ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
serkanyil
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Aralık 2007 12:27
Son Ziyaret:
25 Aralık 2018 10:30
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serkan YILDIZ
Doğum Tarihi:
04 Mayıs 1975
Yaş:
48
İl:
Izmir
Meslek:
İşletmeci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serkan YILDIZ
İzmir

SON 8 MESAJI

Mangrow Vadisi*
Maşallah. Balıklarınız çok şanslıymış. :)
Karasal Bitkili tank(resim&video 9'da)
Sanırım konu bu şekilde rayını bulmaya başladı...Konunun sahibi Mehmet Bey'de deneyimlerini paylaşırsa memnun oluruz.Örneğin topladığı bitkilerde dikkat ettiği hususlar neydi? isimlerini biliyormu?
toprakta çekilmiş fotoğrafları v.b. ...bu şekilde daha faydalı olabilir...
Karasal Bitkili tank(resim&video 9'da)
[QUOTE=onuruygun]Serkan Bey; bitkinin kökündeki toprakları temizleyip yapraklarını suya sokmadan sadece köklerini akvaryuma daldırın. 2 hafta içinde bozulma emaresi göstermezse yavaş yavaş suya sokarsınız. Yalnız bu bitkilerin çoğu suya adapte olmaya uygun değildir, birkaç ay içerisinde ölmeleri ihtimali yüksektir. [/QUOTE]
Teşekkür ederim,
Ben sadece fikrimi belirtmek istedim.Eğer uygulamaya karar verirsem gerekli hassasiyeti gösterip sonuçlarını da paylaşacağıma emin olabilirsiniz.Göz%20Kirpma
Karasal Bitkili tank(resim&video 9'da)
İlk mesajı gördükten sonra olaya tepkili yaklaşıp "olmaz öyle şey" demiştim.Ama yazılanları okudukça fikrim değişmeye başladı galiba,bir süredir akvaryumumu bitkilendirmeyi düşünüyordum zaten.Şimdi gittiğim yerlerdeki saksı bitkilerini bile gördükçe "acaba bu bitki akvaryumda olur mu? bi denesem mi?"
demeye başladım.
Yanlış anlaşılmasın sakın, kimseyi iğnelemek niyetinde değilim,amaç fikir alışverişinde bulunmaksa; buda benim fikrim.

Karasal Bitkili tank(resim&video 9'da)
Bu olay her sabah kalktığımda ilk önce 5,5 aylık kızıma daha sonra akşamdan sabaha bir terslik varmı diye balıklarıma bakmaya giden benim gibi biri için kabul edilmesi çok zor bi durum. Sok
Karasal Bitkili tank(resim&video 9'da)
Bence buradaki olay bambaşka bir konuyu doğuruyor,akvaryum kurmadaki amacımızın sorgulanması...
Hayvan sevgisi mi? Göz zevkimize hitap eden bir süs eşyası mı? Canlıların doğal ortamlarındaki davranışlarını gözlemleyebileceğimiz bir ortam yaratarak bunun keyfini sürmek mi? Üremelerini sağlayarak para kazanma isteği mi? Yoksa sadece boş vakitlerimizi değerlendirebileceğimiz bir hobi mi?

Bence amaç ne olursa olsun amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Öncelikle ne istediğimizi bilip ona göre hareket etmeliyiz.Sonuçta akvaryum kurmak insana hem maddi hem manevi bazı sorumluluklar getiriyor.Nasıl murat 131 parasıyla bmw alınamıyacağı gibi bu iştede ulaşamayacağımız noktalar olabilir.
Ayrıca forumda gördüğüm kadarıyla hobiye hevesli olan arkadaşlara bu işte uzmanlaşmış olan üstadlar hertürlü yardımı yapıyorlar.Her türlü bilgi paylaşımından bitki/canlı hediyelerine kadar.

Aslında sizi böyle bir denemeye iten sebep neydi bilmek isterim.
Ayrıca "ben yaptım oldu"culara  karşı olduğunu söylüyorsunuz ama ilk mesajınızı tekrar tekrar   okumama rağmen ne yazık ki  benim edindiğim izlenim tam anlamıyla bu.
Saygılar.
60 Litreye Chichlid
70 lt de ramirezi deneyimimi sizinle paylaşmak isterim;
Ramirezilerin eş tutmaları oldukça zor olduğundan eş balık bulmanız pek kolay olmuyor. Bu yüzden birkaç tane alıp eş tutmalarını beklemek gerekir, her ne kadar dişi erkek ayrımıyla ilgili ayırt edici özellikler olduğu söylense de yavruyken ayırt etmek oldukça zordur.Ayrıca kendi türüne karşı agresif olduklarından bu hacimdeki bir tankta birden fazla erkeğin olması, biraz büyüdükten sonra oldukça sert kavgalara yol açacaktır.Baskın erkek zamanla akvaryumunuzda diğer erkekleri barındırmayacaktır.Şansınız varsa dişilerden birini eş seçerse diğer balıkları hemen tanktan ayırmanız gerekmektedir.Buda oldukça uzun ve çekişmeli bir süreç olacakır.Tecrübeyle sabittir.Ayrıca hassas balıklar oldukları için en ufak olumsuzluklardan kolayca etkilenebilirler.Birkaç gün içerisinde hepsini birden kaybedebilirsiniz.
Bence de nacizane fikrim balıklara bunca eziyeti yaşatmak yerine arkadaşların tavsiyesine uyarak bitkili canlı doğuran tankına yoğunlaşıp seyir,bakım rahatlığı,kolay üremelerinin keyfini sürebilirsiniz
Saygılar.
EŞLERİMİZİN AKVARYUM DÜŞMANLIĞINA ÇÖZÜM
[QUOTE=blueaort]Merhaba arkadaşlar evimde 11 akvaryum kurulu :) ve evli 1 çocukluyum çok yoğun çabalar sonucunda bu günlere kadar geldim. Dediğiniz bir çok şeyi bende denedim tropheus tane 3 tl falan demişimdir kaçkez :) hatta eşim ne bu sarıprenses ler daha güzel bunlar çok çirkin  falan demiştir.
 
Akvaryumlara yapılan tüm masrafları kendi bütçemden yapıyorum. Malum doğan yavrularıda satmak gerektiği için uygun yollu olarak satıyorum. Bu satışlardan gelen paraları eşime veriyorum, istediğin gibi harca diyorum. Normalde maaşımdan verdiğim paralarda tutumluyumdur ama balık yavrusundan gelen paranın incik boncuğa harcanmasına karışmıyorum. Bu da eşimin hoşuna gidiyor açıkcası. Aldığım balıkların ne kadar olduğunuda yalansız sölüyorum, geçen aldığım frontosa kolonisinin 2000 tl ye yakın bir rakam olduğunu söylediğimde hiç kızmadı :) hatta su an kendiside gayet ilgili.
[/QUOTE]
Mehmet Bey siz olaya tamamen "duygusal" Göz%20Kirpma bir çözüm bulmuşsunuz.Ama tebrik ederim güzel taktik.Big%20smile

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.