ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
smoktr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ocak 2009 15:55
Son Ziyaret:
09 Eylül 2012 16:31
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Taylan Kalkan
Doğum Tarihi:
19 Mayıs 1979
Yaş:
44
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

taylan kalkan

SON 10 MESAJI

Su Üzerindeki Tabakanın Sırrı Çözüldü
Peki hiç akvaryuma su koyduğu musluğu değişitirmeyi deneyen oldumu?
ANKARADA SİLİS KUM ARAYANLAR
[QUOTE=ferhat] [QUOTE=smoktr]Arkadaşlar bende bir adres vereyim. Verdiğim adresteki firmanın sahibi genç bir arkadaş ve oda akvuryumla uğraşmayı seviyor. konuyu kendisine anlattım gelen hatta arayan herkese yardımcı olabileceğini söyledi. Ankara dışındakiler içinde kargoyla gönderebileceklerini belirtti bilginize.

As-su Teknolojileri
İvedik Organize Sanayi Bölgesi Özpetek San. Sitesi 613. Sok. No: 7
Yenimahalle / Ankara.
Telefon: 0312-394 03 20
[/QUOTE]
Taylan bey kumlarla ilgili detaylı bilgi ve fiyat aldınızmı acaba.50 kilo için rahatsız etmeyelim adamları
[/QUOTE]

kilosunu 40 kuruştan veriyorlar ben bugün 50 kilo aldım. Özellikle de sordum arkadaşlar gelse tek çuval alsa sakıncası olur mu diye hayır dedi. 1 tonu geçen alışverişlerde kilosunu 30 kuruştan veriyormuş.
yani istediğiniz kadar alabilirsiniz.
smoktr2010-05-07 00:57:05
ANKARADA SİLİS KUM ARAYANLAR
Arkadaşlar bende bir adres vereyim. Verdiğim adresteki firmanın sahibi genç bir arkadaş ve oda akvuryumla uğraşmayı seviyor. konuyu kendisine anlattım gelen hatta arayan herkese yardımcı olabileceğini söyledi. Ankara dışındakiler içinde kargoyla gönderebileceklerini belirtti bilginize.

As-su Teknolojileri
İvedik Organize Sanayi Bölgesi Özpetek San. Sitesi 613. Sok. No: 7
Yenimahalle / Ankara.
Telefon: 0312-394 03 20
Sessiz hava motoru
[QUOTE=correct79][QUOTE=biyolog]Şu an Atmanın çift çıkışlı hava motorunu kullanıyorum.Mavi renkteki motor.Sesinden bıktığım için akvaryumcu abilerimden öneri aldım. Champion Cx0098 önerdiler.Yakında alıcam.Eğer benden önce alırsanız önerinizi bekliyeceğim.
 
İyi günler.
[/QUOTE]
 
  Yalnış önermişler baya sesli çalışır kendileri ,bende bir adet mevcut.
[/QUOTE]

Kesinlikle katılıyorum. Bir adette bende var hayatım boyunca bu kadar gürültülü çalışan başka bir hava motoruna şahit olmadım.
Kardeş balıklarda üreme..
Bu konu hakkında epey kafa yordum. Genel olarak kardeş balıkların üremesi ile ilgili sıkıntı oluşacağı inancındayız. Fakat tüm canlıların başlangıçta altarnatif yokluğu ile karşı karşıya olduğunu ve neslin başlangıcının sağlanabilmesi için kardeş üremesi gerektiği kuşkusuzdur. İnsanlarda dahil tüm canlı nesillerinin başlangıcı böyle olmuştur.
Su Üzerindeki Tabakanın Sırrı Çözüldü
[QUOTE=kimiberkay]
Bağlantısını direk filtre hortumuna olduğu gibi çekiş borusuna da takabilirsiz.
 
Ürünle ilgili sorularınızı aşağıdaki linkten yazarsanız memnun olurum.
 
 
 
Saygılar... !
[/QUOTE]

Umarım bu yöntemle muvaffak olursunuz. Bu ürünün sık aralıklarla temizlenmesi gerekiyor sanırım. Ben hala bunların bakteri olduğu konusunda çelişki içerisindeyim. Son olarak konunun başına döndüm ve yağ tabakası olup olamayacaklarını sorgulamaya başladım. Su yüzeyinden bir numune alarak inceletmeyi düşünüyorum.Bu yaptığımda sonucu buradan paylaşacağım saygılarımla.
smoktr2009-11-19 12:50:11
Su Üzerindeki Tabakanın Sırrı Çözüldü
[QUOTE=dogangk]Bende akvaryumumda aynı sorunu yaşıyorum ve yüzey emici kullanmayı düşünüyorum fakat bir türlü deneme fırsatı bulamadım . Yüzey emici aparatı kullanmaya başlayan arkadaşların yorumlarını bende takipte olacağım .

Görevini yapma konusuna gelince şahsi düşüncem tamamen sistemden uzaklaştıramasak bile en azından kötü görüntüyü ortadan kaldıracak ve dış filtre temizliği yaptığımız zamanda ise belki birazda olsa bu bakterileri akvaryumumuzdan uzaklaştırabiliriz diye düşünüyorum.[/QUOTE]

Söylediklerinize katılıyorum. Bende yüzey emici ile çözümü denemeyi düşünüyorum ancak daha önce belirttiğim gibi yüzey emici gerçek bir çözüm olmayabilir. Benim merak ettiğim bunların bakteri olup olmadığı. Zira anatankımdan aldığım örneğe uyguladığım bakteri yok etme denemelerinin hiç biri sonu vermedi.Örneği koyduğum yerde cam haricinde hiç bir şey olmadığı için belirli bir izlenim edinebildim müsadenizle anlatayım.

 Örnek suyun yüzeyini önemli bir ölçüde hareketlendirdim. Yüzeyde tutunamadıkları doğru fakat her tarafa dağılıyorlar ve hiç bir yere tutamadıkları halde varlıkları halen devam ediyor. Kullandığım ilaçlar bir işe yaramadı. Hava vermek bir işe yaramadı.
Su Üzerindeki Tabakanın Sırrı Çözüldü
[QUOTE=yelbeye]Bu tür bakteriler izlenimlerime göre uzun süre su değiştirilmediginde veya sıklıkla akvaryum içerisine elimizi sokup oynadıgımız zamanlarda ortaya çıkıyor. Kesin çözümünü bende forumdan merakla beklıyorum.  Tabiki akvaryum içerisinden haftalık veya aylık düzenli su degişimleri ve taban temizligi yaptığımızda bu sorun ortadan kalkacaktır..[/QUOTE]

Doğrusu ben su değişimlerini düzenli aralıklarla yapıyorum. Akvaryuma mümkün olduğu kadar az miktarda müdahale ediyorum (Bu tabakayla uğraşmaya başlayana kadar öyleydi en azından) Su yüzeyinin hareketi ise bildğim çoğu arkadaşınkinden daha fazla fakat onlarda olmayan sorun bende var . Bütün bunlara ilave olarak bu güne kadar sadece bir balığım öldü onun ölüm nedeni de diğer balıkların verdiği zarardı.

Yüzey emici konusunu bende düşünüyorum fakat bunda da anlamadığım husus şu; Dış filitre biyolojik sistemin bir parçası olduğuna göre kullanmış olduğumuz yüzey emici bu bakterileri (yada bakteri sandığımız şeyleri) dış filtreye yönlendirecek yani sistemin dışına itmeyecek. Yani yüzey emici kullanarak gerçek bir çözüm elde etmiş olurmuyuz? açıkçası şüphe içerisindeyim.

smoktr2009-11-17 23:48:43
Su Üzerindeki Tabakanın Sırrı Çözüldü
Akvaryumumun yüzeyini dış filtre yardımıyla hareketlendirdim.2 gündür gözlem yapıyorum. Akvaryumun yüzeyindeki tabaka ortadan kayboldu. Fakat bu tabakanın oluşmasına sebep olan microorganizma olduğunu tahmin ettiğimiz küçük beyaz noktalar akvaryumun içerisinde hiç bir yere tutanamasalarda dolaşıp duruyorlar. Anatankımdan aldığım su örneğine su temizleyici bir anti bakteriyel kullandım. Fakat hiç bir şey olmadı aldığım su örneğinde bu tabaka hala duruyor. Bu noktada bu küçük beyaz noktaların microorganizma olmayabileceği kanısına kapıldım.
Su Üzerindeki Tabakanın Sırrı Çözüldü
[QUOTE=kimiberkay]
 
Yüzeyi hareketlendirmek sadece geçici bir çözüm.
 
Benim öğrenmek istediğimde bu sorundan kalıcı olarak kurtulmanın yollarıdır.
[/QUOTE]

Aynı fikirdeyim hatta yüzeyi hareketlendirmek çözüm bile değil. Az önce iç filtremi hava verecek şekilde düzenledim, dış filtremin çıkışını yüzeyi hareketlendirmek üzere ayarladım sonuçta akvaryum yüzeyinde tabaka dağıldı akvaryumun her tarafı minik beyaz noktalarla doldu. yükselerek yüzeye doğru hareket ediyorlar tutanamayıp düşüyorlar. 2 saat kadar bu şekilde çalışmaya devam etti onlarda akvaryumun içinde bir o yana bir bu yana sürüklenip durdular. su yüzeyini tekrar eski haline getirdim onlarda yaklaşık iki dakika içinde yüzeydeki yerlerini aldılar. Bunun mutlaka başka bir çözümü olmalı.

Bu konuyu incelemeyi düşünüyorum öncelikle bu tabakanın oluşmadığı akvaryumlarla oluştuğu akvaryumları ayırt etmek lazım.bende oluşuyor akvaryumum;
standart 100 lük bir akvaryum
atman dış filtre kullanıyorum
atman iç filtre kullanıyorum
ikili grolux aydınlatma
midye kırığı kum
8-9 kadar taş
iki adet taşta yaşayan canlı bitki

bu tabaka akvaryumunda oluşmayan arkadaşlar da paylaşırsa özelliklerini yazarsa belki konuyu aydınlatabiliriz.saygılarımla...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.