ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dragut_34
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
52
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ocak 2008 23:16
Son Ziyaret:
16 Mart 2024 04:48
Toplam Mesaj:
162 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
turgut güran
Doğum Tarihi:
15 Mart 1989
Yaş:
35
İl:
Çanakkale
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

TURGUT GÜRAN

Çanakkale

SON 10 MESAJI

Artemia Cikiyor Ama...
[QUOTE=Aycan95]Turgut bey cevabınız için çok teşekkür ederim sistemimi yeniden kontrol edeceğim umarım bu sefer herhangi bir ölüm olmadan canlı çıkartabilirim [/QUOTE]

Rica ederim. Artemia konusu yavru söz konusu olduğu için çok önemli.. İnşallah sorunu halledip yavrularınızı sağlıklı bir şekilde yetiştirirsiniz. Saygılar.
Artemia Cikiyor Ama...
[QUOTE=Aycan95]Sarı/turuncu tortu artemia ama normalde videolarda canlı olduğu çok belli kımıl kımıl iken bendeki hareketsiz bir tortu hepsi ölmüş gibi ama beyaz olanlar canlı ve yüzüyorlar [/QUOTE]

Anladım. Eğer artemia çıkarttığınız kapta süre uzuyorsa yada bir yerde hata varsa ölüyor olabilirler. Ölmemesi lazım. 24-36 saat arası çıkanları ve canlı olanları verin. Yaptığınız işlemleri kontrol edin. Mesela ben üretimhane de ölmüş olan artemiaları vermem.. Bazen elektrik kesintisi gibi sorunlar oluyor bu sebepten ötürü ölüm olabilir. Sonuç olarak artemia ölmü normal değil.
Artemia Cikiyor Ama...
Merhaba.. Normal şartlarda 24-36 saatte çıkması lazım. Renkleri turuncu oluyor genelde. Daha açık tonda olanlarda var fakat dediğiniz gibi beyaz olmuyor. Sarı tortu dediğiniz şeyler canlı artemia mı? [EDIT]dragut_34,2022-05-21 00:03:22[/EDIT]
Akvaryum Cam Kalınlığı
İstediğiniz ölçüler ve litre 4mm kurtarmaz. Kesinlikle 6 mm şart. 4mm azami 50x30x30 gibi ölçüler olabilir.
Betta Yem Beğenmeme
Benimde kişisel olarak tercihim canlı yem.. Bettalarım kuru yem yediği zaman çok keyifsiz oluyor. Hiç hoşlarına gitmiyor.. Ama canlı yem yediklerinde hemen hemen bütün hareketleri değişiyor. Bende normal öğünde atremia ve beyaz kurt veriyorum. Yavrular kendi yavrum oldukları için alıştıkları bir düzen var. Dışarıdan gelen balıklarda da bu sorun çok oluyor. Mesela ben art akuanın kuru yemlerini kullanıyorum. Balıklar bu yemlere alışık. Zaten bende ağırlıklı olarak canlı yem yediği için başkasına gittiğinde muhtemelen yem seçecektir. Uzun süre aç bırakmak belki terbiye edebilir ancak ne kadar doğru tartışılır. Hele ki bettalar gibi karakterli bir balıktan bahsediyorsak, En azından elimizden geldiğince diyetine uygun beslememiz gerekiyor.Saygılar.
Biolife Komedisi Hakkında
Aslında bu konu oldukça geniş bir yelpazede tartışılabilir. Hatta Dünden beri buraya yazma konusunda muallaktaydım. Gelgelelim konu su değişimi ise; Tamamen kendi görüşlerimi yazacağım. Şimdi öncelikle filtre konusunda şimdilik bir yorum yapmayacağım. Arkadaşlar benim büyütme tanklarım 150x50x45h 337 brüt 320 net su aldığını var sayarsak bu tanklarım da bazen 100 bazen 700-800 civarında yavru oluyor. Şimdi ben kalkıp hangi filtreyi kullanırsam kullanayım böyle bir tankta su değişimi olmadan balıklarda hızlı bir şekilde hastalıklar ve ölümler başlar. Günde 2 kez artemia,2 yada üç kez kuru yem takviyesi yapıyorum.. bu tanklardan 30 adet var.. normal şartlarda her tankta pipo filtre ve en önemlisi de balık sayısına göre günlük, 2 yada 3 günlük su değişimi yapılıyor. %80 e kadar su çektiğim oluyor. Mesela kötü bir üretim sonrasında yavru sayısı az ise beki 1 ay su değişim ihtiyacı olmuyor ve yavrular çok hızlı gelişiyor. Zaten böyle bir üretimde yavruları boylandırmaya almadan 100 litrelik üretim tanklarında kalıyor. Bahsi geçen filtre sistemi Benim için uygun değil. Ancak evinde 1 akvaryum ve birkaç balığı olan biri için uygun olabilir. Sİstem mantık olarak hmf siteminin yüzen hali olarak kullanıma başladı.. Daha sonra üretici tarafından oldukça gelişti ve Pamukkale üniversitesinde 1 yıl boyunca teste tabi tutulmuş. Demek istediğim her alanda her malzemenin kullanım alanı ve ihtiyaca göre düşünülüp konuşlandırılması. Hepimiz hobiciyiz elimizden yüzlerce filtre geçmiştir. Bazen hiç kıymet vermediğimiz birşey bizim işimize yarayabilir. Bazen de özene bezene aldığımız pahalı bir şeyden memnun kalmayabiliriz.. Saygılar..
Çöpçü Balığı Üretimi
Uzun yıllardır Çöpçü üretiyorum. Bu konuda tecrübeye dayalı makale yazacağım.
Çöpçü Balığı Üretimi
Elinizde damızlık var mı?
Beyaz Kurt Kültürü
[QUOTE=Murat21]Hocam kaç cm olmalı toprağın yüksekliği birde kaç ayda bir torf değiştirilir hocam cam herzaman toprağın üstündemi kalacak ?[/QUOTE]

cm olarak kap büyüklüğüne göre 3 cm civarı olabilir. Cam hep üstünde kalacak.
24-48 Saatte İnfusoria
Bir süredir kullandığım kültür tarifini yazacağım. Öncelikle bu tarif devamlılığı olan bir kültür değil. Belkide olabilir. Fakat ben o şekilde denemedim. Şimdi Burada ki püf nokta oturmuş bir akvaryumdan alınan su olduğunu gördüm. Bir birbuçuk litrelik bir kap alıyoruz. Bu kapta kültürümüz olacak. Sonra pet şişe yahut küçük bir şişenin içine az miktar ılık su koyuyoruz. Çay kaşığının 3te 1i kadar kuru maya koyup iyice eritiyoruz ve kabımızın içine boşaltıyoruz. Kabın ağzını bir bezle lastik ile kapatıyoruz ve loş bir ortama alıyoruz.

Bu kültür genelde uzakdoğu yöntemi olarak biliyor. En azından iş görecek seviyede infusoria üremesi oluyor.Bakterisi iyi seviyede olan takntan alınan su ile kurulduğunda oluşum hızlanabiliyor. Toz gibi görebilirsiniz. oluşum iyi bir seviyeye geldiğinde rengi berrak olur..Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.