara göre). Geçen hafta gene yanına gittim belki beni bulduğu yere götürebilir diye düşünmüştüm ancak cenazeleri var diye mümkün olmadı. Ama önümüzdeki günlerde gitme durumum var gene.

 
Syg.
Doğal filitreleme Kusursuz çalışıyor
Merhabalar yaklaşık bir aydır filitre kullanmıyorum daha doğrusu canlı filitre kullanıyorum. Şuana kadar su berraklığı ile ve atıkların yok olması özelliğiyle çok şaşırttı beni. Biryerlerde duymuştum denemek istedim. Şuan ne iç ne dış filitre kullanıyorum. Tek kullandırığım tatlı su midyesi bu test için ayırdığım  akvaryum 100 lt. ve 10 adet orta boy tatlı su midyesi ebatları 4boy/2-3cm en american zebra kolonisinin olduğu akvaryumuma koydum, üreme sebebiyle bol yemleme yapıyorum ve atıkları siz düşünün ancak tatlı su midyeleri sayesinde bir gram atık kalmadı. Herkese tavsiye ederim. Hatta tatlı su midyesi bulamayan var ise temin edip gönderme olanağım bile mümkün olabilir. Elektirk masrafı yok, motor sesi yok, ve görüntüde o doğal ortamın içinde siyah koca bir motor yok. Tavsiye ve görüşlerinizi bekliyorum. Saygılar.
En küçük balık

Merhaba bence hayatta tutmak yada nasıl diyebilirim dayanıklılığı çok iyi değil,benimkiler ölmüştü, neongiller pek ömürlü olmuyor ufak bir değişimde kayıp verebiliyorsunuz (kendi görüşüm), hassaslar. Bence yeni olduğunuz için daha dayanıklı balıklar şeçmelisiniz. güzelliğinden çok ne kadar süre yaşatabileceğiniz çok daha mühim, bir süre sonra üzülmenizi istemem. Bu formlarda cok daha fazladır bu işin içinde olan abiler ablalar var bence biraz daha sabredin biraz daha yorumlar gelsin ona göre karar verin. Yanlış anlamayın renkler tartışılmaz zevk sizin. Ama tam herşey okay dediğinizde ölümlerle karşılaşınca insan çok üzülüyor. Ve bu hobi biraz masraflı bir hobi. Dayanıklı bir cins beslemenizi ondan yavru alıp  yavruları büyütmenizi tavsiye ederim, inanın yavru alıp büyütebilmek ve o çabalar uğraşlar çok şey katacaktır size. ondan sonra ne cins besleseniz altyapı olacak. çünkü ister istemez bir sarı benek yaşıyacaksınız yada mantar tarzı ufak tefek ve hatta bazen büyük sorunlar, ufaktan baslayıp onları aştıkça sanırım bizde sizlere tür tavsiyesi sorabileceğiz. Çünkü tür ve cins skalası o kadar geniş ki herkes ama herkes mutlaka birbirine sorup dertleşip paylaşarak bir yerlere gelebiliyor bu üstadlıkla ilgili değil tamamen tecrübe, mesela ben şuan kribensis ve ramirezilere sardım :) her yerden bilgi alıyorum. Sonu yok.Mehmet Bey  Arkadaşlar abiler ablalar tecrübelerini ve tavsiyelerini sizinle paylaşacaklardır mutlaka. mutlu akvaryumlar dilerim :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.