ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Fisher_man50
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Aralık 2008 18:52
Son Ziyaret:
23 Mart 2011 00:25
Toplam Mesaj:
26 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alp Aslan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Nevsehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

375 lt. Karma malawi tankı.Sarı prenses, Yunus , İceman , Rainbow , Çöpçü.

SON 10 MESAJI

Yosunlanma sorunu hakkında
[QUOTE=MasTerOn]Bendede aynı sorun oldu.1 adet leopar vatoz büyüğünden aldım ve 2 adet 18 w olan pembe grolüxerden birini çıkartıp yerine mavi 20w takınca tüm yosun kendi kendine kayboldu ve şuanda yosun diye bir problemim kalmadı çok şükür. [/QUOTE]
 
Bende de balıklardan 4 cm kadar büyük leopar vatoz vardı. Fakat icemanlar hiçbirine rahat vermedi. Grolüxlerin farklı renklerde olması güzel bir görüntü oluşturdu mu?
Yosunlanma sorunu hakkında
[QUOTE=chnalpay]Toplam kaç balığınız var ve kaçar cm olduğu çok önemli siz daha küçük akvaryumca daha çok balık bakan arkadaşları değil büyük akvaryumda az balık bakan arkadaşları örnek almalısınız. [/QUOTE]
 
Rainbowlarım 8'er , sp ve icemanlerim 6 şar , yunuslarım ise 4'er cm. uzunluğunda. Çöpçülerimde 4'er cm uzunluğunda. Zaten ben büyük akvaryumda az balık bakan arkadaşları örnek almaya çalışıyorum. Konu yosundan nerelere geldi. Önerileriniz için Teşekkürler.. 
Yosunlanma sorunu hakkında
[QUOTE=chnalpay]Balığın tanıtımında genel yorum bölümünde bu sorundan bahsedilmiş o nedenle balık sayınız fazla gibi icemanları elden çıkarın bence.
http://www.akvaryum.com/pseudotropheus_acei_iceman,_aysmen_tatlisur_3_651.asp


[/QUOTE]

Ben iceman yerine vatozları çıkarmayı tercih ettim sizce 375 lt. için balık sayım fazlamı ? Aynı sayıda hatta daha fazla balığa 120 lt'de bakan arkadaşlar var onlar bile kendi akvaryumlarının yeterli olduğunu düşünüyorlar. Teşekkürler...
Yosunlanma sorunu hakkında
[QUOTE=chnalpay]Icemanlar meraklı balıklardır vatoz sürekli aynı yerde hareketsiz durduğu için merak edip vuruyorlar özellikle bir iceman vuruyorsa onu çıkarın sorun düzelir.
Yosun için ise; suda sararma varsa yosun git gide çoğalır balık sayısının fazla oluşu filtrasyonun yetersiz gelmesi yosunu arttıran sebeblerdendir.
[/QUOTE]

Cihan bey toplam 25 tane balığım var bunlardan 5 tanesi icemen ve hepsi de vatozlarımı rahatsız ediyorlar. Ya vatozlardan ya da icemanlerden vazgeçmek gerekiyor.
Yosunlanma sorunu hakkında
Erdal Bey sadece aksesuarlarımda yosun var. Camda yosun yok cam pırıl pırıl.
Yosunlanma sorunu hakkında
Abdullah Bey ışıklandırmayı sabah 8 ile gece 12 arasında sürekli yapıyorum. Vatozuma da kıyamıyorum leopar vatozum var heryerini yediler icemanler. Tedavi ettim tekrar yanlarına attım aynı şey yine oldu. Belki de dekorları çıkarıp yıkamak en etkili yöntem olacaktır. Bitki de denedim fakat cikletler hiç rahat bırakmıyorlar ve bitkileri büyümeden yiyip bitiriyorlar.
Yosunlanma sorunu hakkında
Mesajımda akvaryumumun gün ışığı görmediğini belirtmiştim  Yine de teşekkürler.
Yosunlanma sorunu hakkında
Arkadaşlar tankımın içindeki kaya deniz kabuğu çömlek gibi aksesuarlar koyu yeşilimsi renk yosunla kaplandı. Temizlik için akvaryumuma vatoz attım ama icemanler vatozumu rahat bırakmadı (kendilerinden  büyük olmasına rağmen )
Bu sorunla daha önce karşılaşan var mı? Bu sorunu nasıl çözebilirim? Akvaryumum gün ışığı görmüyor. Aydınlatma olarak 2 adet 18w*2 grolüx (beyaz renkli) kullanıyorum. Teşekkürler saygılar... Erdal Hoca2009-04-13 12:42:20
Az Önce Rainbowum Yumurtladı
[QUOTE=baytar1] Balıkları sakın ayırmayın.Bırakın anne baba baksınlar.Ayırırsanız yavruları kaybedersiniz.Akvaryumda başka balık varsa onları çıkarın,ya da cam bölme veya sineklikle ayırın.Ayrıca imzanızdaki akvaryumdaki türler rainbowla uyumlu değil.Düz yumurta döken amerikan cichlidleri ağızda kuluçka yapan malawilerle birlikte bakılmamalıdır. [/QUOTE]

Teşekkürler bende cam bölme ile ayırmayı düşünüyorum. Anne ve babalarınıda balıklar yumurtadan çıkana kadar yanlarında bırakacağım.
emoricat2009-03-22 08:35:45
Az Önce Rainbowum Yumurtladı
http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-baliklarin-yumurtlamasi/828583

izlemek isterseniz yumurtlama videosu.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.