ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kaiserclown
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Şubat 2009 19:09
Son Ziyaret:
28 Temmuz 2013 11:26
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Coşkun
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Coşkun
80lt.Bitkili Akvaryum.Lepistes yavru tankı.

SON 10 MESAJI

Elma Salyangozları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
[QUOTE=büyükyilmaz] Elma Salyongoz uzmanlari arkadaslar,
Benimde bir kac sorum olacak .Lütfen cevaplarsaniz sevinirim.240 litre bitkili canli doguran akvaryumda 7 tane Elma Salyongozumuz var.Yaklasik 3-4 haftadir.1 haftadirda sürekli yumurtluyorlar.Biz yurtdisinda yasiyoruz.Türkiye`deki gibi üretip akvaryumculara ya da tanidiklarimiza verme lüksümüz yok.Buradakiler maalesef kolay kolay almiyorlar.Üzülerek yumurtalari atmak durumunda kalicaz gibi geliyor bana.Acaba bizim bilmedigimiz bir yöntem varmidir yumurtalar veya Elma Salyongozlarini degerlendirmek icin??
Birde Malawi akvaryumumuz var 330 litre.Icine  koysak beraber yasiyabilirlermi? Cikan yavru Salyongozlari Cichlidler yer mi?Lütfen beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Tesekürler,

Ayse Büyükyilmaz
[/QUOTE]

Merhabalar benimde sorum aynı..Bitkili tankımda yosun konusuna çare olan sevimli 2 elma salyangozum sürekli yumurta bırakıyor su üstünde kopmuş sazyapraklarına yapışık onlarca baloncuk ve şuan bitkilere dikkat kesilince görüyoruzki ufak kabukları tam oluşmamş salyangozlarla dolu tankım lakin bunlar büyüdükçe benim tankım için TEHLİKE!! Pislenme ve kokuyu arttırdıkalrı gibi onları elle çıkaramam bitkive deordan dolayı nasıl çözüm bulmalı.Lepistes besliyorum onları yiyecek ve lepisteslerime dokunmayacak bir canlı???
Ölen Anne Lepistesler ve Üzelen Ben
İşte bu noktada benim yerli ile yabancıyı ayırmam nasıl olacak malum yeni bir hobiciyim canlı doğurganlarda?
Yavru ve İçfiltre Sorunsalı
Merhaba çorap aktım ve önlemimi aldım sağolun
Ölen Anne Lepistesler ve Üzelen Ben
Merhabalar önceikle bu site sayesinde çok şey öğrendiğimi ve bu sayede başta kazıklanmadığımı ve hayvan sevgimin arttığını belirtmek isterim.Bu nedenle bu sitede paylaşım yapan tüm hobicilere bravo demek istiyorum.

Bitkili yeni bir akvaryum kuruyoruz. 80 boy 35 yüksekliği var ve toplamda 80lt su alıyor.Şuan 10dan fazla eledr ve tilki kuyruk ile gül var.Akvaryumcudan 2 tane hamile dişi lepistes aldım.Dişilerden biri resmen diğerininde 3 katıydı ve kambur gibiydi diğerininde arkası siyahtı.Buradan öğrendiğime göre ikiside hamileydi ki akvaryumcuda hemen doğururlar dedi.

Haklıda çıktı şuan akvaryumumda 20den fazla yavru var ilk gün daha fazla gibiydi ve sabah yavruları gördüğümde annelerden arkası siyah olup daha az şişkin olan ölmüştü.Isıtıcım çok iyi ve sıcaklık 27 sabit ayrıca iyi bir iç filtrem ve hava motorum var.Güneş gören bir noktada ve bitkilerim çok sağlıklı.Lakin yavrularda pek artış olmasa da diğer karnı şiş olan ertesi gün tamamen şişliği inmiş olarak yüzüyordu.Yavrularsanırım 30-40 arası şuan saatlerce uzaktan izledim yiyormu dye ancak kaç tane yiyebilirdi ki? ve iyi yemleme yapıyordum.Akvaryumumda başka balık yok! ve bitkilendirme iyi olduğundan yavrular kaçabilir.

Bugün biraz önce diğer Anneninde öldüğünü gördüm çok üzüldüm.bir yerlerde hatamı yapıyorum acaba ölü yavru göremiyorum her yere baktım? Yavruların sayısındaki değişimide yakalayamıyorum malum bitkiler ve kum nedeni ile.Şuan sadece yavrular var tankta bir tane de vatozum.Şimdi ne yapmalıyım ? Hatalarım ne labilir? Pul yem ve kuru yemle besliyorum.Yavrulara nasıl zöenli bakım yapabilirim daha iyi? Yardım edenlere teşekkür ederim.
Yavru ve İçfiltre Sorunsalı
Merhabalar akvaryumum bitkili bir tabana ve sadece tek bir dişi lepistese sahip şuan ve içerde sabah gördümki onlarca yavrum var ısı çok iyi 27 derece ve bitkilerimin çürümemesi ve oksijen karbondioksit dengesi için ve balıklar içinde filtreleme yapmalıyım lakin iç filtrem var sadece.Korkum yavrulara zarar vermesi onları çekmesi vs. yönünde korkum olası mı yoksa yavrular güçlü bir şekilde filtreden kaçabilirler mi? Ayrıca iç filtreyi atif etmesem mi? acaba birkaç gün? Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim yavru bakımında dış filtre kullanın yazıyordu ancak dış filtrem başka akvaryumda ve oradan sökemem yeni bir tane daha almak bu krizde imkansız.. Kafasi%20Karismis
Akvaryum büyütmek istiyorum(Resim Eklemed
 İşkenceyi çok seviyor olmalısın 2m * 2m bi hucrede 10 arkadaşınla yaşamak istermi idin ?
Mavi Oda Mini Tank 85lt
Öğrenci evimizdeki ikincil akvaryumumuz.İçinde pek bir canlı yok şuan itibari ile ancak düşüncelerimiz yok değil.ışıklandırma ve kapak sorunumuz var.Şuan itibari ile Do it yourself felsefesi ile kendi kapağımı hazırlamaktayım.Hayallerim ise; siyah parlak bir kum almak , ısıtıcımı değiştirmek, kapağa kendi tasarladığım LED lerden oluşan bir ışık sistemi yapmak arka fona siyah bir kağıt yapıştırmak.Düşüncelerinizi bekliyorum.Beslemek istediğim balık aslında OScar ancak kısa vaadeli mezun olmama 1 dönem var ve Oscar büyümeden yeni bir tanka taşımaı ama şehirler arasını düşünüp olmadı satmayı düşünüyorum.Başka cins balıkta düşünebilirim.İç tasarım oalrak siyah kumun üstüne hiçbirşey koymamakta hayalim.Yorum yapan herkese teşekkür ederim
Mavi Oda Mini Tank 85lt
Fotoğraf:





Boyut (cm):85*35*30
Kapasite (litre):84
Canlılar:2 adet Vatoz,2 adet Vatoz ağızlı Çöpçü,1 adet Lepistes

Malzemeler:RS ısıtıcı,Dolphin İç Filtre

Akvaryum Bakımı: Haftada bir yüzde 30 dip çekimi ve su değişimi.Su düzenleyici 1 kaşık.

Kullanılan Yemler: Karışık Pul Yem ve dip yemi

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: kaya Tuzu

wild heckel discus&stingray motoro tank
[QUOTE=CUPRA R][QUOTE=kaiserclown][QUOTE=CUPRA R]Evet üretim çiftliklerinden geliyor benimkide panda arowana dan geliyor stingrayda apc tarafından getirıldi . [/QUOTE]
Üzgünüm ama akvaryum boyutunuz 185cm oysa Arowana'lar 80cm'den uzun olabiliyor ve yanında Heckel oldukça yaşam alanları daralmayacak mı? Ancak oda geldiği zaman odanızda yaratacağınız etki yıkıcı olacaktır zira çok egzotik canlılar bir arada olacak.
[/QUOTE]
 
80cm çıkarmak o kadar kolay değil en fazla 50cm e kadar çıkabilir zaten şu sıralar rafa kaldırdım arowana işini. teşekkürler ama fikirleriniz için.
[/QUOTE]

Üzgünüm detaylı bilgim yok ancak gördüğüm arowana inanılmaz uzundu ve netten arowana videolarını izlemeye de bayılırım gerçekten dragon ile beraber gördüğüm en muhteşem balık diyebilirim ve orada sık belgesellerde geçtiği gibi 100cm uzunluğuna dair ulaştığı söyleniyordu ondan yazdım..
murad2009-03-13 21:49:53
wild heckel discus&stingray motoro tank
[QUOTE=CUPRA R]Evet üretim çiftliklerinden geliyor benimkide panda arowana dan geliyor stingrayda apc tarafından getirıldi . [/QUOTE]
Üzgünüm ama akvaryum boyutunuz 185cm oysa Arowana'lar 80cm'den uzun olabiliyor ve yanında Heckel oldukça yaşam alanları daralmayacak mı? Ancak oda geldiği zaman odanızda yaratacağınız etki yıkıcı olacaktır zira çok egzotik canlılar bir arada olacak.
murad2009-03-13 08:59:08

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.