ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Serhan Okutan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Aralık 2007 16:05
Son Ziyaret:
24 Aralık 2011 14:57
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serhan Okutan
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1986
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Dişhekimi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serhan Okutan
130x50x60

SON 10 MESAJI

Yunuslarımda yumurtlama problemi..
Balıkları hiç ellemedim, aynı şekilde duruyorlar; ama ağzında yumurta olan da artık yok sanırım. Bakalım ne olacak.
Yunuslarımda yumurtlama problemi..

Öncelikle merhaba..

 1 hafta önce 2 erkek 14 dişiden oluşan bir yunus kolonisi aldım. Bu balıkların 2 erkek 8 dişisi uzun süredir birlikte yaşayan ve düzenli yavrulayan bir koloniydi, ben ekstradan 6 dişi daha ekledim. Erkekler 17-18 cm, 10 adet dişi 15-17 cm ve 4 adet dişi de 12 cm boyundalar. Akvaryumumun ölçüleri 130x50x60 cm ve içinde sadece bu yunus kolonimle 1e-4d sarı prenses kolonim bulunmakta. Akvaryumun ortasında 2-3 adet büyük kaya var sadece, böylece 2 erkek kendi bölgesine ayrılıyor. Başka da hiçbir dekor veya kum yok. Akvaryumumda 2 adet otomatik yemleme cihazı var, birisi günde 2 defa Sera Granumeat, diğeri günde 2 defa Nls All Purpose ile yemleme yapıyor ve ayrıyetten ben akşamları gelince 1 kere Tetra bits veriyorum. Yemlerin miktarının da balıkların hepsine yettiğini düşünüyorum.
 Bu akşam geldiğimde bir dişimin yumurtladığını farkettim. Yumurtaların bir kısmını ağzına almış olduğu anlaşılıyordu ve yumurtlamaya da devam ediyordu. Onun altında da bir grup dişi yunus ve sarı prensesler o daha yumurtaları ağzına alamadan yutuyorlardı, ayrıca aynı zamanda heyecandan ağzından dökülenler de diğer balıklarca kapışılıyordu. Sonra küçük erkek yumurtaları döllemeye geldi, bu sefer de diğer dişi yunuslardan bir kısmı erkek ile yumurtlamış dişinin arasına girip onları rahatsız etmeye başladılar. Erkek bir süre uğraştı; ama başarılı olabildi mi veya dişinin ağzında döllenmeyi bekleyen yumurta kalmış mıydı bilmiyorum. 
 Merak ettiğim acaba kolonim akvaryumuma kalabalık geldiği için mi balıklar birbirlerini rahatsız ediyor? Balıklar açlıktan mı yumurtaları yiyorlar? Yoksa dişiler bir güç gösterisi olarak mı diğer dişinin yavrulamasını engellemeye çalışıyorlar? Ya da benim bilmediğim başka birşey mi var? Sizce ne yapmalıyım? Kolonimi ikiye bölüp, sarı prensesleri çıkartıp bu akvaryumda 1e-8d veya 2e-8d yunus mu bırakayım? Yemlemeyi mi artırayım? Dekoru mu artırayım? Yoksa hiçbirşey yapmayıp balıkların kendiliğinden düzene girmesini mi bekleyeyim?
 Yazdıklarım biraz uzun oldu; ama Malawilerle ilgili ilk tecrübem olduğu için herşeyi sormak istedim.Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Serhan Okutan2008-12-30 22:09:33
Yem Paylaşımı yeni paylaşım programı
Fatih Bey yemler elime ulaştı. Çok güzel paketlemişsiniz; ama nasıl başardılarsa kargoda yem kutularından biri kırılmış ve yem kargo poşetinin içine dökülmüş. Neyseki başka yemle karışmamış, bir tanesi bile boşa gitmedi yani :) Yem paylaşımlarınızın devamını bekliyorum. Teşekkürler.
Gold Headlerde sorun..

Cevaplarınız için teşekkür ederim. İlk dişi henüz yumurtlamadı, kabuğun önünde bekliyor. Diğeri de ortalıkta dolaşıyor. İlk dişi yumurtladıktan sonra (kabuktan çıkmamaya başlayınca) kabukla birlikte ayıracağım. Umarım 2. dişi o zamana kadar patlamaz..

Gold Headlerde sorun..
Peki 2. dişi nasıl yumurtlayacak?halongan2008-06-14 13:03:08
Gold Headlerde sorun..
Merhaba
Akvaryumumda 1e, 2d gold head var. Bir dişi yavruladı ve kabuktan 1 hafta önce yavruları aldım. Aynı dişinin şuan karnı şiş ve tüpü dışarıda, kabuğun önünde bekliyor, erkek de arkasında onu bekliyor. Buraya kadar herşey normal. Fakat diğer dişimin de karnı şişti ve tüpü çıktı, etrafta 3 kabuk ve 2 testi daha olmasına rağmen gidip kabuğunun önündeki diğer dişiye saldırıyor ve onun yerine geçmeye çalışıyor. Erkek de onu hep kovalıyor. Sizce bu 2. dişi neden gidip başka bir kabuğa yumurtlamıyor? Ne yapmalıyım?
Teşekkürler..
Kontrplak Akvaryum Son Video Sayfa 8

İyi bir işçilikle çok güzel bir akvaryum olacağa benziyor, ölçüler çok iyi ve fiyat da bu ölçüler için gayet uygun. Kolay gelsin :)

Gold Head'imde bir sorun mu var?
Teşekkür ederim cevaplarınız için. Akşama doğru çıkıp dolaşmaya başladı, ağzının açık olmasının nededi de içinde kum olmasıymış, yaklaşan frontosalara ağzındaki kumu püskürtüyor :) Ayrıca erkek olan ile yanyana gelip titriyorlar, herhalde kur yapıyorlar tam bilmiyorum. Akvaryuma koyduğum suyu da 1 hafta beklettim ve aynı sıcaklıktayken ekledim.
Tekrar teşekkür ederim.. 
Gold Head'imde bir sorun mu var?
Merhabalar..
Dün aldığım dişi (6 cm) Gold Head'im bir süredir ağzı açık şeklide bir kayanın dibide kumun üzerinde yatıyor. Diğer dişi ve erkek normal yüzüyorlar. Bugun %25 dip çekimi yaptım. Neden böyle davranıyor acaba?
Yavru burundi ve damızlık gold head çifti..
Teşekkür ederim cevaplarınız için..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.