ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ulash
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Kasım 2008 16:09
Son Ziyaret:
03 Mart 2009 22:53
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ulaş Polat
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 9 MESAJI

Kaplumbağamın yarası
Teşekkür ederim  arkadaşlar. Bugün sorunu çok pratik bir yolla çözdüm. Pazardan 20 ye 10 cm civarında en ve boya sahip çamaşır ipine asılan mandallıklardan aldım iyice temizledikten sonra akvaryumun içine sağlam ve iyi bir şekilde yerleştirdim, üzerinde delikleri olduğu için suyun sıcaklığı akvaryumunkiyle aynı kalıyor. umarım kısa süre içinde kaplumbağam iyileşir. yara cok büyüdü çünkü.
Kaplumbağamın yarası
Arkadaşlar yaklaşık iki hafta önce kaplumbağam nasıl başarmışsa kafasının üst kısmını yakmış. Yara bi süre sonra kabuk bağladı ancak akvaryumdaki diğer kaplumbağalar bu yaranın kabuğunu sürekli ısırıp söküyorlar. dün yine kabuk bağlamıştı ama demin bir baktım kabuğu öyle bir sökmüşlerki içteki et komple gözüküyor. Diğer kaplumbağalar iyileşmesine izin vermiyorlar. fazladan ısıtıcım olmadığından başka bir akvaryuma alamadım , malum öğrenciyim, kriz di falan derken haftalığımı bile düzgün alamıyorum. benim istediğim iyileşme sürecini nasıl güvenli bir hale getirebilirim. ısıtıcım olmadığı için sadece bir kaba koysam ve spot lambası altında bekletsem günde 1 saat filan gözetim altında akvaryıma yüzmesi için koysam birşey olurmu yada sizlerin önerebileceği birşey varmı? fırsat bulursam resim koyacağım durumun ciddiyetini daha iyi anlamanız için.
Alt kabuk pembeleşmesi
Benim kaplumbağalarım hep akvaryumda olmasına ve koşulların uygun olmasına ramen arada bir pembeleştiğini farkettim.
 http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=26320&PN=1
   bu linki dikkatlice oku. İşine yarayacaktır.
murad2009-02-19 18:25:24
Kaplumbagamın kafasının üzerindeki siyahlık?
Benim kaplumbağalarımın birininde kafasının üst tarafında bir siyahlık var dı. Bir kaç gün gözetim altında tuttum ısıtıcının arkasında akvaryumun camı ile olan boşluğa kafasını sokup yüzeye goğru yüzmeye çalışıyorlar dı. Sanırım benimki kafasını yaktı. Bir müddet sonra kabuk bağladı. Sudayken kabuk yumuşuyor ve diğer kaplumbağalar da kabuğu ısırıp koparıyorlar. İyileşmesi için ayrı bir akvaryuma almak zorunda kaldım.
Kaplumbağam Kayıp!
Kesinlikle karanlık yerlerde arayın. Benim kaplumbağamda ilk geldiği zaman kaçmıştı. O zaman ölüm fanusundaydı, güneş görsün diye masada duruyordu kap. Kaptan nasıl yapmışsa cıkmış. Dershanedeydim eve bi geldim kaplumbağa yok. Aradım durdum en sonunda masanın altına eğildim en karanlık ve en dip yere girmiş uyuyordu. Hertarafı tozlanmıştı. Hemen başka bir kapta temizledim. Sonra birdaha kacma girişiminde bulunmadı. Zaten 2 gün sonrada akvaryuma koymuştum.

Umarım kaplumbağanı bulursun. İyi şanslar. 
Albino kaplumbağa
Tamam diyelim ki kaplumbağa ticareti, istek olmadığı için sona erdi. Öyle pat diye kaldırmıyacaklar bu hayvanları raflardan.Raflardan kalkana kadar PetShop işkencesi devam edicek kaplumbağalara. Peki petshopcu ne yapıcak bu elinde kalan kaplumbağaları? doğal ortamına bırakmaz o ruhsuz insanlar.
Bu kaplumbağaları dükkana getirmek için çeşitli masraflarda, harcamalarda bulunduğu kesin. Zararına iş yapmazlar. Peki ellerinde kalan kaplumbağaları ne yapıcaklar bunu hiç düşündünüz mü ? Kore de Taylant ta olsak sonuç belliydi. Hooop elde kalan fazla kaplumbağa doğru lokantalara Kaplumbağa çorbası için ana madde.
Elde kalan kaplumbağalara ne olucağını düşünün. En azından petshoplardan alınan kaplumbağalar duyarlı kişiler tarafından daha iyi şartlar altında bakılıyor.

Saygılar...

Not: Yeni üye olduğumdan bugün için başka mesaj gönderemiyeceğim. Niyetim bir tartışma yada polemik oluşturmak değil.
ulash2008-11-13 20:16:36
Albino kaplumbağa

Merhaba arkadaşlar. İnternette gezinirken bu ilginç canlıya rastladım, ve sizlerle paylaşmak istedim.

















En son resmi pek sevmiyorum aslında. Nede olsa '' Ölüm kabı''ndalar.


ulash2008-11-19 17:13:46
kaplumbağaların üst kabuk izleri hakkında yardım.
Teşekkürler. bir problemin olmaması içimi rahatlattı... 
kaplumbağaların üst kabuk izleri hakkında yardım.
Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim ve ilk konum. Size sormak ve yardım almak istediğim birkaç sorum var.

Pazartesi günü annem kardeşimin ısrarları üzerine iki tane kırmızı yanaklı su kaplumbağası almış, bir tanede bedavadan vermişler. Az çok bilgim olduğundan kaplumbağaların kabuklarının değişiklikleri hemen dikkatimi çekti. Kabuğun üzerindeki şekiller aşağıdaki resimdeki gibi birbiriyle orantısız. Sadece birininki düzgün onunda ufak bi yerinde zedelenme tarzı birşey var.
Dahası satan adam bizimkilerin bilgisizliğinden yararlanmış dişi kaplumbağaların kuyruklarının ucu daha küt oluyor diye sözde birini dişi kaplumbağa diye satmış. Acı gerçek dişi diye sattığı kaplumbağanın kuyruğunun ucu sanırım daha baskın olan bir kaplumbağa tarafınfan koparılmış. Tam emin değilim nasıl koptuğundan ama kopmuş resmen.
Bu yargıyı göz önünde bulunduraraktan kabuklardaki bozuklukları merak ettim. Acaba sakat yada problemli kaplumbağa mı sattı diye. Ama kaplumbağaların hal ve hareketlerinde bir problem yok gibi yemeklerini yiyiyorlar, yüzüyorlar, güneşleniyorlar, istediklerinde gölgeye gidiyorlar. zaten bütün koşullarını sağladım sadece UV lambaları yok. Antalyada olduğumuzdan gerek duymadım, belki kışa doğru alırım.

Kaplumbağaların kabuklarındaki şekillerin orantısız ve değişik olmasının onlarda bir problem yada sorun yaratıp yaratmıyacağını merak ediyorum. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.





ezgixxxxx2008-11-13 09:49:42

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 25 Online Kullanıcı, 14 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.