ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akfinity
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ocak 2009 04:12
Son Ziyaret:
03 Kasım 2012 00:41
Toplam Mesaj:
101 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hakan tok
Doğum Tarihi:
01 Ekim 1978
Yaş:
45
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

100*50*40 bitkili canlı doğuran
Hakan TOK

SON 10 MESAJI

Su piresi kendiliğinden oluşurmu?
Su piresi konusunda detaylı bilgisi olan yokmudur?
Su piresi kendiliğinden oluşurmu?
İçinde balık olmayan bir sistem olduğu için çok zararı olacağını sanmıyorum. Artı olarak benzer ve daha büyük bir sistemle yetiştirdiğim elodea bitkisini akvaryumculara satıyordum. ama sistemin içinde balık vardı.
şimdi sormak istediğim benim gördüğüm bu canlılar su piresimidir.
Sadece bu canlıları akvaryuma atsam bunlarla söylediğiniz gibi bakteri taşımış olurmuyum.
havalar gittikçe soğuyor yinede bu ortamda bu canlılar yaşarmı?Eğer yaşamazsa göl vb ortamlar da damı bu canlılar ölüyor?
bunları yaşatmak amacıyla herhangi bir yem vs atmama gerek varmı? içindeki bitki ve yeşil su işe yararmı? tekrar suyu maya yumurta vs le bozmak istemiyorum
bu canlılardan birazını bir pet şişeye alsam bulunduklarıyla suyun bir kısmıyla beraber burada da yaşatabilirmiyim

Su piresi kendiliğinden oluşurmu?
Arkadaşlar merhabalar;

1 kök elodea bitkisini ufak bir saksıya gübreli toprak kullanarak dikip 10 litre hacimli içi su dolu şeffaf bir kabın içine koydum. Amacım çok güneşli olmayan ve çok sıcak olmayan bu günlerde bitkinin gelişimini gözlemlemekti. Sonuç olarak ara ara açan güneşte bitkinin çıkarttığı kabarcıklardan  şiddetli bir fotosentez yaptığını ve durumundan gayet memnun olduğunu fark ettim.
Bugün tekrar bitkiyi kontrol ettiğimde su içinde yüzen yuvarlak ve turuncu canlılar olduğunu fark ettim. çok ufaklar ve hızlı haraket edebiliyorlar. Aklıma birden bunların su presi olabileceği geldi.

Ortamdan bahsetmek gerekirse; 10Lt çeşme suyu, 2 avuç kadar hacmi olan ufak plastik bir saksı, çiçekçilerde satılan bitki toprağı 2 avuç kadar, elodea bitkisi, malum kasım ayı istanbul havası- geceleri 10 derece altı sıcaklık gündüzleri ara ara açan güneş  20 dereceleri bulan sıcaklık- bu ortam 15 gündür mevcut ve sadece bir kere 4 litrelik su değişimi. ilgili kaba başka herhangi bir katkı olmamıştır.Buarada bitkiden gelen bir canlı diye düünebilirsiniz ama bitki benim akvaryumumum bitkisidir. Bu konu hakkında birkaç sorun olacak yardımcı olursanız sevinirim.

  • su pireleri bu tip bir ortamda kendi kendilerine oluşabilirler mi ?
  • bu canlıların su piresi olup olmadığını nereden anlarım?
  • eğer su piresiyseler calı doğuran akvartyumuna atmamda sakınca varmıdır?
  • eğer su piresi değillerse akvaryuma atsam  balıklara zarar verebilecek bircanlı olabilirmi?
  • eğer su piresi değilse bunlar nedir. çünkü bunların kurt olmadığına bahse girerim??
akfinity2011-11-08 19:31:50
Yerli Balıkla İthal Balık Yaşarmı
Yok kesinlikle aldığım suyu akvaryuma boşaltmam. Teşekkürler.
Yerli Balıkla İthal Balık Yaşarmı
Bugün akvaryumcudan balık alırken (Plati) Abi bunlar yerli balık bunları alırsan akvaryuma ithal balık al dedi. Nedenini sordum. Abi bunların bakterisiyle diğerlerinin farklı balıklar kırılır dedi.
Şimdi ben gidip ithal lepistes vs alamıyacakmıyım. özellikle neonlar vs.

Geçmişte yaptığımız tüm hatalar
Akvaryumda yaptığınız ufakta olsun bir değişiklik sonucu akvaryumu birkaç saat izlemiz gerektiği kanatine daha ilk zamanlar yaşadım. Ozamanlar anca paramın yettiği dandik ısıtıcıyı alıp derecesini ayarlayı işte 25 derece sönüyor diye fie takıp birkaç kere denedikten sonra bırakıp gitmem ve sabaha derecenin 30 derecelerin üzerine çıkması sonucu kaybettiğimiz canlılar.
Kendiliğinden Su Mercimeği Oluşurmu
 Eminim akvaryuma yem dahil hiçbir değişiklik olmadı. Farklı bir balık bile girmedi ve en son bitki yada balık aldığım belki 6 ayı geçmiştir. Hatta yeni bitki aldığım en son 8 ay önce falandı. Su mercimeği konusunda pek bir bilgiye sahip değilim. Yosun gibi kendiliğinden oluşmuş olabilir mi diye düşündüm.
Adem TANIŞ2010-03-21 15:59:35
Kendiliğinden Su Mercimeği Oluşurmu
Arkadaşlar 2 seneye yakın bir süredir bitliki akvaryumum var ama son 4-5 aydır akvaryuma herhangi bir balık, bitki , toprak ilavesi yapmadım. Akvaryumun suyunu çeşme suyuyla değiştirip düzenli yemleme yapıyorum ama geçen akvaryuma baktığımda akvaryuma su mercimeğinin oluştuğunu gördüm ve şimdi gittikçe de çoğalıyorlar. İki sorum olacak.
Su mercimeği herhangi bir ekme gübreleme yada artık neyse herhangi bir işlem yapmadan nasıl oldu da akvaryumumda oluştu. Diğer sorum da durup dururken oluştuysa gerçekten su değerlerimde bir bozulma mı vardır?
Adem TANIŞ2010-03-20 11:51:15
Nikon D60
Dostum D40-D60 alana kadar git compact bir makina al. SLR makinalarda heleki nikkonda birçok modeli inceledim. birçok kişiyede aldım ve aldırdım. compact canon sx100 vardı bende emin ol D80 le eş kalite. gerçi giderim ikinci el bi lense 800-1000 $ veririrm yiyorsan başka. gerçi şimdi d300 aldım orası ayrı. ayrıca kafaya koydum illaki alacam diyorsam git hayyam paşajına dükkan garantili nerdeyse yarı fiyatına sıfırını hiç kullanılmamışını alabiliyorsun. Piyasa fiyatı 1400 civarında geçen hayyamda sordum 650-800 arası değişiyor akfinity2009-12-09 04:29:24
Çicek Coşturan İşe Yararmı?
BAk bu hiç aklıma gelmemişti. Ama emin ol onlarda akvayum için yapıldığını duyduklarında seachemle aynı olur fiyatı. :-)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.