ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kigabuma
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ekim 2007 01:24
Son Ziyaret:
05 Ağustos 2019 02:05
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Özdağ
Doğum Tarihi:
15 Ağustos 1976
Yaş:
47
İl:
Gaziantep
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa...

SON 10 MESAJI

Gaziantepliler
Arkadaşlar ben de 2 tane kırmızı yanaklı su kaplumbağası var.Yaklaşık 10 ay önce almıştım.Maalesef bizim küçük kızla uğraşmaktan vakit bulamıyorum hayvanlarla uğraşmaya.Yeni taşındığım evde de yer sorunu var.Eğer su kaplumbağası bakmak isteyen varsa ücretsiz olarak verebilirim.
Dip çekim pompası.
Ben de dip çekim işi için böyle bir şey tasarlıyorum ama henüz icraata dökemedim. Çalışma veri mi nasıl, sorun çıkartıyor mu?Bu arada elinize sağlık.Clap
İç filtreden devşirme dış filtre.
Fikirleriniz için teşekkürler.
-Akvaryumum 60 litre. Akvaryumun 2/3 ü su ile dolu.Geri kalan kısımda kuru alan var.Ama kuru alan kısmında biraz çalışmayı düşünüyorum.Filtre özellikle küçük parçacıklar için gayet yeterli ama biraz büyükçe olanları için yetersiz kalıyor gibi.Onlar içinde bir çözüm düşünüyorum.(Ya daha güçlü bir motor kullanarak filtre gücünü arttırmak ya da ek bir filtreleme sistemi kullanmak.)Şu an için dip çekimi ile büyük paraçacıkları hallediyorum.Aslında biraz daha güçlü bir motor kullanılsa belkide büyük parçacıklar da sorun olmayacaktı.
-Fotoğrafları çekerken 5 megapiksel Canon PowerShot A610 dijital fotoğraf makinesi ve tripot kullandım.Bir de tecrübemi.Smile Aslında amatör fotoğrafçıyım.
-Birkaç resim daha ekleyecektim ama imageshack sitesinde bir sorun oldu.Bu nedenle onları yükleyemedim.Biraz önce de dediğim gibi kuru alan üzerinde (aslında tüm akvaryum üzerinde) çalışmayı düşünüyorum.
Kolay gelsin...
kigabuma2007-11-25 00:09:24
İç filtreden devşirme dış filtre.
Ben yaptığım dış filtre için 380 lt/h bir iç filtreyi kullandım.Planladığım gibi bir dış filtre olmadı ama bir aydır sorunsuz çalışıyor sistem.İç filtreden devşirme dış filtre Smile İç filtrenin süngerini yanlardan kırptım ve etrafını elyaf ile doldurdum.Filtrenin dışına da sünger sardım paket lastiği ile de sabitledim..Hortum olarak da elektirikli şofbenlerin bağlantı hortumlarını kullandım.Fotoğraf filmlerinin konduğu silindir şeklindeki kaplardan birini ,havya ile delikler açarak, emiş yapan hortumun ucuna taktım.










kigabuma2007-11-24 16:05:54
kaplumbağa alacağım
Bence de almayın.Ben sevimliliklerine kanıp aldım.Bu küçük sevimli şeyler ne kadar zor olabiilir ki diye düşündüm.Bunda satıcının bilgilendirmesi(!)de etkili oldu.Bakımları zor.Küçükken hadi neyse de büyüyünce ne yapacağım diye düşünüyorum.Dört tane idi birisini arkadaşa hediye ettim Evil%20Smile Duydum ki balıklarını yemiş bizimki. Ama ben verirken ona söylemiştim.
Niye böyle Yapıyor?
Ben de yemlerini verirken yem kabını görünce deli oluyorlar.Yemleri fark etmiyorlar bile.Yem kabı nereye onlar oraya.Klasik koşullanma sanırım.
Çöpçü kaplumbağa :)
Kaplumbağalarımdan birisi diğerlerinin dışkısı düşer düşmez yetişip ham yapıyor.(Ne çevreci hayvan Big%20smile)Daha önce böyle değildi.Bugün oldu.Sanırım dışkıların rengi ona yenecek bir şey gibi geliyor.Bu kötü alışkanlığı kaplumbağaya zarar verir mi? Teşekkürler.
Kaplumbağa beslenmesi
[QUOTE=bestenur]Benim kaplumbağamda 1 kere sinek yemişti.:d Ama artık ebnde elden yemek veremiyorum. 12 cm. olunca ısırdığında acıtıyor ve yeme değil elime geliyor.[/QUOTE]

Ne demiş atalarımız: Besle kaplumbağayı elini ısırsın. Yok bu atasaözü böyle değildi ya. LOL
Kaplumbağa beslenmesi
Bir keresinde başımın üstünde dönüp durun sinek beni sinir etmişti.Ben de onu kaplumbağa yemi yaptım.Çok kötüyüm ya :)
Su Kaplumbağası Beslemek ; Umutsuz Vaka
Bir ay önce nereden aklıma geldiyse akvaryumcuların olduğu pasajın önünden geçerken hiç adetim olmamasına rağmen "Şu akvaryumculara uğrasam mı bir?" diye düşündüm ve oradaki şirin su kaplumbağalarıı gördüm.Tabiki bildiğimiz akvaryumcu bilgilendirmeleri: "Bunlara hiç bir şey olmaz. Dayanıklıdırlar.Çok büyümezler.Şu küçük kapta yetişirler.Günde birer tane şu yemden at yeterli.Bu yem size 3-4 yıl yeter." Kaplumbağaları aldıktan sonra bu söylenenlerin bir yalan olduğunu anlamam uzun sürmedi.(İnternet sağolsun:) ) Ama önce yapmam gerekeni sonra yapmıştım. :( Kaplumbağalarım şu an bir akvaryuma, bir ısıtıcıya, ısıtıcı lambaya ve bir filtreye sahipler. Bir çok eksiğim var.Ama öncki durumlarına göre daha mutlu görünüyarlar. Peki ne zamana kadar? :(

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.