ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akinci23
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Kasım 2008 13:15
Son Ziyaret:
28 Kasım 2008 17:48
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ensar akıncı
Doğum Tarihi:
08 Ekim 1990
Yaş:
33
İl:
Elazig
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ensar akıncı

SON 7 MESAJI

Neyi var?
Kuru alanı var ve ev de kaloriferli yani kuru alandaki sıcaklık gayet iyi. Bütün gün kalorifer yanıyor.
Neyi var?
Benim iki sevimli kapluşum var. Bir tanesi çok canlı ve obur olduğu halde diğeri çok fazla uyuyor ve kabuğunun üst kısmında beyaz izler oluşmaya başladı. Ben de endişelenmeye başladım. Yaklaşık 50 cm uzunluğundaki akvaryumda besliyorum. Yem olarak da sera raffy ı ve sera raffy p kullanıyorum. Sularının sıcaklığı 28 derece. Bir de mineralleri var. Bir tane atıyorum 10 gün sularında kalıyor.Yaklaşık 4 aylıklar. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
yemleme olayı
Yem konusu benim gerçekten çok zorlandığım bir konu ama onları bir düzene koyarsan daha iyi olur. Benim iki kapluşum sabah saat 6 buçukta benimle beraber uyanıyorlar. Ben günde iki defa besliyorum. Bir de akşam 6-7 gibi yem veriyorum. Kapluş başı 3, en fazla 4 tane veriyorum öğün başına. Ama yine de bazen ben de dayanamıyorum o tatlı hareketlerine...:)
Kaplumbağa Hikayesi

Selam arkadaşlar

Siteye yeni üye oldum.  Yaklaşık 3 aydır kaplumbağa besliyorum ve onlara bağlandıkça onlar için daha iyi bir yaşam  sağlamak istiyorum. Aslında ben de bir plastik kapta besliyordum kaplumbağalarımı(bu arada 2 tane besliyorum). Bu hikayeden sonra akvaryum almaya karar verdim. Kaplumbağalarımın başına aynı seylerin gelmesini  istemem. Ancak akvaryumum yeteri kadar büyük değil. En fazla 5-6 yıl yaşayacağını tahmin ediyorum. Ama önemli değil. yetersiz gelirse yenisini alırım. Bu arada tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. Bir de hikayde kırmızı yanaklı su kaplumbağaların Singapur'dan geldiğini söylüyor. Birçok yerde ise kuzey amerikanın orta kısımlarında yaşadıklarını okudum bu konuda da beni bilgilendirirseniz sevinirim. Kaplumbağa hikayelerinizi bekliyorum. 
ezgixxxxx2008-11-27 10:06:54
Kaplumbağa Hikayesi

Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde kırmızı yanaklı bir su kaplumbağası varmış. Makus talihi onu daha 2 cm iken Singapur’daki üretim çiftliğinden Türkiye’ye getirmiş. Sonra Kızılay’daki bir petshopa satılmış. 150 kaplumbağayla bir akvaryumu paylaşmak zorunda kalmış. Onlarla itişip kakışırken bir çift, sürekli evcil hayvan isteyen çocuklarını sevindirmek için petshopa girmiş. Hem ucuz hem şirin hem de kırmızı yanaklı olan su kaplumbağamız hoşlarına gitmiş. Plastik kabıyla birlikte sadece 7.5 YTL imiş. Hemen eve getirmişler. Fakat kırmızı yanaklı su kaplumbağamız bir avuç yere konulunca çok korkmuş; saklanacak bir yeri bile yokmuş. Yemlerini yemeyi reddetmiş, Tek istediği o küçücük kaptan kaçmak, plastik palmiye ağacından uzaklaşmakmış. Nitekim bir gece istediğine ulaşmış ve salonda dolaşmaya başlamış. Yiyecek ararken ışıklar yanmış ve biri salona girmiş. Kırmızı yanaklı su kaplumbağası da koşa koşa bir dolabın altına saklanmış.

İki hafta üzüntüyle kaplumbağalarını arayan aile ümitlerini kaybetmişken dolabın altında hareketsiz duran su kaplumbağasını bulmuş. Hala yaşıyormuş. Artık ona daha fazla değer veriyor; büyük bir kapta elleriyle besliyorlarmış. Fakat bu defa da kaplumbağanın suyu kokuyormuş. Bunun önlemek için de bir filtre almışlar. Kaplumbağanın üşüdüğündense haberleri yokmuş. Soğukkanlı olduğu için 27 derece suda yaşaması gerektiğini, düşük sıcaklıklarda öldüğünü anladıklarında çok geçmiş. Çocukları üzülmüş. Kaplumbağaysa ne şehit olmuş ne de gazi…

Yukarıda anlatılanlar tamamıyla gerçek hikayelerin bir harmanıdır. Fiyatı 4 YTL bile olsa evinize aldığınız hayvanların bir canı olduğunu, onlara acı çektirmenin günah olduğunu, tüm sorumluluğun size ait olduğunu kavrayamadan kaplumbağa alırsanız yukarıdaki kırmızı yanaklı su kaplumbağası masalının içinde bulursunuz kendinizi.

Kaplumbağa Akvaryumum
slm arkadaşlar ben de yaklaşık 3 aydır şu sevimli su kaplumbağalarından besliyorum ve hemencecik onlara bağlandım  ilk başta plastik kapta besledim onları (2 tane besliyom) daha sonra plastik kabın iyi olmadığını duydum ve akvaryum aldım ancak seninki kadar büyük deil ve uvb lambam yok (ya da ona benzer bişi ismini yanlış yazmış olabilirim) onu da en kısa zamanda almayı düşünüyom acaba o kadar büyük bir akvaryumu nezaman alayım ??? bana bi fikir verirseniz memnum olurum birde yem olarak sera markasını kullanıyom başka bir marka kullanmama gerek var mı??
akinci232008-11-23 14:38:43
2 yaşındaki kaplumbağalarım.
Çok sevimli görünüyolar rahatları da baya yerinde gibi:) ben de yaklaşık 3 ay önce 2 tane kaplumbağa aldım ve elimden geldiğince bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyom ancak akvaryumum sizinki kadar büyük deil (malum öğrencilik hali:) ) anck akvaryumun biraz boş gibi biraz taşlarla filan süslesen daha iyi olur kapluımbağalara iyi bak. murad2009-01-14 14:24:01

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 25 Online Kullanıcı, 14 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.