ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kaplumbik
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Eylül 2007 15:25
Son Ziyaret:
12 Ocak 2011 14:22
Toplam Mesaj:
36 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ethem Urkac
Doğum Tarihi:
21 Ağustos 1965
Yaş:
58
İl:
Istanbul
Meslek:
Yönetim Danışmanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ethem...80x30x40
Canlı Doğuranlar

SON 10 MESAJI

Dıy Filtre

Yükseklik farkı olduğunda çalışan bu sistem aynı kap olduğunda ya çok zayıf olarak çalışır ya da hiç çalışmaz. Çünkü, suyun alt kısmında basınç, üst kısmına göre daha fazladır. Yükseklik farkından kazandığınız enerji ile hortumun alt kısmına uygulanan su basıncı farkı oranında ya çok zayıf bir akış sağlanır ya da alttan gelen basınç fazla kuvvetliyse sistem çalışmaz.

Eğer bu sistem verimli bir şekilde çalışsaydı, barajlara gerek kalmazdı ve göllere denizlere kurulacak benzeri dev sistemlerle, suyun akış gücünden faydalanılarak türbünler döndürülür ve elektrik enerjisi üretilirdi.
kaplumbik2009-02-04 16:23:33
altuma veda :(
Kiskanmamak elde degil. Ben daha fazla bu sayfaya girip nazar degdirmek istemiyorum.

Yasatabilirseniz bir akvaryumda olabilecek en nadide seylerden birine sahipsiniz demektir. Hem de sadece Turkiye'de degil.
Kapluşumda gariplik var:(

O cinsel organi. Arasira cikaracak ve geri iceri cekecek. Arka ayaklari ile de koruyacak. Cunku eger baska kaplumbaganiz varsa cikan bu organ siyah renkte oldugundan yem sanarak isirmak isteyecektir. Eger isirirsa kaplumbaganiz icin olumcul yaralar olusturabilir.

Canım Kapluşum Çok hasta Napmalıyım[Resimli]
Hararetli ama gayet seviyeli tartismaniz nedeniyle sizleri tebrik ederim. Bu tartisma sirasinda bizler de bir seyler ogreniyoruz.
akvaryum dizaynı lütfen okuyup geçmeyin
Neyin ne kadar temiz olacağını bilmem ama bu sistem U boruda hava oluşmamasını sağlayabilirseniz işler. Çünkü, fizik kuralları gereği, "water finds its' own level" dır. Yani siz iki kabı birbirine hava yamayacak şekilde birleştirirseniz her iki kapta da su seviyesi eşitlenir.
 
Eğer kabın birini aşağı indirirseniz o kapta diğerine göre daha çok su bulunur. Çünkü yukarıdaki kural gereği seviyeler eşitlenecektir.
 
Arkadaşların söylediği gibi taşmama için dikkat etmeniz gereken konular var. Eğer U borusundan seviye eşitlenene kadar su geçmeden önce birinci tanka hızla su basılırsa taşma olabilir. U borusu hava yaparsa taşma olabilir.
filtre seçme sorunu
Filtreniz sürekli çalıştığında aerobik bakteri kolonisi bir ay içinde oluşacaktır ve temizlik bakım gibi sebeplerle filtrenizi yarım saatten fazla kapalı tutarsanız bu yararlı bakteriler ölür. Filtrenizi yarım saatten fazla kapatmak zorunda iseniz su dolu bir kovanın içinde çalıştırınız.
 
Nitrat hakkında yanlış bilgileri düzeltelim:
Bakteriler nitratı değil, amonyak ve nitriti seviyorlar. Yapılan en önemli hata budur. Klasik dış filtrelerde oluşan bakteri kolonisi aerobik bakterilerdir. 
 
Dışkılar ve yem artıkları suda amonyak oluşturuyor. Bu amonyak en toksit madde. Yararlı bakterilerden aerobik olanlar amonyağı nitrite çeviriyorlar. Nitriti ise, nitritten daha az toksit olan nitrata çeviriyorlar.
 
Nitrat ise bakteriler tarafından yok edilemiyor ve biriktikçe sudaki oranı artıyor ve zehirleyici olmaya başlıyor. Akvaryumdaki nitrat oranını o arttıkça azaltacak bir yol gerekiyor. Akvaryumdaki canlı bitkiler nitratı kullanarak azota dönüştürüyor. Azot gazı akvaryumdan uçup gidiyor. Ancak kaplumbağalar bitkileri yiyeceklerinden bitki bulunduramazsınız. Bu nedenle nitratı ancak ve ancak su değişimi yaparak oranını azaltmanız gerekir.
  
filtre seçme sorunu
Tam tersine, iç filtre kaba pislikleri temizlemez. İç filtrenize dikkat edecek olursanız, kaba pislikleri çekip tutacağı bir bölmesi falan yok. Bu nedenle iç filtre sadece biyolojik filtreleme yapar.
 
Oysa, kaplumbağa akvaryumunda kaba pislikleri çekecek ve süzdükten sonra biyolojik filtre yapacak bir düzeneğe ihtiyaç var. Bu iş sadece dış filtre ile de olamaz. Çünkü dış filtre çok çabuk kirlenir ve biyolojik arıtma materyalleri çabucak tıkanır.
 
Bunun tek çözümü kendin yap sistemi olarak kafa motoru ve süzme işi yapacak bir yapının kurulmasıdır.
 
Ben böyle bir sistem kurduktan sonra rahat ettim.
Yeni Akvaryumum[Resimli Anlatım,Fiyat,Kurulum]

Kuru bölge lambasını yaklaştırıp 60w a düşürürseniz %40 elektrik tassarufu sağlarsınız.

En İyi Dip Temizliği ( Video Eklendi )

Nitratın bir Nitratreductor ile sistemden uzaklaştırılması için yurtdışında hazır sistemler olduğunu hatırlıyorum. Bunun bir kendin yap sistemi ile çözümlenerek su değişimlerine ihtiyaç kalmamasının ise son derece riskli olduğunu belirtmek isterim.

Riskin sebebi, suyun reductor içinde sağlanacak akış hızının son derece önemli olması ve mv değerlerinin ayarının stabil bir aralıkta olmasının sağlanması gerekliliğinden kaynaklanmasıdır. mv aralığı gereken limitlerin üzerine çıktığında veya altına düştüğünde, anerobik bakteriler O ayrıştırıp azot gazı oluşturmak yerine, hidrojen sülfit ve tekrar nitrit dönüşümüne sebep oluyor. Bu da zehirlenmenin sebebidir.
 
Kendin yap sistemi ile bu kadar hassas ayarlamalar yapılamaması riski, nitrat oranını düşürmek için su değişimlerinin yerini hiç bir seyin alamamasına sebep oluyor.
 
Eğer Nitratreductor yapacaksanız, mv değerlerinin ne olması gerektiği ve bunun bir kendin yap sisteminde nasıl sürekli sağlanabileceğine odaklanmanız başlangıç noktanız olmalıdır. 
kaplumbik2008-03-05 14:21:50
Kaplumbağamı iyileştirmeye çalışıyorum.
Suyun sıcaklığını 33 dereceye yükseltin.
 
Zatürre olmamış anlaşılan. Sıcaklığı yükselterek soğuk algınlığını atlatmasını sağlayabilirsiniz.
ezgixxxxx2008-03-03 13:35:11

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.