ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
FısHunteR
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Şubat 2009 00:02
Son Ziyaret:
10 Eylül 2016 15:01
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Batuhan Bayrak
Doğum Tarihi:
30 Ocak 1991
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

batuhan bayrak

SON 10 MESAJI

www.teleskopakvaryum.com.tr

Eminönündeki mağazanızdan tetra tec 600 dış fltre fondo vivo 2,5 kg ve 1 yıl garantili 100 w ısıtıcı aldım.Bunların dışında bitkide alma niyetindeydim.Ancak dükkanınzda bitki stokları çok kısıtlı ve çeşit yok.Bİtki çeşitlerini ve stoklarınızı zenginleştirmeyi düşünüyormusunuz ?

Bitkili akvaryumum
Tankınız güzel ve sağlıklı gözüyor.Ama dediğiniz gibi ışık engelleniyor ona çözüm bulursanız daha canlı gözükecektir diye düşünüyorum.Arka fon olarak da siyah düşünmenizi öneriyorum.Birde canlı bitkide 6.49 tl ye bitkiler var hemde bildiğimiz bacopa falan bunlar 1 kök fiyatımı yoksa bağ fiyatımı..Saygılar...
Büyük Patlama (Yeni resimler Sayfa 11'de)
Şu anda sizin düşündüklerinizi aynen bende düşünüyorum.Zemin için kolay fazla tecrübe istemeyen bitkiler düşünüyorum.Co2 konusunda mayalı sistem yapabilirsiniz veya sıvı gübreler var ama tankınız büyük olduğu için masraflı olacaktır.Kurulum için fazla acele etmeyin bence önce masraflı olan şeyleri alın sonra ıvır zıvır ları halledersiniz.Cüce cichlid konusunda benimde tecrübem yok internet ortamında karakteristiğini anlamaya çalışıyorum.Apistogramma(kakadu) krebensiz bu türlere bi göz atmanızı öneririm.Ayrıca zor olması bu hobideki hevesimizi her zaman canlı tutacaktır.Her gün bişeyler öğrenmek ve emeğinle bişeyler meydana getirmenin verdiği haz paha biçilemez.Saygılar.
Büyük Patlama (Yeni resimler Sayfa 11'de)
Öncelikle tankınız hayırlı olsun.Bende aynı sizin gibi bitkili tank arefesindeyim.Ama benim çoğu malzeme hazır gibi.Kum için siyah hagen kum kullanacağım.Boğar demişsiniz ama siyah arka fonla ve güzel bir ışıklandırmayla bitkilerin renkleri çok canlı gözükür kanaatindeyim.Zemin için gloss demişsiniz yanlış bilmiyorsam gloss bol ışığı sever tankınız 400 litre 200 w ışıklandırmanız var kaba hesapla litre başına 0.5 w düşüyor.Gloss da başarılı olabilirmisiniz bilemem.Son olarak da balık olarak tercihlerinizi canlı doğuran olarak belirlemeyin bana göre.Belki ben pek sevmiyorum ondan olabilir :) Cüce cichlid kolonileri yapabilirsiniz.İlerleyen zamanlar yavru alırsanız cichlid özelliği gösterdiğinden bu balıklar yavrularına bakacaktır.Tabi benim görüşüm bu şekilde.Yazdıklarıma bir yanlış bilgi var ise üstad lar düzeltebilir.Kesin böyledir diyemiyorum.Şimdiden Allah kolaylık versin.Saygılar.
Bitkiyle Tanışma
Uzun ca bi süre araştırıp beklemeden sonra malzemeleri yavaş yavaş tedarik etmeye başladım.Sizlerinde tavsiyeleriyle eksiklerimi tamamlayıp kuruluma geçmeyi planlıyorum.Okullarında açılmasıyla zamanımız kısıtlandı ancak en kısa zamanda kurulumun fotolarını çekip sizlerle paylaşacağım.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
 
Fotoğraf:

Boyut (cm):65*25*45h
Kapasite (litre):65-70lt arası (ön cam bombeli olduğundan)
Canlılar:

Malzemeler:
Tetra tec 600l/h
100 w ısıtıcı
Boyu iç filtre
Aydınlatma:Kapağın 1 flo. yatağı vardı kestim genişlettim.Şu anda 3 adet flo .koyabilirim.Elimde 1 adet 18 w daylight 1 adet  generel e. 15 w grolüx (diye tahmin ediyorum)3. olarak osram coolwhite almayı düşünüyorum.Ancak 3 .florasan için önerilerinize açığım..
 
Zemin: 2.5 kg fondo vivo (Sadece bu var gübre olarak.Basit bitkilerle başlayacağım için ilk etapta yeterli olacağını söylediler.Ancak akvaryumu hemen kuramamanın nedenide maddi yönden 0 lanmış olmak.En yakın zamanda eksikleri yardımlarınızla listeleyip tedarik edicem.Zemin için önerilerinizi bekliyorum.)
 
9 kg civarı hagen siyah kum.Buna 5-10 kg arası ekleme yapılacak.

Akvaryum Bakımı:

Kullanılan Yemler:

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Tunç bey' den micropac ve potasyum gübre alınacak ilk aşamada.

 

Kakadu veya bu türdeki cüce cichlid beslemeyi planlıyorum.Ama balık için önümüzde uzun bi yol var.Bitki leri nereden tedarik edebilirim bu konudada yardımlarınızı bekliyorum.Belirttiğim üzere bitkiyle ilk tanışmam olacak bu yüzden en basit bitki türleriyle başlamayı planlıyorum.Ama ne kadar zor olursa olsun zemin bitkisi de olmasını istiyorum.Co2 olarak bitkiler geldiğinde sıvı veya mayalı sistem kuracağım.

Gözden kaçan şeyler olabilir ama bütün bilgileri sizinle paylaşmaya çalıştım.Maddiyat açısından bu aralar biraz sıkıntılıyız.Küresel kriz malum.Bunu da göz önüne alarak eksiklerimi birlikte tamamlayalım.Bu güne kadar sorularıma cevap veren ve yardımcı olmaya çalışan üstadların hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum.Saygılar....
 
NOT:(Bitkili tankı olan ve ücreti karşılığında fazla bitkilerini elden çıkarmak isteyen hobici arkadaşlarım öm den ulaşabilirler.İstanbul içi )

FısHunteR2009-03-10 01:42:28
Melekler Diyarı 3. Çift Foto Sf 46 da
Emeğinize sağlık akvaryum çok doğal ve sağlıklı görünüyor.Balıklar eklenince daha da bi güzel olmuş tankınız.Sağlıklı balıklar.
bitkili akvaryum(son resim syf 9)

Akvaryumunuz rengarenk. Bitkilerin renkleri o kadar güzelki insan özeniyor. İnşallah kuracağım tankta böyle güzel olur. Allah daim etsin  bir problemle karşılaşmassınız umarım.Maşaallah demeden geçmeyelim  :D

murad2009-03-07 11:39:37
Atman 3335 Filtre ve Malzemeleri ?
Sıvı gübre ve co2 syah uzun bi kapta aynı marka ama almadım adını dediğin gibi.Işıklandırma konusunda biraz sıkıntım var.Akvaryumun üstünde sadece 1 florasan yatağı var kapaklı olduğundan.Onu genişletip 4 tane yatak yapmayı düşünüyorum ama dizayn etmek zor dediğim gibi.Daha almadım malzemeleri alana kadar ışık sistemini halletmek istiyorum.sonra kısmet olursa gidicem.Bu konudada önerilerinzi bekliyorum.Zeytinburnunda oturuyorum.İlginiz alakanız için teşekkür ederim.SAYGILAR:..
 
((Akv boyutları  65*25*45h ön cam bombeli olduğundan uzunluk ve genişlik 3-5 cm kadar genişliyor..))
 
 
Zemin için çıtır çereze benzeyen gübre kil ve hagen siyah kum yeterli olurmu hagen yerine bitki toprağı kullanayımmı hiç hoşuma gitmiyo ama görüntüsü bitkiler bakımı kolay olan türler biraz  ışık sıvı gübre az co2 ve zemindeki gübreyle devam edebilirler..
 
bide bahçe bitkileri satan yerlerde bahçe torfu var onu akvarymda kullanabilirmiyiz ????
FısHunteR2009-03-02 01:10:49
Atman 3335 Filtre ve Malzemeleri ?
Bugün maltepepete gittim.3 saatlik alışveriş ve sohpet sonunda sıra ödemeye geldiğinde elimdeki karta ait postmakineleri olmadığını söylediler.3 vesaitte 2.5 saat yol teperek gittim mecbur malları bırakarak geri dönmek zorunda kaldım.Aldığım malzemeler ve toplam fiyatı paylaşmak istiyorum tavsiyeleriniz varsa esirgemeyiniz....
 
Atman 3336 dış filtre ve filtreleme malzemeleri full...110 TL
Bitki gübresi 12 tl
1 kutu var  ne olduğunu bilmiyorum gübre ve kum arasına 10 tl
hagen marka siyah kum orjin mi bilemiyorum 18 kg 50 tl
ısıtıcı 100 w 18 tl
sıvı gübre 17 tl
sıcı co2 17 tl
ve 15-20 kök arası basit bitkiler 30 tl
arka fon termometre..  250 tl ye anlaştık ama alamadım orda kaldı malzemelerim en yakn zamanda gidip alıcam...Eklenmesi yada çıkartılması gereken bu olmaz dediğiniz birşey varsa lütfen paylaşınız saygılar..
Atman 3335 Filtre ve Malzemeleri ?
Akvaryumum 65*25*40 boyutlarında ancak ön cam bombeli olduğundan toplam rakama 5-10 litre ekleyebiliriz diye düşünüyorum.sanırım 60-70 litre arası.Atman 3335 saatte 600l kapasiteli.Ama bunu test edersek 100 litre düşer diye tahmin ediyorum.Belki ileride akvaryumumu büyütürüm ama o zamanda yapacağım en fazla 150 litre olur max. Atman 3335 in her iki şekildede suyu saatte 3 kere temizleyip basabileceğini tahmin ediyorum.Ancak sizin görüşlerinizde benim için önemli aksini söyleyen varsa paylaşabilir.Büyük ihtimalle yarın maltepe pete gidip dış filtre  sabit olmakla birlikte orda karar vereceğim bitki zemin için gübre kum vs. alıcam.Yada ordaki fikir alış verişinden yola çıkarak seyrek bitki  kaya karışık bi akv. kurucam.
 
İlgilenen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.Varsa fikirlerinizi paylaşabilirisiniz.Akvaryumumun  kurulum aşamalarınıda sizlerle paylaşacağım.Saygılar..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.