ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bora-06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mart 2009 16:59
Son Ziyaret:
16 Nisan 2018 23:40
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Önder Karaca
Doğum Tarihi:
09 Mart 1978
Yaş:
46
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/70340.jpg[/img]Önder Karaca Türk Olmayı ONUR, Müslüman Olmayı GURUR Sayarız. Bol Yıldızlı Değil, TEK AY YILDIZLI Bayrak İçin YAŞARIZ..

SON 10 MESAJI

L144 Longfin Blue Eye Ne Kadar Eder?
Merhabalar
Akvaryum sevdama uzun bir aradan sonra yeniden balık beslemeye karar verdim. Daha önce cüce vatoz besliyordum. Şimdi ise L144 beslemek istiyorum.[EDIT]bora-06,2015-12-13 22:08:20[/EDIT]
Süper Terrariumlar
Bu videoları bende çok beğendim.. Özelliklede ilk video güzel.. ve devamında açılan videolarıda mutlaka izleyin derim.. İnsan hevese geliyor. İlk fırsatta bende yapmayı deneyeceğim.
Paylaşım için teşekkürler.
Arkadaşlar Bu Yavruluk olmuş mu ?
Bence o kadar rafya yavruların saklanmaları icin yeterli olmayacaktır. Biraz daha rafya yaparak yavrular için daha güvenli bir ortam yaratabilirsiniz. Saygılar.
elma salyangozu yumurtaları

Fotografta gördügüm kadarı ile yumurtaların icinde canlılar oluşmaya başlamışlar. Kısa süre sonra kendiliginden çıkacaklardır. Sizin hic bir şey yapmanıza gerek yok.

İşte Kendi Tasarımım Temizlik Aleti

Bence iç filitre kullanarak suyu üst kaba alırsan daha çok verim alabilirsin.

elektriğe altermatif akvaryum ısıtma sistemi.
Akvaryumun tabanına sabitlemek icin kullanılabilir..
elektriğe altermatif akvaryum ısıtma sistemi.
[QUOTE=tamirci25]

Ayrıntılı resimleri ekliyorum

termostat (juger 150 watlık harici termostatlı ısıtıcının sadece termostatlı bölümü:
elektrikli vana ve monte edilmiş hali:
kurmak isteyen arkadaşlara ankarada her türlü yardımı yapabilirim tabiki izin günlerimde.
[/QUOTE]
Merhaba Sait Bey
Ben sizin yapmış olduğunuz ısıtma sisteminizi gerçekten çok başarılı buluyorum. Sizi cesaretinizden dolayı tebrik ediyorum. Isıtıcının harcamış oldugu elektrik masrafı birçok akvaryumseverin hobiyi bırakmaya itmiştir. Bende geçen sene kışın hobiyi bırakmayı çok düşündüm ve şimdi kış yine geldi ve çattı. Yazın elektrik faturam 30-35 TL gelirken kışın ısıtıcıların çalışması ile faturam 85-90 TL gelmektedir. Sizin sistemi benimde yapmam gerek yada istemeye istemeye bu hobiden vazgeçmek durumda kalacağım. Sait Bey yardımlarınızı bekliyorum..
Tekrar sizi cesaretinizden ve yaptığınız başarılı sistemden dolayı tebrik ediyorum.
Saygılar..
Diskus ile uyumlu türler hangileridir?
">
Merhaba
Diskus ile uyumlu türler hangileridir? Yavru Diskus tankımda aşağıdaki balıkların hangilerini koymamın sakıncası yoktur, hangilerini koymamamı önerirsiniz?
Cüce vatoz
Çöpçü
Pilati
Salyangoz
Kırmızı Gözlü Tetra
Hyphessobrycon Tetra
Neon Tetra
Cevap yazar herkeze çok teşekkürler..
Diskusumda Anlamadıgım Bir Gariplik Var
Dün akşam iş dönüşü eve gittiğimde Diskularımı eskisi gibi sağlıklı olarak gördüm. Sabahta ilgilendiğimde o gün gözlemledigim garip davranışlardan tamamen kurtulmuş oldugunu fark ettim.
Tedavi olarak hic bir ilaç kullanmadım. Suya Çay ekledim ve havayı eski kısık seviyeye getirdim.
Diskus Besleyen Deneyimli Arkadaşlar
[QUOTE=bahtiyar][QUOTE=bora-06][QUOTE=bahtiyar]Önder bey bir akvaryumda balık besleniyor ise filtre olmazsa olmazlardandır. Sadece hava taşı ile balıklarınıza hava vermeniz yetersizdir. Akvaryumunuzu nezaman kurdunuz, suyunuzun sıcaklık derecesi nedir, balıkları akvaryuma nezaman eklediniz, hangi yemleri kullanıyorsunuz ? Bunları bilmemiz gerekmekte. Birde akvaryuma eklenen çay ani ph düşüşlerine neden olmaktadır, ph ölçmeden ve suya çay eklemek durumu dahada zor bir duruma sokabilir.Ünlem[/QUOTE]
Arkadaşım Cikletlerle beraber besliyordu Diskusları dayanamayıp ben aldım. Diskular cikletler arasında bi köşeye pısmış durumdalardı. Cama Cam akvaryumda besliyorum.. Balıklar 3 aydır bende. Tetranın kuru yemi ile besliyorum. Balıklarda bugün sabaha kadar hic bi sıkıntı yoktu. 2 diskutan 1 tanesinde böyle bir problem oldu. Havayı fazla açtıgımdan olabilecegini düşündüm. Suyun fazla havalanması ph yükseltecegini okumuştum. sıcaklık 28 dc sabit. [/QUOTE]
 
Umarım sorun düşündüğünüz gibi fazla havadan kaynaklanan bir durumdur Önder Bey.
Hepimiz grip olmuşuzdur.  Genelde bunu ( dün şurada üşüttüm burada terledim ondan oldu deriz ) ama genelde daha önce üşütmüşüzdür kendimizi ve vücüt git gide güçsüzleşmiştir ve en son üşütmemizde bunun tuzu biberi olmuştur. Sizin discuslarınızda filtre edilmeyen, su kalitesinin sürekli değişkenlik gösterdiği ve git gide kötüleşen bir  akvaryumda yaşıyor.  Dediğim gibi, umarım sizin düşündüğünüz gibi fazla havadan kaynaklanan bir durumdur.
[/QUOTE]
Dün akşam iş dönüşü eve gittiğimde Diskularımı eskisi gibi sağlıklı olarak gördüm. Sabahta ilgilendiğimde o gün gözlemledigim garip davranışlardan tamamen kurtulmuş oldugunu fark ettim. Düşüncelerinize saygı duyuyorum. İç filitrenin gerekli olduğunu biliyorum ançak düzenli dip cekimi yapıyorum ve %50 su değişimi yapıyorum. En yakın zamanda pipo filitre alacağım. Saygılar..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.