ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ilkbahar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Nisan 2009 12:16
Son Ziyaret:
11 Aralık 2012 09:57
Toplam Mesaj:
25 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Rumi Toprak
Doğum Tarihi:
20 Haziran 1979
Yaş:
44
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Rumi Toprak

SON 10 MESAJI

Mangrow kökü batmıyor
Arkadaşlar o kadar kuvvetle çıkıyordu ki su yüzeyine, batmasını beklemek aylar alabilirdi. Bugün akvaryumcu bir abi nihayet çözüm buldu soruna. Benim seçtiğim bir taşa hiç üşenmeden matkapla güzel bir delik açtı, yanına da bir inşaat çivisi, bir dübel, bitkileri bağlamak için biraz siyah ip, işlem tamam. Taşa rağmen havalandı ama nihayet tamamını suyun içinde tutmayı başardım, yerçekimine karşı duruşu da güzel oldu ayrıca, içime sindi :-) yarın suyun bulanıklığı biraz geçince fotoğrafını paylaşırım. Peki ahşabın suya kahverengi renk vermesi ne kadar sürecek?
Mangrow kökü batmıyor
Dün sıcak suyla uzunca yıkadım ama hala yüzmekte. Bunun suyu emmesi ne kadar sürer? Üç dekorasyonu ahşabın etrafında şekillendirecektim, o batmadıkça akvaryumu kuramıyorum :(
Mangrow kökü batmıyor
Merhaba,

Akvaryumcudan eve getirdiğim mangrow kökü suyun üzerinde yüzüyor, ve aslında oldukça büyük (uzunluğu 40 cm - kuru hâli 2 kg çeker ) - acaba beklemenin faydası olur mu yoksa geri mi götürmeli?

Dişi beta erkeğin yüzgeçlerini paramparça ediyor
Şu anda daha büyük bir akvaryuma geçtiler, kavgalar da azaldı :-)

Videolarını da çektim :



http://www.youtube.com/watch?v=pvo7hTsEVvk&sns=emilkbahar2012-12-01 23:19:46
Dişi beta erkeğin yüzgeçlerini paramparça ediyor
Doğan bey çizgiler görünmüyor dikkatli baktım ama dişi diğer taraftan köpük yuva yapmış bu hazır olduğu anlamına gelir mi?
Dişi beta erkeğin yüzgeçlerini paramparça ediyor
Dişi beyaz olduğu için çizgileri görünmüyör maalesef
Dişi beta erkeğin yüzgeçlerini paramparça ediyor
Merhabalar,

Ayrılmış bölümdeki dişiyi erkek yuvasını hazırladıktan sonra ne zaman akvaryuma serbest bıraksam, ilk on dakika kaçıp sünen dişi bir süre sonra erkek avına çıkıp bağlımın her tarafını ısırıp özellikle de yüzgeçlerini paramparça ediyor. Erkek bela bir yandan kaçacak delik arayıp bir yandan da dişiye kur yapmaya devam ediyor, bu arada bordo siyah renkli büyük yüzgeçleri çok güzel bir erkek betim olduğumu belirteyim. Dişiye gelince asla doymuyor, sanırım erkeği de canlı yem olarak görüyor sadece :-) bu arada çifti bir türlü birleştiremiyorum. Tavsiyesi,önerisi olan var mı?
PH çarpması - ACİL
Cevap yazan herkese teşekkürler. Hemen su değişimi yaptım, maalesef dinlenmiş suyum ve alma şansım da olmadığı için çeşme suyu ile 6-7 seferde su değişimi yapmak zorunda kaldım. Bir kaç damla sera blackwater ekledim ve mucize, tekrar yüzmeye başladılar. En azından nefes almak için su yüzeyine çıkıyorlar ve dik durabiliyorlar.

Çok önemli bir detayı unuttum, geçen hafta boyunca bir sürü ilaç kullanarak camallarum kurdu ile savaştım ve en sonunda dişi taşıdığı tek kurdu düşürdü. Fakat ilacı çok yüksek dozda kullanmam gerekti, tabi bütün bunlar sırasında su değişimleri, balıkları strese soktu. Ben de strese iyi gelir diye su değişimi sırasında aquatanı biraz fazla ekledim,aquatanın fazlası balıkları bayıltıyor olabilir.

Bu konuda tecrübesi olan var mı?
PH çarpması - ACİL
Ps . Profilime fotoğraflarını da ekledim ama görebiliyor musunuz bilmiyorum
PH çarpması - ACİL
Şu anda ki tane betam var

Su değişimi yine balığa ikinci bir şok olmaz mı?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.